Kokospannenkoekjes

Kokospannenkoekjes met gekarameliseerde banaan

Sponsored. Ik ben dol op alles waar kokos in zit. En vandaag combineer ik dat met mijn andere favo (pancakes) in de vorm van kokospannenkoekjes. Yes! Om het extra lekker te maken, bakte ik nog een banaan mee in de pan met een beetje honing. Wat je dan krijgt, zijn heerlijke fluffy pancakes met zoete gekarameliseerde banaan en knapperige kokosflakes. Flakes zijn grote kokosvlokken. Kan je dit niet vinden dan kan je ook wat extra kokosrasp ter garnering gebruiken. Best een prima begin van de dag toch?

In dit recept gebruik ik ongezoete amandeldrank van Dream. De producten van Dream zijn allemaal plantaardig en er zijn bio en niet bio varianten. Dream ongezoete amandeldrank is een lekkere romige plantaardige melk waar je heel goed pannenkoeken mee kunt bakken. Ik gebruik zelf steeds vaker amandelmelk in mijn pannenkoeken, smoothies of in de havermout. Je kunt het ook zo drinken of aan je koffie of thee toevoegen. Er is ook een gezoete versie mocht je dat fijner vinden, maar mijn voorkeur gaat uit naar de ongezoete variant. In dit recept zou je trouwens ook heel goed de bio kokosdrank  van Dream kunnen gebruiken. Om maar even in kokossferen te blijven. Deze heeft een lekkere lichte kokossmaak en is wederom ongezoet. Je kunt deze producten kopen bij meerdere supermarkten zoals AH & Jumbo.

kokospannenkoekjes

Ingrediënten voor 2 personen
125 gr speltbloem
1 ei
2 dl Dream ongezoete amandeldrank
1 banaan
1 el honing
30 gr kokosrasp
2 el kokosflakes (of kokosrasp)
1 tl bakpoeder
Snuf zout
(Kokos)olie om in te bakken

Zo maak je het
Doe de speltbloem met het bakpoeder, een snuf zout en de kokosrasp in een kom.

Voeg een eitje toe en de ongezoete amandeldrank. Klop er met een garde een egaal beslag van.

Zet 2 koekenpannen op het vuur. Verhit in iedere pan wat kokosolie (of olijfolie dat kan ook). Verdeel over de ene pan 3 hoopjes van het pannenkoekenbeslag.

Snijd de banaan doormidden en verdeel iedere helft in drieën. Leg deze in de andere pan.

Bak de kokospannenkoekjes rondom aan. Uit het beslag haal je 8 kleine pannenkoekjes. Dat is genoeg voor 2 personen.

Draai de banaan halverwege om. Drizzle er een lepel honing overheen en verhit het nog even kort.

Verdeel de kokospannenkoekjes over 2 borden.

Garneer iedere stapel pannenkoeken met de gekarameliseerde banaan, een el kokosfakes en wat extra honing.

Serveer meteen.

Kokospannenkoekjes KokospannenkoekjesKokospannenkoekjes

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Dit bericht is in samenwerking met Dream, lees hier mijn disclaimer.

Fresh & Easy: Wilde rijstsalade met spruitjes
De 10 Foodtrends voor 2017
Bewaar

Pauline

Pauline - Foodblogger - Live, Love, Eat! - Denkt in eten - Verliefd op Haarlem - Coffeelover - Verzamelt kookboeken - IJsjunkie - Schreef een eigen kookboek x 2

6 Comments
  • Debbythechocoholic

    3 januari 2017 at 20:36 Beantwoorden

    Dit ziet er super lekker uit 😍 Deze ga ik opslaan!

  • Demi | StudioKOOK

    3 januari 2017 at 10:33 Beantwoorden

    Wat een heerlijke ingrediënten voor de ze pannenkoekjes!

  • Frida

    3 januari 2017 at 10:31 Beantwoorden

    Kun je het beslag bewaren? Bijvoorbeeld voor de volgende dag?

  • MARIJKE

    3 januari 2017 at 08:10 Beantwoorden

    Klinkt lekker deze pannenkoekjes. Ik heb ook nog een pak Dream melk in de koelkast liggen uit de foodybox. Binnenkort maar even proberen!

Plaats een reactie