Menu

Frisse citroen bavarois

Ik ben echt een toetjesmens. Als ik uit eten ga, werp ik vaak meteen een blik op de dessertkaart. Meestal kan ik niet kiezen uit alle heerlijkheden. Daar heb ik nu een slim trucje voor bedacht, ik zorg dat vriendlief een ander dessert kiest, zodat ik daar ook nog een hapje van kan proeven. Ik ben echt gek op ijs, taarten en mousses. Vooral ijs, daar kan je me ‘s nachts voor wakker maken. Als je niet heel erg van zware toetjes houdt, dan is dit een lekker recept. De bavarois is lekker fris en luchtig. Een fruitige afsluiting van een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen
sap van 1 citroen (ongeveer 0,8 dl)
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 blaadjes gelatine
300 gram kwark
125 ml slagroom

Bereidingswijze
Laat de gelatine weken in koud water. Pers de citroen uit en verwarm het sap samen met de suiker en de vanillesuiker. Als de suiker opgelost is, haal je de pan van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatineblaadjes één voor één toe. Roer het mengsel goed door en laat dit een beetje afkoelen.
Klop in de tussentijd de slagroom stijf met een mixer.
Doe de kwark in een kom en voeg de afgekoelde citroensap toe. Meng dit goed door elkaar. Het lijkt eerst te gaan schiften, maar blijf roeren. Als het mengsel één glad geheel is geworden, spatel je voorzichtig de stijfgeklopte slagroom erdoor. Doe dit zo luchtig mogelijk.
Laat de bavarois opstijven in de koelkast.

citroen bavarois

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

 • Pauline
  9 september 2019 om 10:57

  Ik zou het recept dan x 1,5 doen

 • Linda
  6 september 2019 om 20:50

  Als ik de bavarois in een taartvorm van 20cm doe met zelfgemaakte cakebodem. Heb ik dan genoeg aan dit recept? Grt Linda

 • Pauline
  10 december 2017 om 14:07

  Getoaste kokos en amandelschaafsel lijkt me lekker. Even kort verwarmen in een droge koekenpan en klaar ben je :)

 • Chris Penders
  4 december 2017 om 09:55

  Lijkt me heel erg lekker! Ik zou het leuk vinden er een soort topping over te strooien, zou je me kunnen helpen met een idee?

 • Laura
  27 maart 2016 om 23:07

  Lekker fris, en licht van smaak. Leuk receptje, dankjewel!

 • peter meijs
  5 januari 2016 om 19:04

  sap van 1 citroen (ongeveer 0,8 dl) moet dit niet 8 cl zijn?

 • Pauline
  22 december 2015 om 15:45

  Ik zou het in de bodem laten opstijven. Want dan heb je een mooi laagje. Eenmaal stijf is het toch wat minder glad van structuur en minder makkelijk te verdelen.

 • Déwi
  22 december 2015 om 11:06

  Hey Pauline!
  Ik wil de bavarois graag gebruiken in een taart (de lemon merinque pie van Holtkamp, vast niet onbekend haha)
  maar moet ik de bavarois dan laten opstijven op de taartbodem? of eerst laten opstijven en daarna over de taartbodem verdelen?
  Ik hoor graag van je!!
  Groetjes, Déwi

 • Miranda
  25 juli 2015 om 18:16

  Superlekker en erg makkelijk!!!

 • pien
  18 september 2014 om 09:01

  Wat een heerlijke frisse citroenbavarois. Erg veel complimenten gekregen.

 • Ieke
  22 december 2013 om 14:30

  Lijkt me erg lekker, en lekker licht. Heb besloten dat dit mijn dessert wordt voor kerstavond, en je mango-kokos taart voor eerste kerstdag! Can't wait! Heel erg bedankt voor het delen van je recepten!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.