chocolade gepofte rijst koekjes

Chocolade gepofte rijst koekjes

Ik had nog een hele zak gepofte rijst liggen. Als ik een nieuw product zie in de Super moet ik het altijd meenemen. “Daar kan ik vast wel wat leuks mee verzinnen”, denk ik dan. En soms gaan daar dan weken of in dit geval maanden overheen. Totdat ik op het idee kwam om er chocolade gepofte rijst koekjes van te maken. Een “No bake” versie, dus er komt geen oven aan te pas. Supermakkelijk om te maken en vooral lekker licht.

Het klusje was zo geklaard en het resultaat was heerlijk. Licht, lekker crunchy en romig door de chocolade en pindakaas. Zo lekker. Ik heb de koekjes bewaard in de koelkast omdat het in huis vrij warm is. Maar dat hebben ze niet lang volgehouden, ze waren zo op. Oh en kan je de gepofte rijst niet vinden (het ligt bij AH in het gezondheidshap) dan kan je ook rijstwafels verkruimelen. Zelfde idee.

Vind je dit nou ook een leuk recept? bewaar het dan als favoriet op je  persoonlijke profiel op de blog. Zo kan je al je favo’s bij elkaar verzamelen en hoef je nooit meer te zoeken tussen al die honderden recepten. Extra leuk is dat je ook een weekmenu kunt maken. Koekjes op woensdagavond? Het kan allemaal. Je kunt namelijk meerdere recepten per dag toevoegen. Dus als je wilt kan je zelfs je hele dag plannen. Van ontbijt tot tussendoortje tot diner. Handig he?

chocolade gepofte rijst koekjesingredienten chocolade-beslagkom-2

Ingrediënten voor 15 stuks
60 gr pindakaas
2 tl kokosolie
100 gr pure chocolade
30 gr kokosrasp
60 gr gepofte rijst

Zo maak je het
Verwarm de pindakaas met de kokosolie kort in een steelpannetje op een laag vuur. Houd dit goed in de gaten want de pindakaas verbrandt vrij snel. Zodra alles gesmolten is, is het klaar.

Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg dit beetje bij beetje bij de warme pindakaas.Roer net zolang totdat alle chocolade gesmolten is.

Voeg nu de kokosrasp en de gepofte rijst toe en meng het goed door elkaar. Je wilt dat alle rijst goed bedekt is met chocolade.

Schep met 2 lepels bergjes gepofte rijst op een vel bakpapier. Bestrooi ze eventueel nog met een beetje kokos. Laat de gepofte rijst koekjes uitharden. In mijn kamer was het nogal warm, dus ik heb ze even in de koelkast gezet.

Bewaar ze de koekjes op een koele plek.

chocolade gepofte rijst koekjes

chocolade gepofte rijst koekjes

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.1 (30 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Gezonde tussendoortjes Kinderrecepten Koekjes recepten Chocolade Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in