aziatische-kipburger

Fresh & Easy: Aziatische kipburger

Maurits vond deze Aziatische kipburger zo lekker, dat hij er twee achterelkaar at. Als het aan mij ligt eet ik iedere week een burger. Het leukste vind ik dan om af te wisselen tussen rundvlees, vega, vis en kip. Dat laatste is natuurlijk een stuk lichter en de frisse groente maakt het helemaal lente achtig. Erbij serveerde ik een sriracha mayonaise, een vrij pittig sausje. Maar dat komt vooral omdat ik (die helemaal niet tegen pittig eten kan) per ongeluk de extra hete sriracha heb gekocht. En zo’n fles gaat maar niet leeg. Ik maak het dus vaak wat frisser met kwark. Vooral om mijn mond te blussen.

Ik kreeg van Robert Kranenborg eens de tip hoe je heel gemakkelijk zoetzure groente kunt maken. Hij gebruikte daarvoor sushi azijn. Dat is zoet en zuur van zichzelf. Handig! Je zou bijvoorbeeld ook wat plakjes komkommer en radijs hier in kunnen laten trekken. Maar ik heb nu gekozen voor een Asian coleslaw met witte kool en wortel. Dat maakt deze kipburger helemaal af. Erbij zou je nog geroosterde zoete aardappel kunnen serveren of lekkere dikke frieten. Dat is altijd een goed idee. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Is het een favorietje? Sla deze Aziatische kipburger dan op in je profiel, door onder in dit recept op Bewaar te klikken. aziatische-kipburgeringredient-kool-2-2aziatische-kipburger

Ingrediënten voor 4 personen
4 harde broodjes
100 gr gesneden witte kool
50 gr worteljulienne
400 gr kipgehakt
2 lente uitjes
1 teentje knoflook
1 cm gember
1 ei
Handje paneermeel
2 tl vissaus
1 el susiazijn
1 el sesamolie
Handje verse koriander
Chilipeper en Zout

Sriracha mayonaise
2 el mayonaise
1 el kwark
1 tl sriracha saus

Zo maak je het
Hak de knoflook, de gember en de lente ui fijn. Meng dit door het kipgehakt.

Voeg de vissaus en de chilipeper en wat zout toe.

Voeg een eitje toe en een handje paneermeel. Meng het gehakt door elkaar. Is het mengsel nog te plakkerig?, voeg dan wat extra paneermeel toe.

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kipburgers rondom bruin. Let er op dat de kipburger goed gaar is.

Meng de gesneden witte kool met de worteljulienne. Hak de koriander (als je hier van houdt) fijn en voeg dit bij de groente. Breng de koolsalade op smaak met sushi azijn, wat sesamolie en wat peper en zout.

Meng de kwark met de mayonaise en de sriracha saus.

Halveer een broodje en verdeel wat van de Aziatische coleslaw hier overheen. Leg de kipburger op de sla en maak het af met een lepeltje van de sriracha mayonaise.

Serveer het broodje kipburger meteen.

aziatische-kipburger

aziatische-kipburger

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

Nieuw de Uit Pauline's Keuken App 2.0
Geroosterde zoete aardappel waaier
Bewaar
14 Comments
  • Fenna Spiering

    14 maart 2017 at 18:58 Beantwoorden

    Bij een restaurant in rotterdam (Pierre) at ik een quinoaburger met dorperwten en munt. Erg lekker! Heb jij een idee hoe ik doen thuis maak?

  • An Vandermeeren

    11 maart 2017 at 19:36 Beantwoorden

    In België tijdelijk geen shirasha saus te vinden. Weet er iemand een alternatief?

    • Pauline

      13 maart 2017 at 10:17 Beantwoorden

      Een andere chilisaus kan ook.

      • An Vandermeeren

        16 maart 2017 at 19:43 Beantwoorden

        Heb sambal oelek een beetje gemengd met sweet chili saus. Het zoveelste toppertje! Een fan 😉

  • Bianca

    11 maart 2017 at 10:23 Beantwoorden

    Gisteren gegeten, super lekker!! Zeker voor herhaling vatbaar!

  • Britt

    9 maart 2017 at 07:35 Beantwoorden

    Oeh yum, dit moet ik eens proberen!

  • Christiaan Ilias

    8 maart 2017 at 19:14 Beantwoorden

    Wauw, dit ziet er echt heerlijk uit! Erg mooie foto’s ook, snel maar een keer maken!

  • Jacqueline Ben Hammou

    8 maart 2017 at 17:15 Beantwoorden
  • Jennifer

    8 maart 2017 at 16:22 Beantwoorden

    Deze sla ik op, lijkt me heerlijk!

  • Wim

    8 maart 2017 at 13:00 Beantwoorden

    Waarom nou weer brood(jes)? Volg nou eens een keer Kris Verburgh. Ik weiger brood te eten, Altijd en immer word ik geacht suiker te eten (brood is -als elke koolhydraat- een vorm van suiker, en het is een nogal hoogglycemische suiker. zonder enige micronutridient van enige betekenis, of te wel brood is gewoon wat het niet moet zijn). Wat gaat u nu doen, nu u mijn standpunt weet? Ophangen? Verdacht maken? Aanklagen?

    Nee hoor, gewoon naar een psychiater doorverwijzen

    • Nelleke

      8 maart 2017 at 18:36 Beantwoorden

      Hahaha ik moet stiekem echt een beetje lachen om deze reactie. Soms eet je ook wel eens dingen omdat je die lekker vindt. Dat is waarom ik bijvoorbeeld broodjes eet, want die vind ik lekker. Het feit dat broodjes voor jou niks is, hoeft niet te betekenen dat andere mensen het ook niet willen eten. Natuurlijk is het belangrijk om gezond te eten, maar nog belangrijker is misschien wel de balans tussen lichaam en geest. En die geest heeft soms trek in lekkere broodjes!

  • Ger

    8 maart 2017 at 11:51 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Die sla ik dus meteen op bij mijn favorieten. Lekker met zo’n broodje erbij.

  • Anja Verstappen

    8 maart 2017 at 10:17 Beantwoorden

    Ga ik zondag maken. Dan is t bij ons altijd eten met bordje op schoot: studio sport……
    Mooie foto’s!

Plaats een reactie