cakerol

Cakerol met botercreme

Vroeger moest ik altijd 12 km fietsen naar school, 12 km heen en 12 km terug. Door weer en wind want naar school gebracht worden met de auto, was niet stoer. Van zo’n barre fietstocht kreeg ik altijd enorme trek, lekkere trek. Ik woonde in een heel klein dorpje met een heel klein schattig supermarktje. Daar kocht ik dan vaak een cakerol, de suikers deden me dan weer goed. Om dat gevoel van vroeger weer even terug te krijgen, ben ik de keuken in gegaan. Deze cakerol is alleen veel lekkerder dan die kunstmatige uit de supermarkt.

Ingrediënten voor 16 plakjes
4 eieren
120 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram bloem
20 gram maïzena
1 tl citroenrasp
200 gram frambozenjam
250 gram meringue botercrème (Recept)

Bereidingswijze
Klop de eieren met de suiker, de citroenrasp en de vanillesuiker totdat ze schuimig en luchtig zijn. Mix de eieren ongeveer 10 minuten. Spatel de gezeefde bloem en maïzena door het eiermengsel. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft. Leg een stukje bakpapier op een bakplaat en giet het mengsel op de bakplaat. Verdeel het beslag over de bakplaat zodat de gemiddelde dikte ongeveer 1 cm bedraagt. Bak de cake af in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.
Leg een theedoek klaar en bestrooi deze met kristalsuiker. Stort de cake op de theedoek en rol de cake voorzichtig op. Laat de cake zo afkoelen.
Als de cake afgekoeld is, bestrijk je deze met een laagje frambozenjam, daar bovenop smeer je een laagje merinque botercrème. Vervolgens rol je de cake weer op en bestrooi je deze met poedersuiker. Nu kan je er plakjes van snijden.

cakerol

Voor de variatie is het lekker om de frambozenjam te vervangen voor lemoncurd. Heerlijk fris.

Kip in sojamarinade
Canneloni met spinazie
Bewaar
11 Comments
 • Elise

  22 november 2017 at 14:19 Beantwoorden

  Kan het ook met aardbeien jam?

 • samantha

  28 januari 2017 at 23:29 Beantwoorden

  wat zijn de maten van de bakplaat?

 • samantha

  7 augustus 2016 at 16:25 Beantwoorden

  wat zijn de maten van de bakplaat? \r\ndat kan namelijk bij de bovenstaande problemen het probleem zijn.\r\nik wil dit graag voorkomen en de maten zeker weten! \r\nkan je dit ook maken met aardbeienjam?

 • Jorien de Boer

  22 maart 2016 at 09:14 Beantwoorden

  Wat een lekker recept! Ik heb een biscuitmix thuis staan, zou ik die ook kunnen gebruiken voor de cake? \r\nHeb je verder tips tegen het breken van de cake bij het oprollen? Heb al eerder pogingen gedaan, maar de cake breekt dan steeds!

 • Lisette

  3 januari 2016 at 10:22 Beantwoorden

  Bedankt voor het heerlijke recept! Ik heb hem gevuld met banketbakkersroom omdat ik de ingrediënten vd vulling niet kon vinden bij mij in de buurt. \r\nVraagje: Mijn cake breekt altijd bij het oprollen. Heb hem al dunner gemaakt en korter gebakken. Heeft iemand nog een andere tip?

 • Linda

  24 december 2015 at 16:53 Beantwoorden

  Ik heb zojuist de cake gemaakt. Alleen bij het oprollen scheurt hij. Ik wilde hem direct uit de oven meteen oprollen. Helaas dus niet gelukt. Kan het zijn dat de cake te dik is? Ik heb alles precies zo gedaan zoals in je recept beschreven staat.

 • Lwaxana

  4 mei 2015 at 11:47 Beantwoorden

  Ik had een vraagje, ik heb thuis biscuit mix staan, speciaal voor als je taarten gaat maken, maar zou ik die mix hier ook voor kunnen gebruiken? \r\nIk ben bang dat die misschien te stevig is, en ik hem dan niet zou kunnen rollen, of dat de cake laag dan zal breken?

 • maartje

  24 oktober 2014 at 17:46 Beantwoorden

  een vraagje over de cake rol.\r\n\r\nik heb deze ook een keer gemaakt maar toen deze klaar was, zat ik te twijfelen of ik deze het beste kon bewaren in de koelkast of buiten de koelkast.\r\n\r\nik had de cakerol gemaakt met een laagje jam daarop een laagje monchou gemengd met slagroom en kleine stukjes verse frambozen…\r\n\r\nIk had een stukje aan mijn zus gegeven en ze had hem in de koelkast gelegd waardoor de cake wat zachter was geworden…\r\n\r\nIk zit dus te twijfelen in de koelkast of buiten de koelkast?\r\n\r\nps deze cake rol was echt super lekker!! alleen maar positieve reacties misschien iets voor jou

  • Pauline

   24 oktober 2014 at 18:43 Beantwoorden

   Wat leuk en lekker. Je moet hem wel in de koelkast bewaren, vanwege de zuivel die er in zit. Of meteen helemaal opeten natuurlijk 😉

Plaats een reactie