Bladerdeeg kerstboom

Bladerdeeg kerstboom

We hebben weer een leuk kerstrecept voor jullie, dit keer een Bladerdeeg kerstboom. Ja echt, een kerstboom gemaakt van bladerdeeg. Met een lekkere homemade pesto als topping, yum! Dat maakt dit tot een perfect borrelhapje voor kerstavond. Maar het is natuurlijk ook superlekker bij de kerstbrunch. Het recept is heel simpel, heel erg lekker en het resultaat is groots. Want ziet deze bladerdeeg kerstboom er niet feestelijk uit? En je kan dit heel makkelijk last-minute nog even maken. Handig voor als je onverwachts bezoek krijgt en nog even wat lekkers op tafel wilt zetten. Je zet deze bladerdeeg kerstboom op tafel en iedereen kan ervan smullen.

Ik gebruik voor dit recept een grote lap verse bladerdeeg. Deze kun je gewoon bij de Appie of de Turkse supermarkt kopen. Dit werkt het makkelijkst. De pesto maak ik natuurlijk zelf, want dat is echt veel lekkerder dan kant-en-klare pesto. Ik ben erg benieuwd wat er morgen en overmorgen bij jullie op tafel staat. Laat het achter in de comments, vind ik leuk! En dan wens ik jullie voor nu hele fijne en natuurlijk smakelijke kerstdagen! Geniet ervan!

Bladerdeeg kerstboom

Ingrediënten
1 grote lap verse bladerdeeg

Ingrediënten voor 1 potje pesto
Olijfolie
3 handjes basilicum
2 tenen knoflook
30 gram pijnboompitten
30 gram parmezaanse kaas
Zout en peper

Zo maak je het
Begin met het maken van de pesto. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn.

Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes.

Pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken.

Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas tot een gladde massa.

Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat.

Breng de groene pesto op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Besmeer de helft van de lap bladerdeeg met 4 eetlepels pesto.

Vouw het bladerdeeg dubbel. Snijd nu met een mes een kerstboom vorm in het bladerdeeg. Gooi de restjes niet weg, maar bak deze lekker mee.

Bladerdeeg kerstboom

Snijd aan weerszijden de boom in, zodat er ‘takken’ ontstaan. Vervolgens twist je deze ‘takken’. Maak van het restje bladerdeeg nog een sterretje voor bovenop de boom.

Bladerdeeg kerstboom

Bak de kerstboom van bladerdeeg in 20 minuten goudbruin. Je kunt het zowel warm als koud serveren.

Bladerdeeg kerstboom

Bladerdeeg kerstboom

be merry

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Big Christmas Giveaway dag 2 - 5 x abonnement op Jamie Magazine
Big Christmas Giveaway dag 1 Kerst kalkoen van Boers & Boers
Bewaar

Annika

Annika - 31 - Contributor - Haarlem - Foodstyling- Foodfotografie - Hotspot expert - Travel lover - Houdt meer van bakken dan koken - Pinterest addict

11 Comments
  • Denise Fleuren

    17 december 2016 at 10:42 Beantwoorden

    Kun je dit ook een dag eerder maken en op de dag zelf opwarmen?

    • Pauline

      19 december 2016 at 11:28 Beantwoorden

      Jawel dat kan wel. In de oven wordt hij dan weer lekker knapperig.

  • Irene

    16 december 2016 at 20:35 Beantwoorden

    Dit is zooo mooi en vast minstens net zo lekker

  • Samantha

    16 december 2016 at 17:40 Beantwoorden

    Is dit ook te “vullen” met Nutella?\r\nHet ziet er perfect uit voor de kerstbrunch op school! Denk alleen niet dat alle kinderen de pesto kunnen waarderen

  • Shirley de Hoog

    16 december 2016 at 12:07 Beantwoorden

    Toevallig zag ik gisteren al zoiets voorbij komen op Instagram. Super leuk. Ik wil zoiets gaan maken voor bij de borrel op 1e Kerstdag. Leuk ook dat jullie een ster bovenop hebben gemaakt!

  • Nicole

    16 december 2016 at 10:27 Beantwoorden

    Lekker zeg! Zo jammer dat ik geen bladerdeeg mag, anders had ik het gemaakt?

  • Marijke

    16 december 2016 at 09:29 Beantwoorden

    Wat een ontzettend leuk idee zeg deze kerstboom. Inderdaad heel makkelijk om te maken maar het ziet er super moeilijk en indrukwekkend uit!

    • Pauline

      16 december 2016 at 12:37 Beantwoorden

      Dat is precies waar wij van houden, weinig moeite, groots resultaat 🙂

  • Marlotte

    16 december 2016 at 08:51 Beantwoorden

    Ooh, wat een prachtig en simpel recept! Lekker 🙂

  • Demi | StudioKOOK

    16 december 2016 at 08:17 Beantwoorden

    Wat een leuk idee! En lekker met de pestovulling.

  • jonna@burgertrutjes

    16 december 2016 at 07:36 Beantwoorden

    Ja dit is leuk! Morgen hebben wij kerstdiner met onze beste vrienden. Denk dat ik dit receptje ga maken

Plaats een reactie