ontbijt trifle

Frambozen ontbijt trifle

De dag beginnen met een ontbijt trifle, ik kan het iedereen aanraden. Kijk ik snap heus wel dat je hier ’s ochtends om 7 uur (met de slaap nog in je ogen) geen zin in hebt. Bewaar hem dan maar lekker voor het weekend. Dan mag je best iets meer je best doen. Extra leuk ook als je logees hebt. De grap zit hem vooral in de presentatie. Ik mag daar graag een leuke twist aan geven. Je kunt natuurlijk alles gewoon in een kommetje scheppen. Dan heb je kwark met muesli en frambozen. Ook prima. Maar dit staat veel gezelliger toch?

Ik ben blij dat ik van moeder natuur wat extra tijd heb gekregen om deze zomerse receptjes met jullie te delen. Ik heb er nogal wat klaar staan namelijk. Stel dat nu de herfst was losgebarsten en het koud en regenachtig was, dan was dit recept wat minder goed getimed. Maar nu kan het nog best.  Ik heb frambozen uit eigen tuin gebruikt. Althans een deel, de oogst was nog niet zo dusdanig groot. Ik heb mijn moestuin omgetoverd tot fruittuin en dat is me toch leuk. Lekker fruit plukken uit eigen tuin. In plaats van frambozen kan je ook ander fruit gebruiken. Deze ontbijt trifle is ook lekker met aardbeien, of met mango of met blauwe bessen. Kan eigenlijk allemaal wel. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

ingredienten-frambozen

ontbijt trifle

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr kwark
200 + 100 gr frambozen
1 el honing
8 el muesli

Zo maak je het
Pureer 200 gr frambozen glad met de honing en de kwark. In plaats van kwark kan je ook Griekse yoghurt gebruiken. Houd de rest van de frambozen achter ter garnering.

Neem 4 leuke (niet al te grote) glaasjes en bouw je ontbijt trifle op.

Begin met een laagje frambozenkwark, verdeel daarover een el muesli (ik nam die van Zonnatura met rood fruit) en daarover wat verse framboosjes. Ga zo door tot al je ingrediënten op zijn.

Garneer de ontbijt trifles met wat verse frambozen.

Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast.

ingredienten-frambozen ingredienten-frambozen

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Pasen Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in