poke bowl met tonijn

Fresh & Easy: Poke bowl met tonijn

Deze poke bowl heeft niets met Pokemon Go te maken. Das een andere hype! De poke bowl (je spreekt het uit als poh-kay) komt uit Hawaï. Deze Hawaiiaanse vissalade is eigenlijk een mix van de sushi bowl en Peruviaanse ceviche (in zuur gegaarde vis). In Hawaï werd het voornamelijk gegeten om restjes vis op te maken. Maar nu is het “on trend” en gebruiken we alleen de beste vis. Als je goed zoekt kan je het tegenkomen op foodfestivals. In het buitenland hoef je minder goed te zoeken, daar vind je al diverse poke shops. Ook in Amsterdam wordt binnenkort de eerste Poke bar geopend.

Ik heb mijn Poke bowl gemaakt met gemarineerde tonijn. Lekker! Je zou ook zalm kunnen gebruiken. Als basis heb ik gekozen voor bruine rijst. Deze heb ik net als de sushi bowl op smaak gebracht met wat rijstazijn (de sushi azijn van Saitaku is direct klaar voor gebruik). Qua toppings kan je volop variëren, ik heb gekozen voor edamame, zeewier en avocado. En om het af te maken heb ik zwart sesamzaad en koriander gebruikt. Het resultaat mag er zijn. Een superlicht en lekker recept. Geloof mij hier ga je nog veel over horen. Heb jij wel eens een poke bowl gegeten?

poke bowl met tonijnpoke bowl met tonijn
Ingrediënten voor 4 personen
Gemarineerde tonijn
300 gr verse tonijn
2 el sojasaus
1 el sesamolie
Sap van een halve limoen
1 el sushi azijn
Chilipeper

Verder
300 gr bruine rijst
2 avocado’s
200 gr edamame
0,5 komkommer
150 gr zeewier
2 el zwart sesamzaad
Handje koriander
3 el sushi azijn

Zo maak je het
Maak een marinade van de sojasaus, de sesamolie, de sushi azijn en het sap van een halve limoen. Breng dit op smaak met een klein beetje chilipeper. Snijd de tonijn in blokjes en leg deze in de marinade. Laat dit een half uurtje staan.

Kook de bruine rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Giet de rijst af en breng hem op smaak met de sushi azijn. Laat iets afkoelen.

Verdeel de rijst over 4 kommen.

Schaaf de komkommer in linten en snijd de avocado’s in plakjes. Verdeel deze samen met de edamame en het zeewier over de bowls.

Verdeel de tonijn over de kommen.

Garneer iedere poke bowl met wat zwart sesamzaad en een klein beetje verse koriander.

Serveer meteen.

poke bowl met tonijn poke bowl met tonijnpoke bowl met tonijn

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Mexicaanse steak met maïssalsa
3 x Ham met Meloen presenteren
Bewaar
13 Comments
  • RIanne

    26 januari 2017 at 11:59 Beantwoorden

    Hoi,

    kan je hier dingen al vooraf van voorbereiden zonder dat het vergaat? We willen dit recept gebruiken voor in ons restaurant. Maar we hebben geen tijd om dit a la minute te maken.

  • Caia

    4 januari 2017 at 11:57 Beantwoorden

    Hi Pauline, bedoel je 2 ons Edamame peulen of boontjes?

  • Liesbeth

    7 september 2016 at 14:08 Beantwoorden

    Dit lijkt me zo lekker! Kun je ook de tonijnfilet uit de diepvries gebruiken, of kun je die beter niet rauw eten?

    • Pauline

      7 september 2016 at 21:40 Beantwoorden

      Het kan wel. Want stiekem is heel veel verse vis (vooral de voorverpakte) gewoon ontdooide vis. Maar als je aan echt verse kan komen, dan zou ik daar voor gaan.

  • Demi

    7 september 2016 at 12:04 Beantwoorden

    Ik hoop dat dit ook snel bij mij in de buurt te verkrijgen is, maar tot die tijd ga ik zelf maar in de keuken staan om dit te maken! Ziet er in ieder geval ontzettend lekker uit 🙂

  • Nikki

    7 september 2016 at 10:59 Beantwoorden

    Lijkt mij lekker! Waar heb je het zeewier gekocht?

    • Pauline

      7 september 2016 at 21:41 Beantwoorden

      Bij Albert Hejn, wij hebben vers vis op ijs van Fishtales en een sushi bar in onze appie. Lucky me 🙂

  • Inahooiveld

    7 september 2016 at 10:19 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit met mooie ingrediënten.\r\nNodigt uit om snel te maken!!!

  • Margreet

    7 september 2016 at 08:06 Beantwoorden

    Leuk recept! In Rotterdam is al een poke bar geopend: poke bowl. Daar heb ik pas mijn eerste bowl gegeten!

  • Demi | DE KOOKFABRIEK

    7 september 2016 at 07:39 Beantwoorden

    Dit is echt een super lekker gerechtje! Leuk om zelf te maken.

  • Saskia - Blij Suikervrij

    7 september 2016 at 07:27 Beantwoorden

    Dit ziet er echt overheerlijk uit! Perfect voor deze zonnige dagen… Ik ga hem snel een keer maken!

Plaats een reactie