Ingredienten rozemarijn knoflook

10 handige kooktips

Vandaag deel ik 10 handige kooktips met jullie. Want in de keuken willen we niet moeilijk doen. En met deze kooktips help ik je een eindje op weg. Misschien ken je er al een paar, maar hopelijk heb je er toch wat aan. Het zijn hele diverse kooktips, er zit geen logische volgorde of verdeling in. Zomaar wat tips die het je makkelijker maken. Heb je zelf nog een handige tip? Laat het achter in de comments. Daar leer ik ook weer van.

Ingredienten rozemarijn knoflook

Tip 1 Bakpapier nat maken
Voordat je bakpapier in de vorm doet is het handig om het papier eerst nat te maken onder de kraan. Maak een prop van het bakpapier en houd deze onder de kraan. Even uitknijpen en je kunt je vorm bekleden. Nat bakpapier is makkelijker te vormen naar de bakvorm.

Tip 2 Knoflook geur van je handen krijgen
Iedereen kent dit probleem. Na het pellen en snijden van de knoflook zit je nog dagenlang met stinkende handen opgescheept. En ik weet een trucje hoe je daar van af komt. Wrijf je handen na het wassen over RVS, bijvoorbeeld de kraan. En weg is de knoflook geur. Echt, het werkt! Ik heb zelf een RVS visje van de Dille & Kamille. Na het pellen van de knoflook wrijf ik hier mijn handen overheen en ik heb nergens last meer van.

Tip 3 DIY vanillesuiker of extract
Gooi je vanillestokjes nooit weg. Zonde! Doe ze in de suikerpot voor homemade vanillesuiker of doe ze in een flesje wodka voor vanille-extract.

Tip 4 Gember invriezen
Wist je dat je gember in kan vriezen? Rasp de bevroren gember over je gerecht en de rest leg je weer terug in de vriezer. Zo kun je weken lang doen met je verse gemberwortel.

magimix blender

Tip 5 Blender schoonmaken
Vind jij het ook altijd een gedoe om je keukenmachines schoon te maken? Een blender kun je heel eenvoudig schoonmaken met een drupje afwasmiddel en een liter water. Zet de blender ongeveer 20 seconden aan en spoel de blender daarna af.

Tip 6 No waste
Heb je een restje pasta, rijst, bulgur of couscous over? Gooi het niet weg. Maak er de volgende dag een lekkere salade mee. Heb je meteen weer een lekker lunchgerechtje.

eieren

Tip 7 Verse eieren check
Wil je zeker weten dat je eitje vers is? Leg het ei in een kom met water met zout. Een vers ei blijft op de bodem van de kom liggen. Hoe ouder het ei, hoe meer het naar boven komt drijven.

Tip 8 Verse kruiden bewaren
Wil je langer van je verse kruiden kunnen genieten? Verpak je verse kruiden in een stukje keukenpapier, dat je vooraf een beetje vochtig hebt gemaakt onder de kraan. Op deze manier blijven je kruiden lekker fris in de koelkast. Een andere manier is om de verse kruiden met wat olijfolie in een ijsblokjesvorm te gieten en deze in te vriezen. Zodra de kruiden nodig hebt, wip je het kruidenblokje zo in de pan. Handig!

ingredienten basilicum peterselie

Tip 9 Stukje eischaal verwijderen
Oeh, dit overkomt mij regelmatig. Ik breek een ei boven de pan of beslagkom en er komt een stukje eischaal mee. Weet je hoe je heel gemakkelijk dit kan verwijderen? Door met een halve eischaal het stukje uit het gerecht of beslag te vissen. Werkt super!

Tip 10 Koffiebonen
Een geopende zak koffiebonen verliest naar verloop van tijd zijn smaak en aroma. Bewaar daarom de koffiebonen in de vriezer. Zo blijven ze langer vers en lekker van smaak.

Ingrediënt

 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Kom jij naar ons Feel Good Food diner?
Focaccia met tomaat en olijven
Bewaar

Annika

Annika - 31 - Contributor - Haarlem - Foodstyling- Foodfotografie - Hotspot expert - Travel lover - Houdt meer van bakken dan koken - Pinterest addict

14 Comments
  • Joke Staal

    5 oktober 2016 at 17:19 Beantwoorden

    Knoflookhanden krijg je weer snel knoflookgeurvrij als je een schutje azijn over je handen giet.\r\nWie heeft er geen azijn in huis….\r\nJe was dan je handen even met de azijn en spoel het dan met water af. En …. weg is de knoflookgeur. \r\n\r\nSucces, Joke sk

  • Daniëlle

    4 oktober 2016 at 07:05 Beantwoorden

    Tip 9 ga ik zeker eens proberen!

  • Nicole

    3 oktober 2016 at 13:23 Beantwoorden

    Wat een goede tips! Die van de knoflookgeur en het bakpapier wist ik nog niet 🙂

    • frouk

      16 oktober 2016 at 15:00 Beantwoorden

      dat bakpapier ga ik zeker toepassen 🙂

  • Nicole

    3 oktober 2016 at 11:20 Beantwoorden

    Handige tips!

  • Margot

    3 oktober 2016 at 10:59 Beantwoorden

    Tip 9 kenden ik nog niet, maar dat gaat zeker van pas komen!

  • Claudia

    3 oktober 2016 at 09:45 Beantwoorden

    geen rvs bij de hand voor geurtjes van bijv vis en knoflook? Handen wassen met klein beetje tandpasta werkt heel goed\r\n\r\nGoedkopere oplossing voor aangebranden pannen koken met vaatwastablet, is een klein beetje soda. Kun je ook goed je bierglazen mee ontvetten als je bier doodslaat

    • Suzanne Greveling

      27 oktober 2016 at 13:59 Beantwoorden

      Pannen schoonmaken met soda werkt inderdaad goed, maar je moet dit absoluut niet met aluminium pannen (en kookpitten) doen. Type op google maar eens aluminium en soda in ….

  • Esther (Out mijn Keuken)

    3 oktober 2016 at 09:22 Beantwoorden

    Handige tips, zojuist mijn blender even schoongemaakt. Scheelt weer ruimte in de vaatwasser. \r\nMisschien nog een handige aanvulling: een heftig aangekoekte pan schoonmaken. Zet er een laag water in, doe er een vaatwasblokje bij en breng aan de kook. Even laten pruttelen en je veegt het aangekoekte er zo uit. Werkt als een tierelier bij aangekoekte melk of zwarte bodems van gietijzeren braadpannen.

  • Anne

    3 oktober 2016 at 09:11 Beantwoorden

    Super handige tips, vooral die van het stukje eischaal (dat overkomt mij ook wel vaker).

  • Demi | DE KOOKFABRIEK

    3 oktober 2016 at 08:53 Beantwoorden

    Wat een handig artikel!

  • Jonna@burgertrutjes

    3 oktober 2016 at 07:26 Beantwoorden

    Handige tips! Die van de verse eieren kende ik nog niet. Super handig!

  • Esmée

    3 oktober 2016 at 07:03 Beantwoorden

    Wat een handige tips! Een aantal wist ik er nog niet

Plaats een reactie