Pita pizza's

Video: Pita pizza’s met prosciutto

Deze pita pizza’s met prosciutto zijn supersnel klaar! Echt een lekker hapje voor in het weekend. Je hebt slechts een handvol ingrediënten nodig, maar je cravings naar pizza worden er meteen door verholpen. Want ik kan je vertellen, die cravings heb ik regelmatig. En hoe fijn is het dan als je binnen 10 minuten zo’n lekkere pita pizza kan maken? Pauline laat je in de video zien hoe simpel het is. En daar hebben we in het weekend wel eens behoefte aan, geen moeilijk gedoe, maar gewoon snel iets lekkers op tafel zetten.

Dit is ook een superleuk receptje om met de kids te maken. Dan zet je gewoon allerlei lekkere toppings op tafel en dan kan iedereen zijn eigen pizza samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld ook salami toevoegen, of paprika en champignons. Eigenlijk kun je er alles op doen wat je maar lekker vindt. Wil je nou geen video meer missen? Abonneer je dan snel op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 4 st. 
4 volkoren pitabroodjes
4 el tomaten passata (dat is gezeefde tomatensaus)
1 tl orgegano
Peper en zout
1 bol mozzarella
6 cherry tomaatjes
4 plakjes prosciutto
20 gr rucola

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht)

Meng de passata met de oregano en wat peper en zout.

Besmeer de pita’s met de passata. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de pita’s.

Halveer de cherrytomaatjes en verdeel dit over de pita’s.

Bak de pita’s in 10 minuten af in de oven op 200 graden Celsius (hetelucht).

Verdeel tot slot de prosciutto en de rucola over de pita pizza’s.

Pita pizza'sPita pizza's

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Winter bbq #4 - S'mores dip
Weekendbites: Hartige Wafels met avocado en bacon
Bewaar
10 Comments
  • Martine

    10 februari 2017 at 22:20 Beantwoorden

    Nog een tip; in plaats van tomatensaus kun je er ook rode pesto op smeren. Echt heel lekker!

  • Martine

    10 februari 2017 at 22:19 Beantwoorden

    Nog een tip; ipv tomatensaus smeer je er rode pesto op. Echt heerlijk!

  • Rachel Kromdijk

    2 februari 2017 at 16:50 Beantwoorden

    oh het ziet er mega lekker uit, ik sla dit recept op!

  • JannyV

    30 januari 2017 at 17:24 Beantwoorden

    Hallo Pauline,

    Het lukt me niet meer om recepten aan mijn favorieten toe te voegen, als ik op het hartje klik gebeurt er niets.

    • Annika

      31 januari 2017 at 09:28 Beantwoorden

      Oh wat gek! Ik ga er even naar kijken!

      • JannyV

        31 januari 2017 at 16:41 Beantwoorden

        Bedankt, nu lukt het weer wel.

  • Melt Pels

    29 januari 2017 at 12:20 Beantwoorden

    Jaa! Gister toevallig gemaakt! Dit is altijd een mega succes bij ons thuis!
    Heerlijk 😀

  • Demi | StudioKOOK

    28 januari 2017 at 10:25 Beantwoorden

    Wat een heerlijk eenvoudig recept!

  • Jonna@burgertrutjesNL

    28 januari 2017 at 08:13 Beantwoorden

    Dit is altijd favorite thuis, de pita pizza. Snel, makkelijk en naar ieders smaak te beleggen.

Plaats een reactie