Kwarkbollen

Kwarkbollen met muesli

Deze kwarkbollen zijn superlekker en makkelijk om te maken. Het is een kwestie van mengen en klaar ben je. Rijzen hoeft niet omdat we geen gist gebruiken, maar bakpoeder. Om er echte mueslibroodjes van te maken voegen we rozijnen, noten en stukjes abrikozen toe. Superlekker. Vers uit de oven zijn ze het lekkerste. Wil je ze toch de volgende dag eten, warm ze dan nog even kort op in een voorverwarmde oven op 180 graden. En probeer ook eens mijn kwarkbrood recept. Ook superlekker en makkelijk om te maken!

Kwarkbollen maken

Kwarkbollen maken is heel erg leuk om te doen. Duik samen met de kids de keuken in en ga aan de slag met ons recept. Wil je het liever simpel houden? Voeg dan alleen de rozijnen toe en laat de noten en muesli achterwege.

Kwarkbollen
havermoutbrood

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 10 st.

  • 250 gr kwark
  • 200 gr speltbloem
  • 2 eieren
  • 25+25 gr havervlokken
  • 50 gr rozijnen
  • 40 gr gemengde noten
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snuf zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).

  2. Meng de kwark en de eieren door elkaar.

  3. Voeg de speltbloem, het zout, het bakpoeder en de kaneel toe en meng het nog even kort in je keukenmachine. Met een spatel mengen kan ook.

  4. Hak de noten grof en snijd de abrikozen in stukjes en meng dit samen met de rozijnen door het deeg.

  5. Voeg 25 gr havervlokken toe en meng het nog even kort door elkaar.

  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  7. Verdeel het deeg met een ijsschep of 2 lepels over de bakplaat. Garneer de bovenkant met de resterende havervlokken.

  8. Bak de kwarkbollen in 18 – 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

  9. Serveer de mueslibroodjes met roomboter en kaas.

Kwarkbollen met muesli
Kwarkbollen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in