Camambert in brood

Video: Camembert in brood

Ik heb weer een makkelijk recept voor jullie. In deze video maak ik Camembert in brood. Superlekker! Het is eigenlijk een soort kaasfondue in brood. Hoe leuk is dit om te serveren op een feestje of een borrel met vrienden? En weet je wat nou zo fijn is? Het is in een mum van tijd klaar. Zo vervelend als je zelf de hele avond in de keuken staat en niet gezellig bij je gasten kan zitten. Dat is bij dit recept niet het geval.

Vinden jullie ook niet dat de tijd onwijs snel gaat? Het is alweer november! Nog een paar weekjes en dan zitten we aan het kerstdiner. Ik heb er zin in! En op de site zullen we jullie natuurlijk onderdompelen met lekkere kerstrecepten. En er gaat ook nog een leuke actie plaatsvinden, maar daar ga ik nu nog niets over zeggen. Nog even geduld hebben dus… Voor nu maak ik je alvast blij met dit lekkere recept van camembert in brood. Abonneer je wel nog even op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten 
1 brood
1 camembert
Olijfolie
Rozemarijn
1 teentje knoflook
Zeezout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Begin met maken van de kruidenolie. Meng de olijfolie met de fijngehakte knoflook, rozemarijn en een snufje zeezout.

Leg de camembert in het midden van het brood. Snijd met een mes rondom de camembert een cirkel in het brood. Hol het brood uit.

Snijd de bovenkant van de kaas af, zodat hij nog beter smelt. Leg de camembert, zonder verpakking, in het brood.

Maak in de rest van het brood inkepingen met een mes. Snijd het brood in, maar snij niet tot de bodem. Bestrijk de inkepingen met de kruidenolie.

Bak het brood 15-20 minuten af in de oven. Het brood is klaar als de kaas gesmolten is. Garneer het brood met een takje rozemarijn.

Camambert in brood

Camambert in brood

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.]

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Pumpkin spice cake
Weekendbites: Dadels met spek en geitenkaas
Bewaar

Pauline

Pauline - Foodblogger - Live, Love, Eat! - Denkt in eten - Verliefd op Haarlem - Coffeelover - Verzamelt kookboeken - IJsjunkie - Schreef een eigen kookboek x 2

10 Comments
  • Claudia

    12 januari 2017 at 21:06 Beantwoorden

    Wij vonden het lekker maar de camembert bleef klonterig. Zou het liggen aan het feit dat ik de goedkoopste camembert heb gekocht?
    Welke camembert gebruik jij want we maken vaker borrelbrood met camembert en dit is niet het eerste recept met camembert die ik van deze site maak.
    Alvast bedankt voor jullie reacties!
    Groetjes,
    Claudia

    • Annika

      13 januari 2017 at 10:48 Beantwoorden

      Oei, dat zou kunnen inderdaad! Ik koop vaak de camembert bij de Albert Heijn uit het versvak!

  • Margreet Prins

    7 januari 2017 at 19:26 Beantwoorden

    Erg lekker en wat een mooie aanvullingen erbij! Voor de volgende keer ??

  • Nadien

    7 november 2016 at 21:56 Beantwoorden

    Lekker bij rosé champagne. Goed idee voor Oud & Nieuw 😀

  • Kim - Foodstyle

    7 november 2016 at 12:05 Beantwoorden

    Ook heerlijk met een goede rode vruchtencompote… Anyways veel te lekker op een dag die ik wil beginnen met gezond en mager eten 😉

  • Eli

    5 november 2016 at 12:14 Beantwoorden

    Besmeer de binnenkant van het brood eens met goede appelstroop voor je de camembert erin legt: superlekker!

  • Demi | StudioKOOK

    5 november 2016 at 08:26 Beantwoorden

    Super lekker idee! Dol op camembert, dus dit borrelbroodrecept komt zeker van pas! Heb je nog tips voor het bewaren van rozemarijn? Wel of niet in de koelkast bijvoorbeeld.

  • Daniëlle

    5 november 2016 at 08:03 Beantwoorden

    Lijkt mij heerlijk! Ga het zeker maken als wij vrienden over de vloer krijgen!

Plaats een reactie