Zelf amandelmelk maken (video)
Drink je graag amandelmelk in je koffie dan hebben we een leuke tip voor je. Je kan zelf heel gemakkelijk amandelmelk maken. Het is heel simpel. Je hebt maar twee ingrediënten nodig om zelf amandelmelk te maken. Het zelf maken van amandelmelk is wel kostbaar, want amandelen zijn niet goedkoop. Voor een betaalbaarder alternatief van plantaardige melk zou je ook havermelk kunnen maken. Zelfgemaakt is namelijk echt heel lekker.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 ltr
- 200 gr amandelen
- 1 ltr water
- Snuf zout
- Evt. honing of agavesiroop
Zo maak je het
Laat de amandelen een nachtje weken in water. Hierdoor worden ze zacht. Giet de amandelen af en spoel ze af.
Doe de geweekte amandelen samen met 1 liter koud, schoon water in een blender. Mix het geheel ongeveer 3 minuten. Voeg een snuf zout toe. Hou je meer van een zoete amandelmelk? Voeg dan wat honing of agavesiroop toe en mix dit mee.
Schenk de amandelmelk in een zeef met een kaasdoek, schone panty of een fijne theedoek. Laat de amandelmelk uitlekken. Wring vervolgens al het vocht uit het doek. Bewaar de pulp, hier kun je een lekkere granola van maken.
Je kunt de amandelmelk ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan