Tarte tatin met uien

Vandaag delen we het recept van de overheerlijke Tarte tatin met uien, uit het boek Lekker Miljuschka van onze foodiefriend Miljuschka. Miljuschka heeft eigenlijk geen introductie meer nodig toch? Queen of cheesecakes, foodie in hart en nieren, bakt en kookt zich suf op 24Kitchen, RTL4 en is regelmatig te gast in RTL Boulevard. Ja, Miljuschka is een powervrouw! En alsof ze het nog niet druk genoeg had, bracht ze ook nog even een kookboek uit. En dat is Lekker Miljuschka geworden. Een kookboek vol met lekkere recepten. Van gezonde kidsproof recepten tot aan de lekkerste guilty pleasures. Er is zelfs een heel hoofdstuk gewijd aan cheesecake. Nou dan scoor je bij mij al punten hoor!

Miljuschka vind dat eten vooral lekker moet zijn, met een hoofdletter L. Eten draait om gezelligheid en genieten. Daar kan ik alleen maar mee instemmen. Geen moeilijk gedoe. Gewoon lekker koken en genieten van al het lekkers. In het boek vind je 7 hoofdstukken, te weten Ontbijt, Lunch, Groente, Verse vis, Vlees, Cheesecake en Zoet. Het leuke van dit boek is dat het zo ontzettend veelzijdig is, net als Miljuschka zelf. Van scrambled eggs met spek tot aan een zeevruchten risotto uit de oven. En van een gevulde lamsbout met been tot aan een Tony’s Chocolonely cheesecake. Er zit voor iedereen en voor elk moment wel iets passends tussen.

Het boek is, zoals Miljuschka zelf schrijft, een soort dagboek in de vorm van recepten. Bij elk recept staat een persoonlijke anekdote van haar eigen hand, en dat maakt het boek extra leuk en eigen. Recepten worden afgewisseld met leuke foto’s van haar en haar kids. Kortom, Lekker Miljuschka is een boek voor iedereen die geniet van lekker eten. En om alvast in de stemming te komen, deel ik het lekkere recept van de tarte tatin met uien met jullie.

Tarte tatin met uien

Ingrediënten
100 gr roomboter
750 gr rode uien, in dikke ringen
Zout
10 takjes tijm, blaadjes gerist
1 glas droge vermout
250 gr gruyère, geraspt
250 gr zelfrijzend bakmeel
100 ml melk
2 el mosterd
1 ei

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Smelt de helft van de boter in een tarte-tatinvorm of in een pan en bak hierin de uienringen met flink wat zout en tijm 20 minuten op zacht vuur, of tot de uienringen mooi zacht en gekaramelliseerd zijn. Giet de vermout bij de uien en laat zachtjes nog 15 minuten stoven. Ik heb zelf een flinke scheut Balsamico azijn i.p.v. vermout gebruikt, ook erg lekker.

Tarte tatin met uien

Kneed 150 gram kaas, met het bakmeel, de melk, de mosterd en het ei tot een compacte deegbal en laat het even rusten. Meng de rest van de gruyère door de uien. Schep als je een pan hebt gebruikt het uienmengsel in een ovenschaal.

Rol de deegbal uit tot een lap en druk die goed op de uien. Zet de vorm of schaal in het midden van de oven. Verlaag na 10 minuten de temperatuur naar 170 graden Celsius en bak nog eens 15 minuten, of tot het deeg gaar en mooi bruin is.

Haal de tarte titan uit de oven en laat iets afkoelen voor je hem stort en in punten snijdt. Lekker met een kleine salade.

Tarte tatin met uien

Tarte tatin met uien

Lekker Miljuschka

Titel
Lekker Miljuschka

Auteur
Miljuschka Witzenhausen

Uitgeverij
Kosmos uitgevers

Verkrijgbaarheid
€ 20,00 bij Bol.com of de lokale boekhandel

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Hartige taarten & quiche Franse recepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in