Latkes met gerookte zalm

Latkes met gerookte zalm

Latkes met gerookte zalm, heb jij er ooit eerder van gehoord? Ik niet namelijk. Totdat Pauline er in geuren en kleuren over vertelde na haar tripje naar Stockholm. Daar had ze zoiets gegeten en dat was zo lekker, dat we het thuis nog een keer moesten maken. Later las ik dat Latkes in vele keukens gegeten worden, waaronder de joodse keuken. Ze worden vaak gegeten tijdens het Chanoekafeest. De combinatie die we nu gemaakt hebben heeft een Scandinavisch tintje, door de gerookte zalm. Eigenlijk kun je latkes wel een beetje vergelijken met rösti. Het is een combinatie van geraspte aardappelen met ui. Heel vaak wordt het gefrituurd, maar wij bakken het gewoon in een koekenpan. Worden ze iets minder vet van. Met de gerookte zalm en zure room erbij is het een heerlijk borrelhapje.

Oh jongens, nog een paar weken en dan is het alweer kerst. Wat gaat de tijd toch snel he! We zullen de komende tijd veel kerstinspiratie met je delen hoor. Deze latkes met gerookte zalm kunnen bijvoorbeeld ook heel goed als voorgerechtje bij het kerstdiner. Want het ziet er al feestelijk uit van zichzelf, vind je ook niet? Heb je nog verzoekjes voor kerst? Bepaalde tips of gerechten die je graag terug wilt zien op de site? We horen het graag, dan gaan we ermee aan de slag!

Latkes met gerookte zalm

Ingrediënten voor 6-8 stuks
300 gr aardappelen
1 ui
1 ei
125 ml zure room
Rasp van een halve citroen
200 gr gerookte zalm of gravad lax
Paar takjes verse dille
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Was de aardappelen niet.

Rasp de ui fijn. Meng de ui en de aardappel door elkaar. Knijp het vocht er zoveel als mogelijk uit.

Voeg een ei toe aan het aardappel mengsel en roer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Zet een pan met een scheutje olijfolie op het vuur. Leg kleine hoopjes van het aardappelmengsel in de pan. Druk iets plat met een lepel en bak de latkes rondom bruin. Laat ze iets afkoelen.

Meng de zure room met de rasp van de citroen en wat peper. Verdeel de zure room over de latkes. Ongeveer een theelepeltje per aardappelkoekje. Leg een plakje zalm erop en garneer met een takje verse dille.

Serveer meteen.

Latkes met gerookte zalm

Latkes met gerookte zalm

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Zalm Kerst Vis recepten Borrelhapjes Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in