muesli-kwarkbollen

Muesli kwarkbollen

In mijn boek staat een recept voor muesli kwarkbrood. En het leek mij voor de blog dan wel leuk om er mini kwarkbollen van te maken. Ze zijn heel makkelijk om te maken, het is een kwestie van mengen en klaar ben je. Rijzen hoeft niet omdat ik geen gist gebruik, maar bakpoeder. De versie in mijn boek is glutenvrij, dat is deze niet. Maar je kan proberen om de speltbloem te vervangen door een mix van amandelmeel en boekweitmeel.

Om er echte mueslibroodjes van te maken voegde ik rozijnen, noten en stukjes abrikozen toe. Superlekker. Ik eet ze zelf het liefst met een flinke lik roomboter. Of met kaas. Die combinatie van zoet en zout is heerlijk. Vers uit de oven zijn ze het lekkerste. Wil je ze toch de volgende dag eten, warm ze dan nog even kort op in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ik ben benieuwd wat je gaat doen op deze zondag, ik zou het wel weten. Laat je het even weten hoe het gesmaakt heeft? Als je mij tagt op social media zie ik alle foto’s.  Oh en is het een favorietje? Sla het recept dan op in je persoonlijke account. Als je op bewaar klikt, kan je heel gemakkelijk inloggen via Facebook. Leuk he?

muesli-kwarkbollen roomboter

Ingrediënten voor 10 st. 
250 gr kwark
200 gr speltbloem
2 eieren
25 + 25 gr havervlokken
50 gr rozijnen
40 gr gemengde noten
5 gedroogde abrikozen
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).

Meng de kwark en de eieren door elkaar.

Voeg de speltbloem, het zout, het bakpoeder en de kaneel toe en meng het nog even kort in je keukenmachine. Met een spatel mengen kan ook.

Hak de noten grof en snijd de abrikozen in stukjes en meng dit samen met de rozijnen door het deeg.

Voeg 25 gr havervlokken toe en meng het nog even kort door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel het deeg met een ijsschep of 2 lepels over de bakplaat. Garneer de bovenkant met de resterende havervlokken.

Bak de kwarkbollen in 18 – 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Serveer de mueslibroodjes met roomboter en kaas.
muesli-kwarkbollen muesli-kwarkbollen

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Zo kook ik
Video: Lemon Blueberry Philadelphia Cheesecake
Bewaar
33 Comments
  • Nicky

    13 maart 2017 at 10:31 Beantwoorden

    Net gemaakt, heerlijk! Smaakt ook heel gezond (totdat er die heerlijke roomboter op gaat….)

  • Diana van eck

    12 maart 2017 at 13:30 Beantwoorden

    Deze wil ik graag maken alleen moet het zo koolhydraat arm mogelijk dus wil amandelmeel gebruiken. Eventueel met kokos meel
    Ben alleen dan zoekende wat de hoeveelheden dan moeten zijn….. hoop dat je me hiermee kan helpen.

    • Pauline

      13 maart 2017 at 10:15 Beantwoorden

      Dat weet ik niet precies, omdat ik dat niet getest heb. Kokosmeel is een meelsoort dat veel vocht opneemt, dus ik zou het gewoon even testen met 75/25%

  • jopiedopie

    7 maart 2017 at 20:22 Beantwoorden

    Ze zijn heeeeerlijk!!! Super makkelijk te maken, zelfs eventjes in de avond voor bij de koffie.
    En….om oud te worden krijgen ze echt niet de kans, ze zijn direct alle 10 op :))

  • Jamey

    27 februari 2017 at 16:30 Beantwoorden

    ahh dat ziet er echt heerlijk uit!

  • Stéphanie Danssaert

    22 februari 2017 at 19:41 Beantwoorden

    Ze staan nu in de oven… Hoe kan ik ze het best bewaren? Ik zou er graag morgen nog eentje mee nemen naar het werk! 🙂

    • Pauline

      23 februari 2017 at 19:11 Beantwoorden

      Gewoon buiten de koelkast in een zakje of wat aluminiumfolie.

