ravioli-met-salieboter

Fresh & Easy: Ravioli met salieboter

Ravioli met salieboter. Lekker door haar eenvoud. Als je het hebt over Fresh & Easy dan is dit een receptje wat bovenaan hoort te staan. Supermakkelijk om te maken. Slechts 5 ingrediënten heb je nodig. Daarom is het extra belangrijk dat die van goede kwaliteit zijn. Vers gemaakte ravioli, biologische citroen, want alleen daarvan is de rasp een smaakexplosie, goede kwaliteit Parmezaan en verse salie. Veel meer heb je dan niet nodig.

Het recept komt uit het boek Pasta van Stefano Cavallari. Chefkok van Spaghetteria Pastabar. Stefano komt uit Italie, uit de streek Emilia Romagna. Het Italiaans koken leerde hij van zijn nonna. In haar keuken leerde hij verse pasta te maken en genoot hij van al het lekkers dat oma maakte. Samen eten was hét moment van de dag. Nu is hij de chef bij Spaghetteria Pastabar in Amsterdam. Er is inmiddels ook een vestiging in Utrecht. Hier kan je terecht voor de lekkerste pasta’s. Iedere dag staan er zo’n 6 op het menu, waarvan er 3 geregeld wisselen. Maar allemaal even lekker, kwalitatief goed eten.

Spaghetti bolognese is not done in Italië. De pasta en de saus zijn als het ware echtgenoten.  Die kan je niet zomaar even wisselen. Bolognese eet je met papperdelle of tagliatelle, de brede stroken zorgen ervoor dat de ragu goed blijft plakken. Arrabiata eet je het beste met penne, zodat de pittigheid goed verdeeld in je mond terecht komt. En dat kuiltje in de orecchiette is enkel bedoeld om zoveel mogelijk smaken in op te vangen.

In Pasta vind je 61 recepten verdeeld over 3 hoofdstukken. Vega, vlees en vis. Ook leert Stefano je hoe je zelf het beste pasta kunt maken. 100 gr bloem op 1 ei. Niet zomaar bloem, nee dat moet tipo 0 zijn gemengd met semola. Het een zorgt voor elasticiteit en het ander voor de juiste bite. Die verhouding luistert heel nauw. Het is een leuk boek met prachtige foto’s en heerlijke recepten. Eerlijk is eerlijk op deze manier zou ik ook wel iedere dag pasta kunnen eten.

ravioli-met-salieboter

ravioli-met-salieboter

Ingrediënten voor 4 personen
640 gr ravioli met ricotta en spinazie
4 klontjes boter
16 blaadjes salie
1 bio citroen (gewassen)
Parmezaan
Peper en zout

Zo maak je het
Kook de ravioli in ruim water met zout. Houd de kooktijd van de verpakking aan.

Laat de boter smelten in een koekenpan.  Wrijf de salieblaadjes voorzichtig in je handen, zodat de aroma’s vrij komen. Voeg de salie bij de boter en voeg naar wens peper en zout toe.  Laat dit op een laag vuur staan.

Voeg een lepel pastawater bij de boter, dit zorgt voor een saus. Giet de ravioli af en voeg dit bij de boter.

Voeg flink wat Parmezaan toe en zet het vuur iets hoger. Schud de pan heen en weer zodat alle zijdes bedekt raken en er een iets gebonden saus ontstaat.

Verdeel de ravioli met salieboter over 4 borden. Garneer de ravioli met citroenrasp.

Serveer meteen.

ravioli-met-salieboter

pasta-spaghetteria-pastabar

Titel
Pasta

Auteur
Stefano Cavallari

Uitgeverij
Unieboek Spectrum

Verkrijgbaarheid
€ 17,50 bij Bol.com of de lokale boekhandel

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

10 x Sinterklaascadeautjes voor foodies
Limburgs Zuurvlees
Bewaar
7 Comments
  • Marjan van Strien

    25 februari 2017 at 23:20 Beantwoorden

    Hi Pauline, (is dit recept compleet???)
    Ik ga dit heerlijke en eenvoudige gerecht binnen maken maar volgens is het recept niet compleet? Moet er niet ergens citroenrasp gebruikt worden gezien je intro met o.a : neem biologische citroen, want alleen daarvan is de rasp een smaakexplosie…

    Hoor het graag van je.

  • Margot

    23 november 2016 at 16:05 Beantwoorden

    Dat ziet er heerlijk uit en ik krijg gelijk zin om weer eens zelf verse pasta te maken!

    • Marjan van Strien

      25 februari 2017 at 23:23 Beantwoorden

      Sorry, ik heb niet goed gelezen.
      ik zie net dat er op het eind citroenrasp wordt gebruikt.

  • Iris

    23 november 2016 at 15:30 Beantwoorden

    Ooooh je wil niet weten hoeveel zin ik hier nu in heb!!

  • Demi | StudioKOOK

    23 november 2016 at 09:38 Beantwoorden

    Dit gerecht lijkt me echt heerlijk! Ik ben dol op pasta, dus dat boek zou ook niet misstaan in m’n boekenkast.

  • Willemijn Ruth

    23 november 2016 at 07:25 Beantwoorden

    Heb je een suggestie voor een groente (bijgerecht) die ik bij dit gerecht kan serveren?

    • Demi | StudioKOOK

      23 november 2016 at 09:40 Beantwoorden

      Misschien geroosterde pompoen écht als bijgerecht. Daarnaast is een rijke salade natuurlijk ook nooit verkeerd.

Plaats een reactie