Acai bowl

Açai bowl

Heerlijk en makkelijk açai bowl recept! Een lekker en voedzaam ontbijt gemaakt van açai bessen. Je spreekt het uit als assa-ie en niet als assaaai. Deze besjes groeien in het Amazonegebied in Zuid-Amerika en zijn blauwpaars van kleur. Ze zitten bomvol antioxidanten, vitaminen en mineralen. En het is ook nog lekker, de açai bes is friszuur van smaak en je kunt het combineren met allerlei andere smaakmakers, zoals blauwe bessen, banaan, kokos of muesli. Ga jij deze açai bowl maken? Of ga je liever voor een açai smoothie?

Açai poeder of açai puree?

Açai is in poeder en pureevorm verkrijgbaar. In dit recept gebruiken we açai puree, dit zijn açai bessen die na de pluk gepureerd en ingevroren worden. Açai puree wordt soms ook gevriesdroogd tot poeder, dan heb je dus açai in poedervorm. Açai puree heeft iets meer smaak dan açai poeder.

acai bowl
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 bowls

  • 1 bevroren banaan (in stukjes)
  • 150 ml kokoswater
  • 50 gr bevroren blauwe bessen
  • 1 zakje açai pulp
  • Handje ijsklontjes
  • 2 el muesli
  • 2 el geraspte kokos
  • 6 aardbeien
  • Handje blauwe bessen

Zo maak je het

  1. Doe de bevroren banaan samen met de bevroren blauwe bessen, een handje ijsklontjes, het kokoswater en de gepureerde açai pulp in je blender.

  2. Blend dit tot een gladde massa. Zorg er wel voor dat je blender ijsklontjes en bevroren fruit aan kan. Gebruik anders vers fruit.

  3. In principe heb je nu een açai smoothie. Maar we gaan er een smoothiebowl van maken. Giet de smoothie in twee kommen, of maak één grote.

  4. Garneer de açai bowl met de muesli, geraspte kokos en wat aardbeien en verse blauwe bessen.

  5. Serveer de açai bowl meteen.

Acai bowl

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (55 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Gezonde tussendoortjes Makkelijke recepten Snelle recepten Aardbei Gezonde recepten Vegan recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in