gegrilde watermeloen

Salade met gegrilde watermeloen en halloumi

Watermeloen is mijn lievelingsfruit. Ze zijn niet aan te slepen deze zomer. Ik eet iedere dag wel een kwart (wel van zo’n mini he). Maar wist je dat gegrilde watermeloen ook heel lekker is? Door de warmte van de grill (of barbecue dat kan ook) gaat de suiker een beetje karameliseren en wordt hij nog zoeter. Yum! Je kunt de watermeloen eventueel nog een beetje bestrijken met een mengsel van olijfolie en honing, maar ik vind hem zo al zoet genoeg. Heerlijk in een salade met halloumi. Die je net als de watermeloen ook even op de grill legt. En omdat ik toch bezig was, heb ik ook meteen de avocado maar gegrild. Ook lekker!

Ik heb zelf zo’n contactgrill (van Cuisinart) maar je kunt het ook in een gewone grillpan bereiden. Dat werkt net zo goed. Ik vind die vierkante van IKEA heel fijn. Deze salade heeft alles; zoete meloen, zoutige kaas, frisse balsamico en romige avocado. Om het extra lekker te maken, voegde ik nog prosciutto toe. Ik ben dol op Italiaanse ham en het liefst in combinatie met meloen. Liever vega? dan kan je de ham uiteraard ook weglaten. Nu hopen op nog wat zonnige dagen, want dan smaakt deze salade net ietsje lekkerder.  Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

gegrilde watermeloen gegrilde watermeloen

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr rucola
Halve watermeloen (mini)
250 gr halloumi
2 avocado’s
100 gr prosciutto
30 gr pijnboompitten
Handje basilicum
Balsamico azijn
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm je grill of grillpan.

Snijd de watermeloen in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd de halloumi in plakjes en de avocado in reepjes. Grill deze ingrediënten goudbruin. Ze zijn klaar als ze een mooie grillstreep hebben.

Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.

Doe de rucola in een kom en voeg een scheutje olijfolie toe. Meng kort. Verdeel de rucola over een schaal.

Verdeel de gegrilde watermeloen, de halloumi en de avocado over de salade.

Leg de prosciutto ertussen.

Garneer de salade met de geroosterde pijnboompitjes en wat verse basilicum.

Maak de salade af met een lekkere drizzle balsamicoazijn.

Serveer meteen.

PS Halloumi kan je gewoon bij de AH kopen

gegrilde watermeloen gegrilde watermeloen

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier. De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

 

Fresh & Easy: Bloemkoolrijst met garnalen
Diary augustus #2
Bewaar
6 Comments
  • Eleonora

    31 augustus 2016 at 19:58 Beantwoorden

    De salade was lekker, maar volgende keer gewoon stukjes watermeloen erdoor.\r\nGegrilde meloen vond ik niet echt lekker

  • Marloes

    31 augustus 2016 at 15:27 Beantwoorden

    Is dat echt rucola op de foto?

  • Jonna@Burgertrutjes

    30 augustus 2016 at 18:52 Beantwoorden

    Ik ben ook dol op watermeloen, heb het nog nooit ‘warm’ geserveerd. Ga ik absoluut een keer proberen!

  • Anne

    30 augustus 2016 at 08:04 Beantwoorden

    Ik kan me er echt niets bij voorstellen, gegrilde watermeloen.. Ik heb het al vaker in een recept gezien en moet dit echt nodig proeven, ik ben benieuwd. \r\n(staat trouwens een klein typ foutje in je tekst: ”Snidj de halloumi in plakjes”)

    • Annika

      31 augustus 2016 at 09:12 Beantwoorden

      Oeps, ik heb het even aangepast. Het is echt superlekker 🙂

Plaats een reactie