  • Renske van Trigt

    14 februari 2017 at 20:01 Beantwoorden

    Ik heb laatst havermout fijngemalen rn als meel gebruikt. Zou dat hierbij ook lekker zijn? Of verandert dan de structuur teveel?

    • Pauline

      15 februari 2017 at 11:12 Beantwoorden

      Dat kan ook. De structuur wordt misschien wel wat vaster, maar aan de smaak zal het niet liggen.

  • Femke

    14 februari 2017 at 15:35 Beantwoorden

    En met volkorenbloem? Of wordt het dan te droog?

    • Pauline

      14 februari 2017 at 15:52 Beantwoorden

      Je kunt het proberen, ik denk dat de structuur misschien wat vaster wordt.

  • Silvia

    14 februari 2017 at 11:05 Beantwoorden

    Ze zijn heerlijk. Ook met Griekse yoghurt! En extra veel rozijnen.

  • Diana

    13 februari 2017 at 21:59 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt in bakpapiertjes in de muffinvorm. Ze zijn echte super! Dit is een blijvertje 🙂 bedankt weer voor het recept.

  • Britt

    13 februari 2017 at 16:28 Beantwoorden

    Oh heerlijk zeg, deze komen gauw op tafel voor de zondagmiddaglunch!

  • Nicole

    13 februari 2017 at 12:28 Beantwoorden

    Oh heerlijk! Ik heb laatst ook zulke heerlijke kwarkbollen gemaakt 🙂

  • chantal

    13 februari 2017 at 10:43 Beantwoorden

    Het kwark brood was een grote favoriet bij mij thuis, ik ga zeker deze broodjes ook een keer maken!

  • Franka

    12 februari 2017 at 16:44 Beantwoorden

    Ik heb ze net gemaakt en ze zijn heerlijk!
    Overigens heb ik ze met gewone bloem gemaakt want speltbloem had ik niet in huis.
    Easy peasy en inderdaad Pauline, met een dikke laag roomboter en kaas zijn ze het lekkerst.
    Met cotted cream en jam is trouwens ook een aanrader.

    • Pauline

      13 februari 2017 at 12:38 Beantwoorden

      Wat leuk om te horen. En gewone bloem kan inderdaad ook.

  • Lysanne

    12 februari 2017 at 16:13 Beantwoorden

    Mm! Zien er lekker uit! En wat maak je mooie foto’s zeg!

  • Jonna@burgertrutjesNL

    12 februari 2017 at 14:11 Beantwoorden

    Wat een feest deze kwarkbollen! En het klinkt niet heel ingewikkeld om te maken.

  • Nik

    12 februari 2017 at 13:16 Beantwoorden

    Ik wil ze ook gaan maken, maar ben allergisch voor noten. Kan ik die gewoon weg laten of moet ik dan nog wat extra’s toevoegen?

  • heidi

    12 februari 2017 at 13:04 Beantwoorden

    Ziet der lekker uit.

  • Tessa van Druten

    12 februari 2017 at 10:56 Beantwoorden

    Ja ik wil ook graag weten of het ook met Griekse yoghurt kan. En denk je dat het ook lukt als ik het in een bakvorm voor muffins giet? Dankjewel alvast voor het antwoorden.

    • Pauline

      13 februari 2017 at 12:41 Beantwoorden

      Het kan ook met Griekse yoghurt. En je kan ze ook in een muffinvorm bakken.

      • Tessa

        14 februari 2017 at 09:44 Beantwoorden

        Dankjewel Pauline!

        Ik ga het eens proberen.

  • Martine (duizenden1dag)

    12 februari 2017 at 10:34 Beantwoorden

    Lekker!

  • Daniëlle

    12 februari 2017 at 08:19 Beantwoorden

    Mmm deze ga ik zo snel mogelijk maken. Ze lijken mij heerlijk!

  • Jenny van roon

    12 februari 2017 at 07:57 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit. Zou je dit ook met Griekse yoghurt kunnen maken ipv kwark?

Plaats een reactie