Stroopwafelcake van Laura

Vandaag deel ik dit lekkere recept voor Stroopwafelcake met jullie. En dit keer niet mijn eigen recept, maar een recept uit Het Basis Bakboek van Laura’s Bakery. Omdat er de laatste tijd zoveel kookboeken uitkomen, waaronder ons eigen kookboek, leek het ons een leuk idee om recepten te maken uit deze boeken. Met daarbij natuurlijk, zoals jullie van ons gewend zijn, een korte review van het boek. En vandaag is Het Basis Bakboek van Laura aan de beurt.

We kennen Laura al een tijdje en weten dan ook dat zij de queen of baking is. Een bakboek uitbrengen was dan ook een logische stap. Want als iemand goed kan bakken én het ook goed kan uitleggen, is het Laura wel. Zoals de naam al doet vermoeden, staan in Het Basis Bakboek allerlei basisrecepten. Koekjes, Cakes, Brownies, Biscuit en ga zo maar door. Ieder hoofdstuk begint met wat tips & trucs, gevolgd door het basisrecept. Vervolgens geeft Laura tientallen variaties op het basisrecept. Zo handig! Met één basisrecept kun je dus eindeloos variëren. In de tips & trucs vind je aanwijzingen over hoe je iets kan bewaren, koelen, hoe je kan testen of iets gaar is en nog veel meer handige tips.

Het boek staat vol met heerlijk zoete recepten. Van cheesecake brownies tot aan karamel-notentaartjes en van mini pavlova’s tot aan slagroomtaart en cinnamon swirl koekjes. Kortom, met Het Basis Bakboek krijg je voldoende inspiratie om iets lekkers te maken. En Laura maakt het je makkelijk door de recepten stap voor stap uit te leggen, zodat het bijna niet mis kan gaan. Ik maakte de stroopwafelcake uit het boek. En ik kan je alvast verklappen, hij is superlekker!

Stroopwafelcake

Ingrediënten voor een cake van 25cm
200 gr boter
200 gr suiker
8 gr vanillesuiker
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
2 tl kaneel
snufje zout
150 gr stroopwafel + extra voor topping

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht).

Mix boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de kaneel en een snufje zout toe. Zodra alles helemaal is opgenomen door het mengsel kun je stoppen met mixen. Snijd de stroopwafels in stukjes en spatel deze door het beslag. Je hoeft ze niet door de bloem te wentelen, ze zullen niet zakken in het beslag.

Stort het beslag in een ingevet en met bloem bestoven cakeblik. Strooi wat extra stukjes stroopwafel over de cake.

Bak de stroopwafelcake in 60 minuten gaar op 175 graden.

Stroopwafelcake

Stroopwafelcake

Titel
Laura’s Bakery Het Basis Bakboek

Auteur
Laura Kieft

Uitgeverij
Forte Culinair

Verkoopinformatie
€ 24,95 bij Bol.com

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

BESTEL nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Eenpans kippenpastei
Weekendbites: Feta Peppadew dip
Bewaar
9 Comments
  • Kim Rust

    5 maart 2017 at 12:22 Beantwoorden

    Wat voor temperatuur moet je aanhouden bij een normale oven?

  • Daphne

    16 oktober 2016 at 09:56 Beantwoorden

    Mmmm….heerlijk.\r\nAl jaren volg ik Laura via haar blog en ze maakt inderdaad hele lekkere dingen.\r\nIk ben geen bak wonder, maar denk toch dat ik het boek maar ga aanschaffen…..mijn dochter van 10 wil nl altijd graag bakken en als er een duidelijke uitleg in staat is het echt wat voor haar……euhhhh, voor ONS!!\r\nJouw blog geeft mij ook altijd veel inspiratie, dank je wel.\r\nGroetjes, Daphne

    • Daphne

      16 oktober 2016 at 09:57 Beantwoorden

      Nou heb ik 2 keer een reactie gegeven…….\r\nSnap niet wat er mis ging, sorry hoor ?

  • Naomi

    15 oktober 2016 at 16:30 Beantwoorden

    Ik heb hem opgeslagen, lijkt me heerlijk!\r\n\r\nx

  • Sylvia

    15 oktober 2016 at 13:13 Beantwoorden

    Stiekem vind ik de herfst wel geweldig (als je het weer wegdenkt), want dan komen altijd de lekkere kruidige, warme, knusse gerechten online. Deze cake past daar ook heerlijk bij!

  • Marielle

    15 oktober 2016 at 12:47 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!

  • Ger

    15 oktober 2016 at 09:33 Beantwoorden

    Mm wat ziet dat er lekker uit! Ik heb het boek gekocht en de stroopwafel cake was ook mijn eerste recept wat ik van haar uitprobeerde. Valt in de categorie: altijd goed, iedereen vindt ‘m lekker.\r\n?

Plaats een reactie