Nacho ovenschotel

Nacho ovenschotel

Een nacho ovenschotel is onze favoriete snack! We maken hem regelmatig in het weekend. Als er vrienden op bezoek komen of wanneer we een feestje organiseren. Het is ontzettend makkelijk om deze nacho schotel te maken. Echt, een kind kan de was doen! Wij zijn dol op de Mexicaanse keuken. Van enchilada’s tot aan taco’s en van wraps tot aan nacho’s. We vinden het allemaal even lekker. In Mexico eten ze nacho’s niet op deze manier, maar dat maakt ons eigenlijk niet zoveel uit. Vroeger aten we onze tortillachips alleen met een beetje salsasaus en gesmolten kaas. Maar deze nachos uit de oven met gehakt zijn natuurlijk veel lekkerder.

Nachos met gehakt

Nachos maken is één, maar wat je erbij serveert is ook heel belangrijk. We eten dit het liefst met guacamole en zure room. Kinderen kunnen dit recept ook wel waarderen. De nachos met gehakt zijn echt een familierecept. Chips als avondeten, wie wil dat nou niet?

Nacho ovenschotel

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr gehakt
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 225 gr kidneybonen (uit blik)
  • 200 gr maïs (uit blik)
  • 75 gr tortillachips
  • 50 gr geraspte cheddar
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • Chilipeper en zout

Lekker met

  • Guacamole
  • Zure room
  • Verse groene peper
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Verwarm alvast de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Voeg het gehakt toe aan de uien en bak mee. Breng het gehakt op smaak met de komijn, chilipeper, paprikapoeder en wat zout. Voeg de tomatenblokjes toe. Voeg vervolgens de mais en de kidneybonen toe (eerst even afspoelen) en meng alles door elkaar.

  3. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Steek de tortillachips in het gehakt en strooi de cheddar er overheen. Zet de nachos ovenschotel 5 à 10 minuten in de oven, totdat alle kaas gesmolten is. Serveer de nacho ovenschotel met wat guacamole, zure room eventueel wat verse groene peper.

Nacho ovenschotel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in