Weekendbites: Kaassoesjes

Vandaag delen we weer een heerlijk hapje voor in het weekend met jullie, kaassoesjes! Een tijdje terug heb ik deze kaassoesjes gegeten bij Amsterdam Flavours. En ik vond ze zo lekker, dat Pauline en ik besloten om ze zelf ook te maken. Ik ben dol op kaas en alles waar kaas op of in zit. Deze kaassoesjes zijn echt superlekker! En zien ze er niet schattig uit? Hoe leuk is het om dit op een borrel of verjaardag te serveren? Ook een perfect hapje voor tijdens de feestdagen trouwens. De kaassoesjes zijn lekker luchtig en liggen daardoor niet zwaar op de maag. Maar doen het wel goed voor de hartige trek.

We hebben nu oude kaas gebruikt, maar ik denk dat het ook lekker is om bijvoorbeeld wat kruiden toe te voegen. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik ze zo puur misschien wel het lekkerst vind. Zijn jullie al helemaal klaar voor de feestdagen? Wij hebben de afgelopen weken al volop (pre)kerst gevierd, want we waren natuurlijk allemaal lekkere kerstrecepten aan het koken voor op de blog. Voor ons is dit de leukste tijd van het jaar. We hopen jullie weer van veel inspiratie te voorzien. Hou de site dus zeker in de gaten, want er gaat heel veel lekkers komen. En halverwege december gaan we ook starten met een superleuke actie die je niet wilt missen. Maar het is nu eerst tijd voor deze lekkere kaassoesjes. Enjoy!

Kaassoesjes

Ingrediënten voor 10 st. 
50 gr boter
50 gr melk
50 gr water
50 gr bloem
Snufje zout
2 eieren
50 gr oude kaas
1 tl tijm

Materialen
Spuitzak

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Verwarm de boter, de melk en het water in een steelpan.

Voeg de bloem en een snuf zout tot en roer het geheel glad met een garde. Laat de bloem goed gaar worden.

Haal de pan van het vuur. Voeg 1-voor-1 de eieren toe en roer dit door het mengsel met een spatel. De eieren moeten goed opgenomen worden.

Voeg de kaas en tijm toe en meng door elkaar.

Doe het kaasmengsel in een spuitzak. Spuit hiermee de soesjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg er voor dat er voldoende ruimte tussen de soesjes zit.

Kaassoesjes

Bak de kaassoesjes in 15 tot 20 minuten af in de oven. Laat ze vervolgens even afkoelen op een rooster. Serveer meteen.

Kaassoesjes

Kaassoesjes

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Video: Speculaasmuffins uit Feel Good Food
Eipotjes met spinazie en ham uit de Airfryer + update
Bewaar
8 Comments
  • Charlotte

    5 december 2016 at 13:24 Beantwoorden

    Klinkt goed en ziet er heerlijk uit. Kan ik dit een avond van tevoren maken en de volgende dag in een luchtdichte doos meenemen naar m’n werk?

    • Pauline

      5 december 2016 at 13:33 Beantwoorden

      Ik ben bang dat dat niet zo lekker is. Ze worden vrij snel zacht deze soesjes.

  • Daniëlle

    3 december 2016 at 08:36 Beantwoorden

    Oeh wat een lekker hapje! Het lijkt mij echt heerlijk!

  • Hennie

    2 december 2016 at 10:09 Beantwoorden

    Sorry was een hele stomme vraag van mezelf want het is natuurlijk hetzelfde 🙂

  • Hennie

    2 december 2016 at 10:06 Beantwoorden

    Is het nu 50 gram melk of 50 ml melk ?

  • Demi | StudioKOOK

    2 december 2016 at 08:35 Beantwoorden

    Dol op soesjes, dus een hartige variant lijkt me ook echt heerlijk.

  • jonna@burgertrutjes

    2 december 2016 at 08:23 Beantwoorden

    Oh ik zocht nog leuke hapjes voor aankomende zondag, dit is wel een kanshebbertje! Lekker!

Plaats een reactie