Weekendbites: Hartige Wafels met avocado en bacon

Hartige wafels zijn hot dit jaar! Hoewel we nog steeds kunnen genieten van een zoete wafel met aardbeien en slagroom, voegen we hier nu de hartige wafel aan toe voor de afwisseling. Wij houden enorm van hartig, afgewisseld met zoet hoor. Maar deze hartige wafels met avocado en bacon zijn echt heel lekker! En hier kun je prima mee ontbijten. Of lunchen, of lekker als tussendoortje. Het kan allemaal. Mijn eerste hartige wafel at ik bij MICA in Haarlem. En sindsdien ben ik hooked! In Londen zag ik het op bijna iedere lunchkaart staan, dus ik ben benieuwd wanneer de hartige wafel Nederland verovert. Ik gok dat dit niet lang meer duurt..

Deze wafels zijn heerlijk voor een lazy sunday morning. En het is ook nog snel klaar, dus je hoeft niet lang in de keuken te staan om dit lekkere ontbijtje klaar te maken. Wij hebben lekker parmezaan en bieslook door het beslagje gedaan en de wafel belegd met ei, bacon en avocado. Een perfecte combinatie! Ik ben benieuwd, ben jij klaar voor de hartige wafel? Of grijp jij toch nog liever naar de zoete versie? Laat het achter in de comments, dat vind ik leuk.

Hartige wafels

Ingrediënten voor 6 st. (3 personen)
150 gr kwark
5 eieren
60 gr boekweitmeel
1 tl bakpoeder
30 gr parmezaan
Paar takjes bieslook
Snuf zout
2 avocado’s
70 gr bacon

Zo maak je het
Zet je wafelijzer alvast aan, zodat deze op kan warmen.

Meng 2 eieren met de kwark. Hak de bieslook fijn.

Voeg vervolgens boekweitmeel, bakpoeder, parmezaan, bieslook en een snuf zout toe aan de kwark. Meng dit door elkaar.

Verdeel het beslag over je wafelijzer. Bak de wafels in 3-4 minuten goudbruin.

Bak in de tussentijd 3 eieren, laat de dooier heel. Snijd de avocado’s in plakjes en bak de bacon.

Beleg de hartige wafels met het ei, de bacon en avocado. Garneer met wat gehakte bieslook.

Hartige wafelsHartige wafelsHartige wafels

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Video: Pita pizza's met prosciutto
Kooktip: Hoe lang kook je pasta, rijst en granen
Bewaar
17 Comments
  • Katrien De Baets

    30 januari 2017 at 11:36 Beantwoorden

    Ze zijn heerlijk deze hartige wafels

  • Renée

    28 januari 2017 at 13:47 Beantwoorden

    Heel erg lekker Pauline, net gemaakt voor de lunch: winner 🙂 Die houden we er in!

  • Veerle

    28 januari 2017 at 12:55 Beantwoorden

    Wauw, wat een fantastische foto! Het water loopt me in de mond… Ga ik snel eens proberen, deze!

  • Demi | StudioKOOK

    28 januari 2017 at 10:27 Beantwoorden

    Ziet er echt heerlijk uit!

  • Inge Wijnands

    27 januari 2017 at 21:06 Beantwoorden

    Dit lijkt me echt superlekker. Eet momenteel koolhydraatarm en ga dus morgen koolhydraatarme wafels bakken en dan hartig op de manier zoals hierboven.

  • Rosalie De Wit

    27 januari 2017 at 18:29 Beantwoorden

    Kan je dit ook met siliconen vorm in de oven maken??

  • Roos

    27 januari 2017 at 15:45 Beantwoorden

    Oooh dit klinkt echt geweldig! Heel lekker idee voor ’t weekend 🙂

  • Daphne

    27 januari 2017 at 15:08 Beantwoorden

    Mmmmmm, lijkt me heerlijk!
    We hebben jou aardappel wafels al wel eens geprobeerd, maar harige wafels….nee.
    Ga ik zeker eens maken.
    We hebben een wafel ijzer, maar dat gebruiken we veel te weinig vind ik.

    Kun je het boekweitmeel ook vervangen voor iets anders en zo ja, voor watvdan?

    Fijn weekend, groetjes, Daphne

    • Daphne

      27 januari 2017 at 15:10 Beantwoorden

      2 keer een bericht geplaatst, wat een enthousiasme……😉
      Sorry, dacht dat ik mijn eerste reactie had weggedrukt.

    • Pauline

      30 januari 2017 at 11:35 Beantwoorden

      Je kunt ook gewone bloem gebruiken. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

  • Daphne

    27 januari 2017 at 15:06 Beantwoorden

    Mmmm, lijkt me heerlijk.
    Ik heb al wel eens jou aardappel wafels geprobeerd, ook zo lekker.
    Zou ik het boekweitmeel ook kinnen vervangen voor ander meel?
    En zo ja, welke zou je dan aanraden?
    Ik ga ze zeker eens maken, we hebben een wafelijzer en dat gebruiken we veel te weinig vind ik.
    Fijn weekend, groetjes, Daphne

  • Ayla

    27 januari 2017 at 10:43 Beantwoorden

    Wafels for president! Ik vind een combinatie van hartig en zoet ook heerlijk, bacon en maple syrup samen is zo’n gouden combi. Welk wafelijzer heb jij? Ik wil er al een tijdje een hebben maar ik heb een beetje moeite met een keuze maken 🙂

    • Pauline

      30 januari 2017 at 11:37 Beantwoorden

      Ik heb een hele simpele budgetvriendelijke van Bestron. En die werkt prima.

  • Robin

    27 januari 2017 at 10:39 Beantwoorden

    SInds ik een nieuwe wafelijzer heb, bak ik vrijwel iedere avond wafels! Gezonde maar ook de ongezonde versie. Ik eet ze als ontbijt, tussendoor en lunch.
    Ik heb nog geen hartige geprobeerd. Misschien eens goed om dat ook eens te proberen! Dit recept ziet er niet heel moeilijk uit 🙂

    Dus tot nu toe ben ik nog helemaal voor de zoete variant haha.

    Groetjes!

  • Jonna@burgertrutjesNL

    27 januari 2017 at 07:26 Beantwoorden

    Ik leef voor wafels! De hartige wafel heb ik nog niet geproefd, maar wat lijkt me dit lekker!!

Plaats een reactie