salade-bietjes-en-geitenkaas-13

Salade met gekleurde bietjes en geitenkaas

Gekleurde bietjes, ik ben er dol op. Je hebt ze al vaak voorbij zien komen op mijn blog. Ik ben verliefd op hun uiterlijk. Maar ook de inhoud is fijn. De roze chiogga biet is mijn favoriet, maar juist de combinatie met de gele, witte en rode biet maakt het een feestje op je bord. Ze smaken allemaal net ietsje anders, de een (de chiogga biet) wat zoeter en de andere wat aardser (de rode biet). Je kunt ze heel goed rauw eten, zoals in deze salade met geitenkaas en citrusfruit. Die smaken zijn heerlijk bij elkaar, zoete bietjes, frisse smaken van de grapefruit en sinaasappel in combinatie met de romige ietwat zoutige geitenkaas. Heerlijk.

Ik heb het recept voor deze salade niet zelf bedacht. Het is een recept van Marleen en Marianne van Creative Food Lab. In december volgde ik een superleuke fotografie workshop bij hun en deze salade was het onderwerp. Het onderwerp van het verhaal dat deze salade met bietjes moet vertellen. Ik neem je mee naar de geitenboerderij waar de geitenkaas gemaakt wordt en ik laat je zien hoe deze salade tot stand komt. Eigenlijk zeggen de foto’s al genoeg.

geitenboerderijboerderij kaasmakerijboerderij geitenboerderijboerderij geitenboerderij

Ingrediënten voor 4 personen
150 gr gemengde sla
1 chioggiabietje
1 rode biet
1 gele biet
1 sinaasappel
1 grapefruit
50 gr walnoten (zonder schil)
80 g zachte geitenkaas
3 el walnotenolie
1 el witte balsamicoazijn
1 tl honing
Peper en zout

Zo maak je het
Maak een dressing van de walnotenolie met de balsamicoazijn en de honing. Meng een deel hiervan door de gemengde sla.

Verdeel de gemengde salade over een grote schaal of 4 bordjes.Schil de gekleurde bietjes met een dunschiller en snijd ze met de mandoline in dunne plakjes.
Verdeel de rauwe bietjes over de salade.Schil de sinaasappel en de grapefruit en snijd de partjes eruit. Voeg deze bij de bietjes.ingredient-walnoten

Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan en voeg ze bij de salade.

Verkruimel tot slot de geitenkaas over de salade.
Drizzle de overgebleven dressing er overheen. Serveer meteen. salade-bietjes-en-geitenkaas-13ngredient-gekleurde-bietjessalade-bietjes-en-geitenkaas-14Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

Fresh & Easy: Ovenschotel met spruitjes
Editorial: Mislukte goede voornemens
Bewaar
7 Comments
  • heidi

    3 februari 2017 at 18:04 Beantwoorden

    Wat een heerlijke gerechtje is het weer.

  • Daniëlle

    2 februari 2017 at 16:21 Beantwoorden

    Wat een prachtige foto’s en die salade ziet er heerlijk uit!

  • Jaimyskitchen

    31 januari 2017 at 21:26 Beantwoorden

    Wauw, wat een plaatje en prachtige foto’s!
    Nog nooit de bietjes rauw gegeten, best benieuwd hoe dat smaakt!

  • Danella

    31 januari 2017 at 12:24 Beantwoorden

    Ziet er prachtig uit. Gekleurde bietjes zijn echt ideaal om te verwerken in een koud gerecht, niet alleen heel mooi, maar ook nog heel lekker.

  • Nadia De Vriendt

    31 januari 2017 at 12:21 Beantwoorden

    Hahaha en wat ben ik aan het eten net als ik deze blog lees: een salade met rode biet en fetakaas! Deze komt dus zeker op mijn “to cook” lijstje te staan 😀

  • Jonna@burgertrutjesNL

    31 januari 2017 at 06:48 Beantwoorden

    Ziet er lekker zomers uit!

Plaats een reactie