Speculaasmuffins

Video: Speculaasmuffins uit Feel Good Food

Ben jij al helemaal klaar voor Sinterklaasavond? Deze Speculaasmuffins mogen niet ontbreken op dit heerlijke avondje. Ik deel met jullie het heerlijke recept voor deze muffins. En weet je, ze zijn best wel makkelijk om te maken. Hier komt geen stress bij kijken hoor! Het muffin recept komt uit mijn nieuwste boek Feel Good Food! Daarin laat ik nog een aantal andere variaties zien. Heb je het boek nog niet? Wie weet krijg je het boek wel van de goede Sint. En als je hem niet krijgt, kun je hem alsnog bestellen in onze webshop, of op je verlanglijstje zetten voor kerst. Goed idee toch? Dit recept voor speculaasmuffins is in ieder geval een aanrader voor pakjesavond. Leuk om uit te delen of op tafel te zetten.

Ik zoet de speculaasmuffins met honing en als basis gebruik ik speltmeel. Dit zorgt voor een goede bodem voor Sinterklaasavond. In de video laat ik zien hoe simpel het eigenlijk is. Want waarschijnlijk heb je al genoeg Sint stress en zit je er niet op te wachten om de hele dag in de keuken te staan. Dat hoeft gelukkig niet met deze muffins. Wil je nou geen video meer missen? Abonneer je dan snel op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Ingrediënten voor 6 st.
175 gr volkoren speltmeel (speltbloem kan ook)
2 tl bakpoeder
1 ei
150 gr yoghurt
70 ml zonnebloemolie
50 gr honing
2 tl speculaaskruiden
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Meng het ei met de yoghurt, de honing en de zonnebloemolie met een garde door elkaar.

Meng in een andere kom het volkoren speltmeel met het bakpoeder, de speculaaskruiden en een snuf zout.

Spatel nu de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Roer niet te lang. Het beslag mag best een beetje klonterig zijn. Dat hoort bij muffins.

Verdeel het beslag met een lepel (of ijsschep) over 6 muffinvormpjes. Zet ze in een muffinpan zodat ze niet uitlopen.

Bak de speculaasmuffins in ongeveer 20 – 25 minuten gaar.

De muffins zijn klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Je kunt de speculaas muffins ongeveer 3 dagen bewaren buiten de koelkast. Je kunt ze eventueel ook invriezen.

SpeculaasmuffinsSpeculaasmuffinsSpeculaasmuffins

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Pindakaas lava cakes
Weekendbites: Kaassoesjes
Bewaar

Annika

Annika - 31 - Contributor - Haarlem - Foodstyling- Foodfotografie - Hotspot expert - Travel lover - Houdt meer van bakken dan koken - Pinterest addict

11 Comments
  • Tjitske

    5 december 2016 at 14:46 Beantwoorden

    Lijkt ons lekker! Lactosevrije yoghurt… kunnen we dat ook gebruiken? (Om dit recept lactosevrij te maken)

  • Debby

    4 december 2016 at 10:46 Beantwoorden

    Die zien er zo lekker uit!

  • zonderzooi

    3 december 2016 at 20:37 Beantwoorden

    Deze zien er heerlijk uit, Ik ga morgen met een vriendinnetje wat lekkere Sinterklaas hapjes maken, misschien worden het deze of je gevulde speculaas die lijkt me ook erg lekker. Het wordt sowieso smullen!

  • jonna@burgertrutjes

    3 december 2016 at 19:08 Beantwoorden

    Speculaaskruiden moet ik nu echt een keer gaan aanschaffen, zijn die gewoon bij de AH te koop?

    • Pauline

      5 december 2016 at 13:36 Beantwoorden

      Ja meestal als speculaas- en koekkruiden ineen.

  • Nicole

    3 december 2016 at 12:37 Beantwoorden

    Hmmm lekker zeg!

  • Demi | StudioKOOK

    3 december 2016 at 11:14 Beantwoorden

    Wat een heerlijk idee! Dit ga ik maken!

  • Marijke

    3 december 2016 at 08:59 Beantwoorden

    Klinkt ontzettend lekker, en wat een prachtige foto’s!

Plaats een reactie