gebakken havermout

Gebakken havermout met pindakaas en banaan

Sponsored. Dit recept voor gebakken havermout heeft alles wat ik lekker vind in een ontbijt. Havermout (dat vult lekker), in combinatie met zoete banaan, knapperige nootjes, romige pindakaas en om het af te maken gesmolten chocolade en kokos. Mmmm…  Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit in mijn leven het ontbijt heb overgeslagen. Sterker nog, ’s avonds in bed verheug ik mij alvast op het ontbijtje van de volgende morgen. Ik ben dan ook helemaal in mijn nopjes met de All day breakfast trend die overgewaaid is uit New York. Want eerlijk is eerlijk, havermout kan ik de hele dag wel eten. Ik heb extra mijn best gedaan want Quaker heeft mij gevraagd of ik een recept wilde bedenken voor hun ontbijtboek. Een boek met receptjes van bloggers en andere ontbijtliefhebbers. Iedereen (yes jij ook) kan een recept insturen voor dit bijzondere ontbijtboek (lees vooral verder). #datbegintgoed

Het voordeel van deze havermout uit de oven is dat je er met zijn vieren tegelijk van kunt eten. Dus maak dit ontbijt voor jezelf en je huisgenoten of voor je man en je kinderen of voor je vrienden en vriendinnen. Of alleen voor jezelf dan heb je er de hele week profijt van. Het is stiekem ook veel te lekker om te delen.  Warm uit de oven vind ik hem het fijnst, maar koud kan ook prima. Dus het is ook een ideaal recept om mee te nemen naar kantoor. Kan je ’s ochtends mooi nog een keer extra sno0zen. Want ook dat is mijn hobby. Ik ben niet zo’n early bird.

quaker ontbijt

Dit recept maken is een eitje. De enige uitdaging is om het mooi op de foto te krijgen. Want we weten allemaal wat er met gebakken banaan gebeurt. Dat wordt bruin. Maar ik houd wel van een uitdaging. Om het extra aantrekkelijk te maken strooide ik er wat geraspte kokosflakes overheen. En die gesmolten pindakaas en chocolade doet natuurlijk ook wel wat. En ik gebruikte een mooi lichtblauw bakblik. Dat maakt de foto meteen een stuk frisser. Vind je ook niet?

gebakken havermout

gebakken havermout

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr Quaker havermout
400 ml amandelmelk
2 bananen
1 ei
50 gr hazelnoten
40 gr pure chocolade
40 gr kokosflakes
4 el pindakaas
1 el gesmolten kokosolie
2 el honing
1 tl kaneel
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pureer een banaan glad met de amandelmelk. Kluts het eitje en de gesmolten kokosolie erdoorheen. Voeg de havermout toe.

Breng de havermout op smaak met honing (je kunt dit eventueel ook weglaten), kaneel en een snufje zout.

Hak de hazelnoten grof en meng deze samen met de helft van kokosflakes door het beslag. Giet het beslag in een ingevette ovenschaal.

Halveer de banaan en leg deze op de havermout. Hak de chocolade grof en verdeel dit samen met de pindakaas over de havermout.

Bak de havermout in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven.

Garneer de gebakken havermout met de rest van de kokosflakes.

Serveer meteen of bewaar het tot gebruik in de koelkast.

Gebakken havermout

 

Wil jij ook met je recept in het Quaker ontbijtboek?

Altijd al een kookboek willen maken? Dit kan het begin zijn. Deel jouw ontbijtrecept met Quaker met de #datbegintgoed en de #uitpaulineskeuken op Instagram. Je mag alle producten van Quaker gebruiken, dus naasthavermout ook de Quaker Cruesli ontbijgranen en de Quaker muesli’s. Leef je uit, doe je best op de foto en misschien kom jij wel samen met mij in dit ontbijtboek. Een tip: het is wel belangrijk dat je Instagram profiel op openbaar staat, anders kunnen wij helaas jouw inspirerende ontbijt receptje niet zien.

Nog wat extra inspiratie nodig? Kijk dan op het #datbegintgoed platform van Quaker. Hier vind je superveel lekkere ontbijtreceptjes.

Dit bericht is in samenwerking met Quaker, lees mijn disclaimer.

Fresh & Easy: Courgette bolognese
Editorial: De 5 P's
Bewaar
15 Comments
  • Joep

    11 maart 2017 at 21:16 Beantwoorden

    Klinkt goed!

    Is het mogelijk om amandelmelk te vervangen door gewone halfvolle melk en de kokosolie door olijfolie of zonnebloemolie?

  • Saskia - Blij Suikervrij

    1 augustus 2016 at 11:38 Beantwoorden

    Mmmmm, ik krijg hier spontaan trek van!

  • Jennita Glismeijer

    31 juli 2016 at 19:31 Beantwoorden

    Waarom is dit geen voedselzandloper recept? Simpel genoeg om de honing weg te laten en dan toch er aan voldoen?\r\nNee! Het merk Quaker behoort tot de Monsanto produkten……..\r\nKoop de havermout gewoon bij de biowinkel en let op het etiket. Gewoon kritisch kijken en kopen.

    • Pauline

      1 augustus 2016 at 13:46 Beantwoorden

      Je kunt natuurlijk ieder soort havermout gebruiken dat jij fijn vindt.

      • Jennita Glismeijer

        1 augustus 2016 at 15:14 Beantwoorden

        Daar gaat het niet om. \r\nIk heb gisteren nog de TTIP petitie ondertekend en ik krijg dan zo’n reactie van u waarbij u op geen enkele manier inhoudelijk ingaat op het produkt van Quaker, zijnde afkomstig van Monsanto.\r\nIk vind dat een gemiste kans.

    • Marco

      13 augustus 2016 at 12:43 Beantwoorden

      Pfffffffff\r\nPffff en precies pauline

  • Marit Van Kerckhoven

    26 juli 2016 at 15:21 Beantwoorden

    Kan je de bananen vervangen door appelmoes?

  • Margot

    26 juli 2016 at 10:18 Beantwoorden

    Dat ziet er nog eens uit als een goed ontbijt!

  • Demi | DE KOOKFABRIEK

    26 juli 2016 at 08:52 Beantwoorden

    Klink al een heerlijk ontbijtje! En ook erg voegzaam. Wat een goed recept!

  • Charelle

    26 juli 2016 at 08:18 Beantwoorden

    Mmm gebakken havermout! Ik houd ervan! Super leuk dat het in het Quaker boekje komt, ben zo benieuwd naar alle recepten!

  • Rina

    26 juli 2016 at 08:11 Beantwoorden

    Ik was heel vroeg wakker en het eerste wat ik doe is jouw blog lezen!\r\nMeteen aan de slag , havermout bakken…..voor 2 personen dus alles door de helft!\r\nIn mijn pas aangeschafte airfryer van Wartmann (sorry Philips) kwam hij er prachtig uit na 20 min op 180 graden. En , lekkerrrrrrr wel beetje veel (niet zo’n grote eter) straks bij mijn koffie andere helft, superlekker Pauline!!! En welkom thuis??????liefs Rina

  • Anne

    26 juli 2016 at 07:58 Beantwoorden

    Dit ontbijt lijkt me ook heerlijk, ziet er heel goed uit. Ik heb zelf ook een ontbijt gemaakt met Quaker Havermout, dit komt ook in het ontbijtboek, ben benieuwd naar de andere recepten.

Plaats een reactie