aardbeienbavarois

Weekendbites: Aardbeienbavarois met yoghurt

Ik houd van frisse smaken. Deze aardbeienbavarois met yoghurt is er zo eentje. Het perfecte toetje na een zwaar diner. Licht, fris en vooral heel lekker. Extra lekker omdat de aardbeien nu volop in het seizoen zijn. Ze zijn zoeter dan ooit en daarom heb je niet heel veel suiker nodig. In plaats van suiker heb ik agavesiroop gebruikt. Je zou ook honing kunnen toevoegen. Ik ben zelf niet zo van het extreme zoete. Houd je wel van zoet, voeg dan gerust een scheutje extra toe. Proef het vooral voordat het de vorm ingaat, koken is toch vooral proeven. Yes, daarom vind ik het zo leuk.

Terwijl ik dit schrijf heb ik een beetje een dubbel gevoel. De zomer nadert haar einde, iedereen is weer terug van vakantie en de scholen beginnen weer. Ik heb het idee dat ik wat gemist heb. Een zwaar FOMO gevoel overheerst… Voorgaande jaren was ik iedere week wel op het strand te vinden. Voor een lekker hapje, een koffietje terwijl de zon in de zee zakt of een middagje chillen op het terras. Nu ben ik niet één keer geweest… (los van die ene keer bij Tijn, toen het zo koud was en we binnen moesten zitten). Dus dat telt niet. De weekjes dat het hier mooi weer was, waren wij net op vakantie en bij thuiskomst regende het weer pijpenstelen. Best wel droevig he? Ik heb het ook zo te doen met de strandtenthouders. Dat is vast geen vetpot nu. Dus laten we hopen op een intens mooie nazomer. Ik heb namelijk sterk het gevoel dat ik nog wat in moet halen. Deze aardbeienbavarois is in ieder geval het zonnetje in huis. Probeer het zelf maar.aardbeienbavarois

ingrediënten aardbeien

Ingrediënten voor 6 – 8 personen
500 gr (Griekse) yoghurt
200 ml slagroom
20 gr gelatine
2 el agavesiroop (of meer naar wens)
300 gr aardbeien + extra om te garneren

Zo maak je het
Laat de gelatine weken in koud water.

Pureer de aardbeien glad met een staafmixer. Verwarm de aardbeienpuree kort in een steelpannetje. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng dit snel met een garde totdat alle gelatine opgelost is. Laat het mengsel afkoelen.

Klop de slagroom met de agavesiroop stijf. Houd je van zoet, voeg dan een extra lepel toe. Spatel de opgeklopte slagroom door de Griekse yoghurt. Je kunt ook een andere yoghurt of kwark gebruiken. Spatel de aardbeienpuree door de vulling. Doe dit snel zodat er geen klontjes ontstaan.

Giet de aardbeienbavarois in een puddingvorm of kom van ongeveer 18 cm. Je kunt het ook in verschillende eenpersoons glaasjes gieten. Staat ook heel gezellig.

Laat de yoghurtbavarois minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Los de aardbeienpudding op een bord en garneer deze met verse aardbeien.
aardbeienbavarois aardbeienbavarois aardbeienbavarois


Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier. De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

 

Diary augustus #2
10 x lunchen zonder brood
Bewaar
13 Comments
  • Sanne Hartog

    4 maart 2017 at 08:32 Beantwoorden

    Hai,

    Ik wil deze baverois ipv botercreme gebruiken als vulling voor een verjaardagstaart voor mijn zoontje. Zal ik de baverois eerst op laten stijven en dan pas op het biscuit spuiten? ( zakt t dan niet in?) Of zal ik meteen na de bereiding de bavarois opspuiten? Ik ben bang dat ie dan van de taart “loopt”. Wat is wijsheid? Wie weer heb jij er een idee over, Pauline.

    Groetjes Sanne

    • Pauline

      6 maart 2017 at 20:04 Beantwoorden

      Ik zou het op laten stijven en dan verdelen over de taart. Dan kan je het niet ‘spuiten” maar wel gewoon met een lepel verdelen. Als je het niet op laat stijven, loopt het er zo van af, ben ik bang.

  • Candy

    28 augustus 2016 at 16:21 Beantwoorden

    Dit ziet er lekker uit gaat zeker op mijn lijstje! \r\nLiefs ,\r\nCandy

  • Anique van Ravenzwaaij

    27 augustus 2016 at 10:10 Beantwoorden

    Hi Pauline en Annika, \r\n\r\nLijkt me superlekker! Ik ga hem maken voor een etentje vanavond. Heb ik alleen echt twee pakjes (Dr. Oetker) gelatine nodig?\r\n\r\nGroet, \r\n\r\nAnique

    • Pauline

      29 augustus 2016 at 14:52 Beantwoorden

      Hi Anique het kan eventueel ook met minder, dan wordt de mousse wat luchtiger. Omdat ik een puddingvorm gebruikt hebt, heb ik voor de extra stevigheid wat extra gelatine toegevoegd.

      • Anique van Ravenzwaaij

        31 augustus 2016 at 11:57 Beantwoorden

        Thx! Ik heb het met 20 gram gedaan uiteindelijk. \r\n\r\nHij was heerlijk 🙂

  • Jonna@Burgertrutjes

    26 augustus 2016 at 12:03 Beantwoorden

    Super lekker!! Heb een flinke lading aardbeien bij de boer gekocht, dus ik ga dit zeker maken!

  • karlien

    26 augustus 2016 at 09:20 Beantwoorden

    Wat een lekker recept! JAa hopen op nog heel wat mooie dagen 🙂

  • Demi | DE KOOKFABRIEK

    26 augustus 2016 at 08:30 Beantwoorden

    Een lekker zomers nagerecht!

  • Anne

    26 augustus 2016 at 08:00 Beantwoorden

    Wat een top recept, helemaal niet moeilijk. Ik zeg een bodem van dadels en noten er onder en je hebt een super lekkere taart!

Plaats een reactie