burger met gegrilde perzik

Hamburger met gegrilde perzik

Sponsored. In mijn vorige burger blog vroeg ik jullie om je favo festivalburger met Hellmann’s in te sturen. En wauw wat een leuke inzendingen kreeg ik allemaal. Jasmijn kwam met het idee voor een falafelburger, de perfecte optie voor vegetariërs. Mabel heeft gewoon een hamburger naar haar zelf vernoemd, the Mabel style burger, het recept is een beetje mysterieus want ze wil al haar geheimen natuurlijk niet prijsgeven. Shevan dacht aan een burger met bloedworst, erg gewaagd. Maar de grote winnares is wat mij betreft Eva. Eva kwam met het idee voor een burger met perzik en feta. En dat zijn precies de smaken waar ik van houd. Zoet en zout bij elkaar, ik kan er geen genoeg van krijgen. Dankjewel voor dit lekkere zomerse idee Eva. De tickets voor de parade komen snel naar je toe. Veel plezier alvast.

Ik ben met het recept aan de slag gegaan en heb een paar dingetjes getweaked. Ik heb een hamburger gemaakt van rundvlees dat ik gekruid heb met een klein beetje chipotle (mijn nieuwste verslaving). Dat geeft een lekker smokey flavour aan de burger.  Ik heb de perzik kort gegrild in een grillpan. Daardoor wordt hij nog zoeter en is het nog lekkerder met het zoute van de feta. De perzik maakt het tegelijk ook lekker juicy. Extra fijn met het romige van Hellmann’s. En voor de finishing touch voegde ik zoetzure uien en nog een lekker stroperige balsamico toe. Mmm…

Ik vind het een op en top zomerburger geworden. Perfect voor op een festival. Zou er een foodtruck zijn die deze burger aan haar menu wil toevoegen? Laat het vooral aan ons horen, want die hamburger willen we natuurlijk allemaal proeven nu. En anders maken we hem gewoon zelf. Want ik geef jullie hierbij het recept. Een beetje van Eva en een beetje van mij.burger met gegrilde perzik-7burger met gegrilde perzik

Ingrediënten voor 4 personen
Burgers
4 harde broodjes
500 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook gehakt
1 tl komijn
1 tl chipotle
1 ei
Handje paneermeel
Zout
Olijfolie

Toppings
4 handjes rucola sla
1 rode ui
2 perziken
80 gr feta
4 el Hellmann’s
Balsamico azijn
6 el sushi azijn

Zo maak je het
Snijd de rode uien in ringen en leg ze in de sushi azijn. Je kunt de ingelegde uien gerust een week bewaren in de koelkast.

Meng het gehakt met de knoflook, de komijn, de chipotle en zout. Je hebt geen peper nodig, want chipotle is vrij pittig. Je kunt dit in poedervorm gewoon in de supermarkt kopen. Voeg een ei en het paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.

Vorm met je handen 4 burgers van het gehakt. Gebruik eventueel een hamburgerpers.

Bestrijk de burgers met een klein beetje olie en leg ze in een grillpan. Grill ze in 3 minuten per kant goudbruin.

Snijd de perziken in plakjes (rondom de pit). Leg de plakjes perzik ook in de grillpan en grill ze kort mee.

Snijd de feta in plakjes.

Besmeer de onder- en de bovenkant van de broodjes Helmman’s.

Verdeel wat rucola over de broodjes. Leg hierop de burger. Verdeel daarover de gegrilde perzik en de plakjes feta. Maak het af met een paar zoetzure uien en een lekkere drizzle Balsamico azijn. Zorg er voor dat je een lekker stroperige variant te pakken hebt.

Serveer de hamburger meteen.

burger met gegrilde perzikburger met gegrilde perzik

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

BBQ Hamburger recepten Vlees recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in