Ravioli met salieboter

Ravioli met salieboter

Ravioli met salieboter: lekker door haar eenvoud. Als je het hebt over fresh & easy dan is dit een receptje wat bovenaan hoort te staan. Super makkelijk om te maken. Slechts vijf ingrediënten heb je nodig. Daarom is het extra belangrijk dat die van goede kwaliteit zijn. Vers gemaakte ravioli, biologische citroen, want alleen daarvan is de rasp een smaakexplosie, een goede kwaliteit Parmezaanse kaas en verse salie. Veel meer heb je dan niet nodig!

Pasta met salie

Het recept komt uit het boek Pasta van Stefano Cavallari. Stefano komt uit Italie, uit de streek Emilia Romagna. Het Italiaans koken leerde hij van zijn nonna. In haar keuken leerde hij verse pasta te maken en genoot hij van al het lekkers dat oma maakte. Samen eten was hét moment van de dag. Nu is hij de chef bij de Spaghetteria in Amsterdam. Er is inmiddels ook een vestiging in Utrecht. Hier kan je terecht voor de lekkerste pasta’s. Iedere dag staan er zo’n zes op het menu, waarvan er drie geregeld wisselen. Maar allemaal even lekker, kwalitatief goed eten.

Enfin terug naar deze pasta met salie. Want die is me toch een partij goddelijk! Eerlijk is eerlijk op deze manier zouden wij wel iedere dag pasta kunnen eten. De salieboter maakt hem echt. Probeer het zelf maar. Je likt je vingers erbij af!

Ravioli met salieboter
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr verse ravioli (bijvoorbeeld gevuld met ricotta en spinazie)
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 75 gr roomboter
  • 10 gr verse salie
  • 1 citroen (biologisch)
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de ravioli in ruim water met zout. Houd de kooktijd van de verpakking aan.

  2. Laat de boter smelten in een koekenpan. Wrijf de salieblaadjes voorzichtig in je handen, zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg de salie bij de boter en voeg naar wens peper en zout toe. Laat dit op een laag vuur staan.

  3. Voeg twee eetlepels pastawater bij de boter, dit zorgt voor een saus. Giet de ravioli af en voeg dit bij de boter.

  4. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe en zet het vuur iets hoger. Schud de pan heen en weer zodat alle zijdes bedekt raken en er een iets gebonden saus ontstaat.

  5. Verdeel de ravioli met salieboter over vier borden. Garneer de ravioli met citroenrasp en de overgebleven Parmezaanse kaas.

Ravioli met salieboter

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (222 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Ravioli Italiaanse recepten Notenvrije recepten Kerst Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in