Eenpans kippastei
Wij zijn dol op eenpansrecepten. Makkelijk en weinig afwas. Voor deze kippastei met filodeeg heb je maar één pan nodig. En een oven. That’s it. Het resultaat: een heerlijke romige pastei met een knapperig dakje van filodeeg. Yum. We geven deze klassieker een moderne twist door het filodeeg in proppen te vormen. Staat zo gezellig! Lekker makkelijk ook. Filodeeg koop je het beste bij de Turk, die vellen zijn enorm groot en scheuren minder snel. Gebruik je filodeeg uit de vriezer, ga dan uit van 8 kleine velletjes. Ook voegden we nog wat extra groente toe, zodat het een prima avondmaal is geworden. Je kunt er eventueel nog een salade bij eten Filodeeg over? Hier vind je nog meer lekkere recepten met filodeeg.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 grote vellen filodeeg
- 500 gr kipfilet
- 200 gr kastanjechampignons
- 300 gr spinazie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 50 gr boter
- 60 gr bloem
- 500 ml kippenbouillon
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Snijd de kip in stukjes en breng deze op smaak met wat peper en zout. Bak dit rondom aan in een grote ovenbestendige koekenpan in wat olijfolie.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij de kip en bak mee. Snijd de champignons in plakjes en bak deze kort mee. Haal de kip en de champignons uit de pan en leg apart (even afdekken met aluminiumfolie).
Voeg de boter toe aan de pan en laat dit smelten. Voeg de bloem toe en roer deze met een pollepel tot hij gaar is. Als de structuur wat zanderig aanvoelt is de roux (zo heet dit mengsel) gaar. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en klop er met een garde een gladde saus van. Breng de ragout verder op smaak met peper en zout. Voeg de kip en de champignons toe aan de ragout. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en roer de kippenragout om.
Zet het vuur uit. Vet het filodeeg in met wat olijfolie. Snijd ieder vel filodeeg doormidden. Of gebruik kleine velletjes. Vorm van ieder deel filodeeg een prop en drapeer deze over de kippenpastei.
Bak de eenpans kippenpastei in ongeveer 20 minuten goudbruin op 200 graden. De kip pastei is klaar als het filodeeg goudbruin en krokant is.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in