Zoete aardappel nacho's

Zoete aardappel nacho’s uit Feel Good Food

Het recept voor deze zoete aardappel nacho’s komt uit ons nieuwste boek Feel Good Food. En vandaag deel ik het met jullie. Zie het als een klein cadeautje, want in principe komen de recepten uit het boek niet op de site te staan. Ik ben dol op nacho’s! Het is toch wel één van mijn favoriete snacks. Lekker met gesmolten cheddar, tomaat, bonen, zure romen en guacamole. Yum, ik hou er van!

Deze nacho’s zijn gemaakt van zoete aardappel en ook onwijs lekker. En ze zijn best wel verantwoord, want ze worden krokant gebakken in de oven. Fijn zo voor het begin van het nieuwe jaar. Na de decembermaand heb ik altijd weer zin in wat lichtere maaltijden. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik me in december altijd een beetje laat gaan. Ik let dan even niet op wat ik eet. Maar ik ben het na december ook wel weer zat, al dat gesnack en gesnaai. Deze zoete aardappel nacho’s kun je met een gerust hart op tafel zetten.

Ben je door dit recept nou nieuwsgierig geworden naar ons boek Feel Good Food? Dat begrijp ik maar al te goed.. Feel Good Food staat boordevol lekkere, lichte recepten. Perfect voor een goede start van het nieuwe jaar. Alle ingrediënten zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt en de recepten zijn makkelijk te bereiden. Je kunt het boek bestellen bij Bol.com, of koop het bij de lokale boekhandel. Wil je een gesigneerd exemplaar? Dat kan ook, bestel het boek dan in onze eigen webshop. Zo kun je het jaar goed en fris beginnen. Maar eerst krijg je het recept van de lekkere zoete aardappel nacho’s van mij. Gratis en voor niets!

Zoete aardappel nacho's

Ingrediënten voor 1 grote schaal
2 zoete aardappelen
2 tomaten
200 gr maïs
200 gr kidneybonen
1 rode ui
Handje peterselie
40 gr Cheddar
100 gr zure room

Guacamole
1 rijpe avocado
1 tomaat
1 kleine ui
1 teentje knoflook
0,5 rode peper
Sap van een halve limoen
0,5 tl komijn

Zo maak je het
Was de zoete aardappelen. Snijd de zoete aardappelen in hele dunne plakjes met een mandoline. Heb je geen mandoline? Gebruik dan een kaasschaaf of dunschiller. Het moet zo dun mogelijk worden, want alleen dan worden ze echt krokant.

Verwarm intussen de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Leg de plakjes aardappel op een bakplaat zonder bakpapier. Nog beter is een rooster. Bak ze in 12 – 14 minuten krokant in de oven. Keer de chips halverwege de baktijd om. Houd dit goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden. Op deze manier worden de chips echt krokant.

Snijd de tomaten zonder de zaadlijsten in blokjes. Snipper de rode ui.  Doe dit in een kommetje en voeg wat gehakte peterselie toe. Spoel de maïs en de bonen af onder de kraan en laat uitlekken. Rasp de cheddar.
Haal de chips uit de oven en strooi de geraspte cheddar er overheen. Verdeel de rest van de toppings over de nachos.

Maak een snelle guacamole. Pel en snipper de ui, hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Prak de avocado met een vork en meng alle ingrediënten er doorheen. Breng de guacamole op smaak met het limoensap en de komijn.

Serveer de zoete aardappel nacho’s direct (anders worden ze zacht) met de guacamole en de zure room.

Tip: Je kunt hier op een lekkere salsasaus bij serveren. Op de site vind je een lekker recept.

Liever Voedselzandloper proof? Vervang de zure room dan door kwark.

ingredient-zoete-aardappel

Zoete aardappel nacho's

cover-lr-feel-good-food

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Chocolade kokosbollen
Foodie in Londen
Bewaar
No Comments

Plaats een reactie