flat-white-porridge

Flat white porridge van Denise

Deze Flat White porridge is je complete ontbijt in een kommetje. Havermoutpap, granola en een flat white ineen. Handig, maar vooral heel lekker. Het recept is van Denise (bekend van haar blog The all day kitchen) en het staat in haar nieuwe boek All day bowls. Denise heeft zich voor dit recept laten inspireren door Cuppa Joe. Het beroemde koffiezaakje in Colorado dat een oatmeal latte op het menu heeft staan. Een koffie verkeerd met havermout, geserveerd in de vorm van een drankje. Een super handig to go ontbijtje. Deze Flat white porridge is er meer eentje voor thuis. Lekker op de bank met dit kommetje heerlijkheid je dag beginnen.

All day bowls is het tweede boek van Denise. Van haar eerste: All day breakfast was ik meteen fan. Dat is met dit boek wederom het geval. Denise is journalist, blogger en reist de hele wereld over op zoek naar trends. Dat zie je terug in haar boek. De kommetjes trend (lekker comfy met een kommetje op de bank) kunnen we nu niet meer omheen. Ik vind het een fijne trend, want stiekem eet ik best vaak op de bank.

Het boek is verdeeld in 5 recept hoofdstukken, allemaal met een Engelse “feel good” naam. Rise & Shine, om je dag mee te beginnen. Curled up, om lekker mee op de bank te kruipen. It’s all good met wat gezondere recepten zoals de bliss bowls en linzensoep. In het hoofdstuk Gather & Feast pakt ze lekker uit met diverse hapjes voor een leuk feestje. En dan tot slot is er het hoofdstuk On a sweet note met lekkere zoete recepten zoals eton mess met frambozen en dulce de leche affogato. De recepten zijn erg afwisselend. Van gezond tot minder gezond en van New York tot Hawaii. Maar wel allemaal in een kommetje geserveerd. En allemaal heel goed te doen. Dat is ook fijn.

Denise doet alles zelf. Van het ontwikkelen van de recepten, tot het koken, tot het fotograferen. Dat vind ik knap. Haar boek is daardoor heel eigen geworden. Ze heeft een eigen stijltje en dat vind ik leuk om te zien. Bijna iedere foto is anders, maar toch herken is Denise erin. Het boek ligt al een tijdje op de hoek van mijn bank. Dat is een compliment. Want daar liggen de pareltjes die ik regelmatig even inkijk.

flat-white-porridge flat-white-porridge

Recept Flat white porridge
Ingrediënten voor 2 personen
90 gr havermout
500 ml melk
Mespuntje vanillezaadjes of extract
2 hete espresso’s
2 el granola
Snuf kaneel
Snuf zout

Materialen
Melkopschuimer

Zo maak je het
Doe de havermout met 300 ml melk, een snuf zout en de vanille in een pannetje en breng het aan de kook.  Zodra de melk borrelt zet je het vuur lager. Laat de havermout rustig gaar worden. Ik gebruik zelf altijd rolled oats (gekneusde havermout), deze is redelijk snel klaar.

Schuim de melk op met behulp van een melkopschuimer. Of gebruik een melkopklopper waarmee je de warme melk opklopt.

Voeg de helft van het melkschuim bij de havermout en spatel het door elkaar.

Verdeel de havermoutpap over 2 kommen.  Giet de hete espresso op de havermout.

Verdeel het melkschuim over de 2 kommen.

Garneer de flat white porridge met wat granola en kaneel.

Serveer meteen.

flat-white-porridge all day bowl

Titel
All day bowls

Auteur
Denise Kortlever

Uitgeverij
Unieboek Spectrum

Bestellen
Prijs €20,00 bij Bol.com

Dit recept is Voedselzandloper proof als je plantaardige melk gebruikt.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Fresh & Easy: Griekse Gyros taart
Editorial: Confessions of a shopaholic
Bewaar
9 Comments
  • Jonna@Burgertrutjes

    1 november 2016 at 20:55 Beantwoorden

    Erg bijzonder, zou ik zelf nooit aan denken. Maar klinkt als een hemelse combinatie. Past perfect bij mijn ochtendroutine, elke ochtend scoor ik een flat white bij de koffiebar op het werk

    • Pauline

      2 november 2016 at 18:39 Beantwoorden

      Ja dit is een twee in één, ben je meteen klaar. Alhoewel een losse koffie natuurlijk ook wel echt lekker blijft.

  • Margot

    1 november 2016 at 10:40 Beantwoorden

    Wat een bijzonder recept! Ik hou niet van koffie, maar ik ben wel benieuwd of ik dit lekker zou vinden!

    • Denise

      1 november 2016 at 10:59 Beantwoorden

      Ik denk dat je wel enigszins een koffieliefhebber moet zijn 😉 Maar voor jou staat er ook een heel fijne porridge met thee in het boek!

  • Johanne

    1 november 2016 at 10:16 Beantwoorden

    Dat ziet er lekker uit! Mag ik vragen waar dat schattige pannetje van is? 🙂

    • Pauline

      1 november 2016 at 15:45 Beantwoorden

      Deze is van Kitchen Trend products en ik kocht hem ooit bij Loods 5.

  • Demi | StudioKOOK

    1 november 2016 at 09:42 Beantwoorden

    Goed begin van de dag!

  • Nicole

    1 november 2016 at 09:26 Beantwoorden

    Oh dat lijkt me heerlijk 🙂

  • Anne

    1 november 2016 at 08:11 Beantwoorden

    Ik zie dit steeds vaker voorbij komen en het ziet er zo ontzettend lekker uit. Met een beetje fantasie ziet de opgeschuimde melk er uit als verse sneeuw, een echt winters recept dus. Ik moet dit proberen als echte koffie en havermout liefhebber!

Plaats een reactie