bladerdeeg-sterren-met-zalm-8

Bladerdeeg sterren met zalm en roomkaas

Bladerdeeg, zalm en roomkaas doen het altijd goed op feesten en partijen. Ja echt! En omdat het bijna Oud en Nieuw is, maakte ik hele schattige bladerdeeg sterren. Spetterend het jaar uit, zullen we maar zeggen. Dit is nou typisch zo’n hapje van weinig moeite, groots resultaat. Daar hou ik van. Het is supermakkelijk om te maken, maar het ziet er wel heel feestelijk uit. Alsof je uren je best hebt gedaan in de keuken. Laat je gasten maar lekker in die waan. Dat willen we graag,

Ik koop tegenwoordig altijd vers bladerdeeg op rol. Dat vind ik fijn werken. Uit zo’n grote lap haal je 24 hapjes. Je kunt uiteraard ook gewoon diepvries bladerdeeg gebruiken, daar is ook niks mis mee.  Ik heb nu een naturel roomkaas gebruikt en deze heb ik heel simpel op smaak gebracht met wat citroen en bieslook. Classic maar goed. De zalm is wild gevangen van onze vrienden van FishTales. Kortom een prima hapje voor oudejaarsavond. Ik heb er nu al zin in.

bladerdeeg-sterren-met-zalm

Ingrediënten voor 24 st.
1 rol vers bladerdeeg
200 gr gerookte zalm
1 eigeel
2 el maanzaadjes
150 gr roomkaas
Sap en rasp van 1 bio citroen
Paar takjes bieslook
Peper en zout

Materialen
Ster uitsteker minimaal 5 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek met een ster uitsteker, sterren uit het bladerdeeg. Leg ze op de bakplaat.

Prik met een vork gaatjes in de bladerdeeg sterren. Bestrijk ze met wat eigeel en strooi er een klein beetje maanzaad overheen.

bladerdeeg-sterren-

Bak de bladerdeeg sterren in 10 minuten goudbruin.

Klop de roomkaas los. Breng deze op smaak met wat peper, zout, het sap en de rasp van een halve citroen en wat gehakte bieslook. Meng goed door elkaar.

Snijd de gerookte zalm in repen.

Verdeel een lepeltje van de roomkaas over de bladerdeeg hapjes.

Garneer ieder hapje met een plakje gerookte zalm en wat extra gehakte bieslook.

Serveer de bladerdeeg sterren meteen.

bladerdeeg-sterren-met-zalm-5bladerdeeg-sterren-met-zalm-7

happy-new-year2

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

My year in review
Oliebollen met appel en cranberry
Bewaar
11 Comments
  • Lizet

    28 december 2016 at 23:09 Beantwoorden

    Wat lekker!

  • Roos

    28 december 2016 at 13:00 Beantwoorden

    Yummm, die ziet er echt heerlijk uit!

  • Nederbuur

    28 december 2016 at 09:37 Beantwoorden

    Kan je de sterren een dag van tevoren maken? Iemand ervaring?

    • Annika

      29 december 2016 at 11:33 Beantwoorden

      Bladerdeeg wordt snel slap, dus ik zou het niet te ver van tevoren maken. Je zou ze alvast kunnen maken en dan ook meteen afbakken. Op de dag zelf even oppiepen in de oven en dan garneren met de zalm en roomkaas.

    • Nederbuur

      1 januari 2017 at 09:39 Beantwoorden

      Inmiddels geprobeerd: sterren dag van tevoren gemaakt, laten afkoelen, en in gesloten bakje bewaren. Ging helemaal prima. Ze zagen er trouwens net zo mooi uit als hierboven. Ole!
      Ik sneed ze wel doormidden, en legde de roomkaas en zalm ertussen. Zo zie je het dakje van de mooie ster bovenaan.

  • Nicole

    28 december 2016 at 09:17 Beantwoorden

    Wat ziet dat er schattig uit zeg!

  • Britt

    28 december 2016 at 07:55 Beantwoorden

    Ah dit ziet er heel leuk uit, deze ga ik onthouden!

  • Linda

    28 december 2016 at 07:51 Beantwoorden

    Hallo Pauline,
    Bedoel je een rol bladerdeeg van bijvoorbeeld “tante Fanny”? Dat is wat dunner dan de plakjes.

  • Cornelieke Baak-Kleijer

    28 december 2016 at 07:48 Beantwoorden

    Ik heb grote sterren gemaakt met kerst als voorafje. Voordeel van wat grotere sterren is, dat je ze na het bakken makkelijk door midden kunt snijden en vullen met roomkaas en zalm. Dan zien ze er wel mooier uit dan dat je het op de ster legt.

  • jonna@burgertrutjes

    28 december 2016 at 07:26 Beantwoorden

    Jammer dat wij met oud en nieuw geen oven tot onze beschikking hebben, anders zou dit zeker op het menu staan

Plaats een reactie