Italiaanse kip stoofpot

Fresh& Easy: Italiaanse kipstoofpot

Deze kipstoofpot is enerzijds heel zomers, door de Mediterrane smaken en het gebruik van lekker veel tomaten. Anderzijds doet een stoofpotje mij echt denken aan de herfst. Terwijl je stoofvlees op het vuur staat te pruttelen, vult je hele keuken zich met geuren die je doen watertanden. Knoflook, uien en verse en gedroogde kruiden zoals basilicum en oregano. Heerlijk vind ik dat! Bij een stoofpotje geldt vaak, hoe langzamer hoe lekkerder. Hoe langer het vlees stooft, des te zachter en malser het wordt.

In dit recept heb ik kipdrumsticks gebruikt. Na een uurtje stoven was de kip zo zacht geworden, dat het meteen van het bot afviel. Kluiven is dus niet nodig. Kip heeft niet zo lang nodig. Zou je een stoofpotje van bijvoorbeeld rundvlees maken, tel er dan gerust een uurtje bij op. Om het een Italiaanse touch te geven voegde ik nog olijven toe. Lekker! En de kruiden geven het natuurlijk ook al haar herkenbare Italiaanse smaak. Het is lekker om dit stoofpotje met een beetje pasta te eten, tagliatelle bijvoorbeeld. Maar het kan ook met rijst of quinoa, of aardappelpuree. Net waar jij zin in hebt. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Italiaanse kip stoofpot

ingredienten-knoflook

Ingrediënten voor 4 personen
8 flinke drumsticks zonder vel
3 paprika’s
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
800 gr tomatenblokjes (uit blik)
Scheutje rode wijn
150 gr olijven (ik nam Kalamata olijven)
2 tl oregano
Handje verse basilicum
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Breng de drumsticks op smaak met peper en zout. Ik had flinke drumsticks van de Lindenhoff. Als je kleintjes hebt zou ik eentje extra per persoon toevoegen.

Bak de drumsticks rondom goudbruin in een flinke stoofpan in wat olijfolie.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Voeg dit bij de kip en bak kort mee. Als je pan te klein is, kan je de kip ook even uit de pan halen. Dat bakt misschien net wat makkelijker.

Snijd de paprika’s in blokjes en bak deze mee.

Blus het geheel af met een scheutje rode wijn.

Voeg nu de tomatenblokjes, de oregano en de olijven toe. Laat de kipstoofpot op een zacht vuur, een uurtje stoven. De kip is klaar als deze makkelijk loslaat van het bot.

Breng de Italiaanse kipstoofpot op smaak met peper en zout en een handje verse basilicum.

Serveer met pasta, rijst of quinoa.

Italiaanse kip stoofpot

Italiaanse kip stoofpot

Italiaanse kip stoofpot

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD is uit. Met 90 (nieuwe) lichte en makkelijke recepten. En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Uit Pauline's Keuken Webshop is live
Açai Bowl
Bewaar
13 Comments
  • Jacqueline

    27 maart 2017 at 22:39 Beantwoorden

    Misschien rare vraag Pauline Maar wat bedoel je met drumsticks zonder vel?

    • Annika

      28 maart 2017 at 13:41 Beantwoorden

      Dat zijn de drumsticks die zonder vel verkocht worden, je ziet dus direct het vlees.

  • Thais Mertens

    2 februari 2017 at 12:58 Beantwoorden

    Ik heb dit stoofpotje met Nieuwjaar mee op het buffet menu gezet! Groot succes dit weekend staat hij terug op de menu 🙂

  • Willeke Stekelenburg

    13 november 2016 at 18:52 Beantwoorden

    Vandaag het stoofpotje gemaakt. Lekker hoor! Aan het einde de botjes er alvast uitgehaald om viezelende kinderen voor te zijn. Beetje maizena toegevoegd voor een iets dikkere saus. De bordjes gingen goed leeg maar het recept is wel veel voor 4 personen.

  • Linda

    5 oktober 2016 at 18:41 Beantwoorden

    Zo, was dat even superlekker! !!\r\nIk had zin in stoof (want herfst) en Mediterraans (want prachtig weer).\r\nHeerlijk recept. Heb er nog wat overgebleven kastanjechampignons bij gedaan.\r\nGegeten met rijst maar vanwege de heerlijke saus. ….volgende keer met Turks brood. Lekker soppen ?

  • Daniëlle

    5 oktober 2016 at 17:55 Beantwoorden

    Lijkt mij heerlijk! Van het weekend krijg ik eters, dus ik denk dat ik dit ga maken!

  • Rachel Kromdijk

    5 oktober 2016 at 15:49 Beantwoorden

    Dit trekt gelijk mijn aandacht, looking good!

  • Nicole

    5 oktober 2016 at 15:04 Beantwoorden

    Dit klinkt heerlijk Pauline! Deze sla ik op 🙂

  • Margot

    5 oktober 2016 at 13:58 Beantwoorden

    Dat ziet er heerlijk uit!

  • Demi | DE KOOKFABRIEK

    5 oktober 2016 at 08:59 Beantwoorden

    Lijkt me echt heerlijk! Ideaal voor het najaar.

  • karlien

    5 oktober 2016 at 08:49 Beantwoorden

    Ziet er heel goed uit!!

  • Jonna@burgertrutjes

    5 oktober 2016 at 08:40 Beantwoorden

    Stoofpot maak ik eigenlijk altijd met rundvlees. Kip lijkt me ook wel lekker

  • Rena

    5 oktober 2016 at 07:44 Beantwoorden

    Yes, this is a wonderful summer meal!\r\nxx from Bavaria/Germany, Rena\r\nhttp://www.dressedwithsoul.com

Plaats een reactie