pompoensoep

Pompoensoep

Pompoenen zijn van die grote oranje knotsen die je in oktober/november overal wel tegen komt. Veel kinderen maken er lampions van of enge gezichten voor halloween. De buitenkant is heel erg hard en binnenin zit een zachte pulp met de zaadjes van de vrucht. Het heeft een beetje een zoetige smaak. Ik heb er pompoensoep van gemaakt, lekker winters.

Ingrediënten voor 1 1/2 liter soep
1 grote pompoen
1 grote ui
125 gram spekjes
2 tenen knoflook
2 bouillounblokjes
2 tl paprikapoeder
1/2 tl komijn
2 blaadjes laurier
2 stukje foelie
Zout en peper

Bereidingswijze
Snij de pompoen in parten, net zoals je bij een meloen doet. Verwijder de schil en de pittenmassa in het midden van de pompen. Snij de pompoen in grove stukken.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook in kleine stukjes. Fruit de ui en de knoflook aan in boter en voeg vervolgens de pompoenstukken toe. Voeg de paprika en komijn toe en bak de pompen rondom aan.
Voeg 1 liter water toe en de 2 bouillonblokjes, laurier en foelie en laat de pompoen in 25 minuten gaar koken. Met een vork kan je kijken of de pompoen gaar is, deze dient zacht te zijn.
Bak de spekjes in een ander pan totdat deze knapperig zijn.
Verwijder de foelie en de laurier en pureer de massa met een staafmixer.
Voeg de knapperige spekjes toe en breng de soep op smaak met zout en peper.

Tip: voeg een el creme fraîche toe voor wat extra frisheid

pompoensoep

Courgettesoep met geitenkaas crème
Appelkruimeltaart met gele room
Bewaar
3 Comments
  • Jasmijn Brandjes

    15 november 2017 at 10:23 Beantwoorden

    Hi Pauline, Albert Heijn heeft voorgesneden pompoen dus ik vroeg mij of hoeveel gram 1 grote pompoen is. Groetjes, Jasmijn

    • Pauline

      15 november 2017 at 17:30 Beantwoorden

      Ik zou voor ongeveer 800 gr pompoen gaan. Als je meer doet, word je soep gewoon wat dikker 🙂

  • Francisca

    10 september 2014 at 00:18 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nIk vind je site super en heb al veel gerechten en vooral taarten gemaakt.

Plaats een reactie