Croissantkrans

Croissantkrans met ei en zalm

Het idee voor deze croissantkrans met ei en zalm zag ik voorbij komen op Pinterest. Daar zag ik hem met andere ingrediënten, maar mij leek de combinatie van ei en zalm erg lekker. Deze croissantkrans is perfect voor bij het kerstontbijt. Maar je kunt hem natuurlijk ook met Pasen of een andere speciale gelegenheid serveren. Het ziet er in ieder geval heel erg feestelijk uit. En het fijne van deze croissantkrans is, dat het helemaal niet moeilijk is om te maken. En daar houden we van. Koken en bakken hoeft absoluut niet moeilijk te zijn, dat bewijst dit recept maar weer eens.

Je zou de zalm ook kunnen vervangen voor bacon. Ook lekker natuurlijk. Of hou hem vega en voeg nog wat tomaatjes toe. Je kunt er alle kanten mee op. Wat vinden jullie het leukst om te doen? Een kerstontbijt of een kerstdiner? Ik kan van beide evenveel genieten. Ik word ook heel blij van een uitgebreid, luxe ontbijt. Maar een kerstdiner mag van mij zeker niet ontbreken. Gezellig aan een lang gedekte tafel, een lekker diner, dessert en drankjes. Ik vind het superleuk om extra mijn best te doen voor het kerstdiner. Ook het stylen van de eettafel vind ik tof. Vorig jaar heb ik al drie ideetjes voor een tafelstyling gedeeld. Ik ben nog aan het nadenken wat ik dit jaar ga doen. Genoeg ideeën, nu nog een keuze maken.

Croissantkrans

Ingrediënten voor 6 personen
1 blik croissantdeeg (groot)
6 eieren + 1 om te bestrijken
100 gr gerookte zalm
30 gr feta
Scheutje kookroom
Paar takjes bieslook
Paar takjes peterselie
2 el maanzaad
Peper en zout
Klontje roomboter

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol het croissantdeeg uit en halveer ieder plakje in de lengte.

Leg een ontbijtbord op het bakpapier en verdeel de plakjes croissantdeeg rondom het bord. Zorg ervoor dat ze iets overlappen. Verwijder het bord.

Verhit een klontje boter in een koekenpan. Klop 6 eieren los met een scheutje room en wat peper en zout en giet dit in de pan. Hak de groene kruiden fijn en strooi deze over de eieren.

Maak scrambled eggs door met een houten spatel het ei naar binnen te duwen. Kook het niet te lang door. Zodra het gestold is zijn de eieren klaar.

Verdeel de eieren over de croissantkrans.

Snijd de gerookte  zalm in stukjes en verdeel dit over het ei. Verkruimel ook de feta over het roerei.

Croissantkrans

Vouw nu iedere punt naar binnen, zodat er een mooie krans ontstaat.

Bestrijk de croissantkrans met een losgeklopt eitje. Garneer het croissantdeeg met wat maanzaad.

CroissantkransCroissantkrans

Bak de croissantkrans in 25 tot 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Dek het croissantdeeg tussentijds af met wat aluminiumfolie als deze te donker wordt.

Serveer meteen.

CroissantkransCroissantkrans

be merry

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Sneeuwster met advocaatroom
Kerstdessert: Tony's Salted Caramel chocoladepotjes
Bewaar
13 Comments
  • Gerda

    14 januari 2017 at 16:06 Beantwoorden

    Een heel lekker en makkelijk recept!

  • Judith

    19 december 2016 at 17:16 Beantwoorden

    Hi Pauline, \r\n\r\nDeze topper staat nu voor de 2e keer in de oven! Heerlijk gerechtje, zelfs koud istie nog goed te eten. Ik neem hem morgen mee naar mijn werk voor de kerstlunch. Ziet er ook nog eens heel mooi uit! Het oog wil ook wat ;-)\r\n\r\nHeel erg bedankt voor je inspiratie en het delen van dit soort super lekker en vrij makkelijke recepten! \r\n\r\nVeel succes voor 2018! Ik blijf je iig volgen… \r\n\r\nGr. Judith

  • Ger

    10 december 2016 at 23:49 Beantwoorden

    Fantastisch, zulke recepten! Makkelijk te maken, snel klaar en het ziet er feestelijk uit. Echt wat voor mij. Ik houd ook erg van een luxe & lekker uitgebreid ontbijt. Op speciale dagen en de weekenden dan hoor. Doordeweeks is het hollen en vliegen helaas.

  • Maaike

    10 december 2016 at 19:11 Beantwoorden

    Dit ziet er echt zo ontzettend lekker uit!!

  • Margot

    10 december 2016 at 11:51 Beantwoorden

    Dat ziet er mooi uit!

  • Rena

    10 december 2016 at 09:03 Beantwoorden

    Thanks a lot for sharing this cool and yummy idea!\n xx from Bavaria/Germany, Rena\n

  • Elize | eatcooklove

    10 december 2016 at 09:02 Beantwoorden

    Wat een super leuk idee, en wat ziet het er mooi uit!

  • Marijke

    10 december 2016 at 08:21 Beantwoorden

    Wat een prachtig gerecht! Ziet er heerlijk uit.

  • Nicole

    10 december 2016 at 08:09 Beantwoorden

    Zo dat ziet er lekker uit! Vind het jammer dat ik dat niet mag eten:(

  • jonna@burgertrutjes

    10 december 2016 at 08:07 Beantwoorden

    Oh wat een feestje is deze krans! Lekker!

  • Monique | personal foodblog

    10 december 2016 at 08:02 Beantwoorden

    Mjammie! Lekker die combinatie van ei met zalm. Echt leuk ook gewoon als bijgerecht voor het kerstdiner ^^

  • Marlotte

    10 december 2016 at 07:30 Beantwoorden

    Wauw, deze krans zou zeker niet misstaan bij het Kerstontbijt. Prachtig! En ik gok zo, ook heel lekker!

Plaats een reactie