fbpx
Menu

Yoghurt Panna Cotta met Mango

Ik ben echt een toetjesmens. Ik zorg er dan ook altijd voor dat ik nog een gaatje over houdt voor het dessert. De yoghurt panna cotta is lekker fris van smaak en de combinatie met vers fruit is erg lekker. Je kan hierin ook veel verschillende variaties maken, in de zomer maak ik deze panna cotta vaak met verse aardbeien. Alleen daar is het nu niet echt het seizoen voor, dus heb ik gekozen voor Mango.

Dit is ook een lekker nagerecht voor kerst. Je kunt het namelijk heel goed een dag van te voren maken. En dat scheelt weer kerststress op de dag zelf. De rode vruchten coulis  bewaar je dan apart en giet je er op het laatst over.

Ingrediënten voor 4 personen
150 ml slagroom
300 gram griekse yoghurt
80 gram suiker
1 tl vanille essence
4 blaadjes witte gelatine
1 rijpe mango
200 gram rood fruit
2 el poedersuiker

Bereidingswijze
Kook de rode vruchten samen met de poedersuiker en 2 el water ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje. Druk het mengsel door een zeef en laat de coulis afkoelen. Breng het evt. naar wens nog op smaak met wat extra suiker.

Laat de gelatine weken in ruim water. Kook de slagroom, de suiker en vanille essence voor ongeveer 4 minuten totdat de suiker helemaal opgelost is. Je mag geen korreltjes van de suiker meer voelen. Voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes er door heen en zorg dat deze volledig oplossen in de massa. Zet het mengsel in een bak ijswater en laat het afkoelen totdat het lobbig is.

Schil de mango, verwijder de pit en snij de vrucht in blokjes. Verdeel de blokjes mango over 4 glaasjes.

Klop de yoghurt los en luchtig en voeg beetje bij beetje de afgekoelde slagroom toe. Goed roeren zodat het 1 geheel wordt. Giet het mengsel op de mango en laat dit 2 1/2 uur koelen totdat de pudding stijf geworden is. Als de toplaag stevig is, giet je een beetje rode vruchten coulis op de massa en zet het vervolgens terug in de koelkast of serveer het direct.

yoghurt panna cotta

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • Annika
    20 december 2015 om 10:04

    Ik blijf maar complimenten geven haha Maar deze was ook erg goed gelukt! Had alleen een klein beetje aardappelzetmeel bij de coulis gedaan om het iets dikker te maken.

    Beantwoorden
  • André
    8 november 2015 om 14:36

    Dit heb ik zaterdag gemaakt voor eters maar omdat ik de smaak van de mango niet zo lekker vind heb ik de mango vervangen voor perzik en door het mengsel van yoghurt en room heb ik 2 el Grand Marinier gedaan.
    Niets dan lof.
    Echt heerlijk

    Beantwoorden
  • carolijn
    21 oktober 2014 om 08:52

    Ideaal recept om van te voren klaar te maken! super!
    kun je de yoghurt en het slagroommengsel ook gewoon met de mmixer op een lage stand door elkaar mengen?

    Beantwoorden
  • anouchka
    11 maart 2014 om 10:35

    Kun je dit toetje ook een aantal dagen van te voren maken en invriezen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 maart 2014 om 18:14

    Je kunt het wel invriezen maar dan krijg je frozen yoghurt, wat ook heel lekker is trouwens :)

    Beantwoorden
  • M vd heuvel
    22 december 2013 om 11:57

    Kan ik de vanille essence vervangen? Krijg deze niet gevonden bij de ah. Dank voor je reactie

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 december 2013 om 20:23

    Ja hoor, het lekkerste is het merg van een vanille stokje toevoegen. En anders kun je het ook weglaten, is geen probleem.

    Beantwoorden
  • Barbara
    15 december 2013 om 18:12

    Klinkt heerlijk, ik ga het maken voor het kerstdiner!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen