marmercake

Marmercake

Vandaag deel ik het recept van deze superlekkere marmercake. Oh my, dat klinkt goed toch? Marmercake en ik gaan way back. Vroeger bakte mijn moeder deze vanille- chocoladecake regelmatig. Weliswaar uit een pakje, maar toch vond ik het toen lekker. Ik vond het vooral leuk dat de cake twee kleuren had en was al lang blij dat ik weer iets lekkers mocht eten. Maar de tijden zijn veranderd. Geen pakjes en zakjes meer voor mij, maar bakken from scratch. En eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld.  Je moet weliswaar iets meer handelingen verrichten, maar het is ook weer geen hogere wiskunde. Nee hoor, iedereen kan dit! Kijk hier voor nog meer lekkere cake recepten.

Goede cakevorm

Wel zo fijn als je een cake bakt, dat deze dan ook goed uit de vorm komt. Wij gebruiken al jaren deze vorm. Supertevreden over.

marmercake
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 cake

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr suiker
  • 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 4 eieren
  • 3 el cacaopoeder
  • 3 el melk
  • Snuf zout

Materiaal

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 gr (boven- en onderwarmte).

  2. Klop de boter en de suiker romig met een mixer of keukenmachine. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het eerste is opgenomen.

  3. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe. Mix dit kort door elkaar.

  4. Meng de cacao met de melk tot een papje. Meng het chocolademengsel door 1/3 van het cakebeslag. Giet het beslag in de cakevorm. Begin met een laagje vanille beslag en voeg daarna het chocolade beslag toe en eindig met een laag vanille beslag. Trek met een mes lijnen door het beslag, zodat je een gemarmerd effect krijgt.

  5. Bak de marmercake in 60 minuten gaar in de oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.

marmercake

Wat vind jij van dit recept?

3.0 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cake recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in