Menu

Cakerol met botercreme

Vroeger moest ik altijd 12 km fietsen naar school, 12 km heen en 12 km terug. Door weer en wind want naar school gebracht worden met de auto, was niet stoer. Van zo’n barre fietstocht kreeg ik altijd enorme trek, lekkere trek. Ik woonde in een heel klein dorpje met een heel klein schattig supermarktje. Daar kocht ik dan vaak een cakerol, de suikers deden me dan weer goed. Om dat gevoel van vroeger weer even terug te krijgen, ben ik de keuken in gegaan. Deze cakerol is alleen veel lekkerder dan die kunstmatige uit de supermarkt.

Ingrediënten voor 16 plakjes
4 eieren
120 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram bloem
20 gram maïzena
1 tl citroenrasp
200 gram frambozenjam
250 gram meringue botercrème (Recept)

Bereidingswijze
Klop de eieren met de suiker, de citroenrasp en de vanillesuiker totdat ze schuimig en luchtig zijn. Mix de eieren ongeveer 10 minuten. Spatel de gezeefde bloem en maïzena door het eiermengsel. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft. Leg een stukje bakpapier op een bakplaat en giet het mengsel op de bakplaat. Verdeel het beslag over de bakplaat zodat de gemiddelde dikte ongeveer 1 cm bedraagt. Bak de cake af in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.
Leg een theedoek klaar en bestrooi deze met kristalsuiker. Stort de cake op de theedoek en rol de cake voorzichtig op. Laat de cake zo afkoelen.
Als de cake afgekoeld is, bestrijk je deze met een laagje frambozenjam, daar bovenop smeer je een laagje merinque botercrème. Vervolgens rol je de cake weer op en bestrooi je deze met poedersuiker. Nu kan je er plakjes van snijden.

cakerol

Voor de variatie is het lekker om de frambozenjam te vervangen voor lemoncurd. Heerlijk fris.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

 • elskookt
  19 januari 2019 om 11:34

  Superlekker en mooi gelukt, zo trots

 • Pauline
  24 november 2017 om 12:41

  Uiteraard :)

 • Elise
  22 november 2017 om 14:19

  Kan het ook met aardbeien jam?

 • Pauline
  30 januari 2017 om 11:30

  30 x 40 cm

 • samantha
  28 januari 2017 om 23:29

  wat zijn de maten van de bakplaat?

 • samantha
  7 augustus 2016 om 16:25

  wat zijn de maten van de bakplaat?
  dat kan namelijk bij de bovenstaande problemen het probleem zijn.
  ik wil dit graag voorkomen en de maten zeker weten!
  kan je dit ook maken met aardbeienjam?

 • Jorien de Boer
  22 maart 2016 om 09:14

  Wat een lekker recept! Ik heb een biscuitmix thuis staan, zou ik die ook kunnen gebruiken voor de cake?
  Heb je verder tips tegen het breken van de cake bij het oprollen? Heb al eerder pogingen gedaan, maar de cake breekt dan steeds!

 • Lisette
  3 januari 2016 om 10:22

  Bedankt voor het heerlijke recept! Ik heb hem gevuld met banketbakkersroom omdat ik de ingrediënten vd vulling niet kon vinden bij mij in de buurt.
  Vraagje: Mijn cake breekt altijd bij het oprollen. Heb hem al dunner gemaakt en korter gebakken. Heeft iemand nog een andere tip?

 • Linda
  24 december 2015 om 16:53

  Ik heb zojuist de cake gemaakt. Alleen bij het oprollen scheurt hij. Ik wilde hem direct uit de oven meteen oprollen. Helaas dus niet gelukt. Kan het zijn dat de cake te dik is? Ik heb alles precies zo gedaan zoals in je recept beschreven staat.

 • Lwaxana
  4 mei 2015 om 11:47

  Ik had een vraagje, ik heb thuis biscuit mix staan, speciaal voor als je taarten gaat maken, maar zou ik die mix hier ook voor kunnen gebruiken?
  Ik ben bang dat die misschien te stevig is, en ik hem dan niet zou kunnen rollen, of dat de cake laag dan zal breken?

 • Pauline
  24 oktober 2014 om 18:43

  Wat leuk en lekker. Je moet hem wel in de koelkast bewaren, vanwege de zuivel die er in zit. Of meteen helemaal opeten natuurlijk ;)

 • maartje
  24 oktober 2014 om 17:46

  een vraagje over de cake rol.

  ik heb deze ook een keer gemaakt maar toen deze klaar was, zat ik te twijfelen of ik deze het beste kon bewaren in de koelkast of buiten de koelkast.

  ik had de cakerol gemaakt met een laagje jam daarop een laagje monchou gemengd met slagroom en kleine stukjes verse frambozen…

  Ik had een stukje aan mijn zus gegeven en ze had hem in de koelkast gelegd waardoor de cake wat zachter was geworden…

  Ik zit dus te twijfelen in de koelkast of buiten de koelkast?

  ps deze cake rol was echt super lekker!! alleen maar positieve reacties misschien iets voor jou

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.