yoghurtpudding

Weekendbites: Yoghurtpudding met mango en granaatappel

Wist je dat pudding weer helemaal Hot & Happening is? Eten van vroeger kan weer helemaal nu. Denk aan Oerhollandse rijstepap of griesmeelpudding. Ik vind dat helemaal niet erg. Ik ben dol op mousse, pap en lekker drillende pudding. Hoe drilliger hoe beter. Vandaag deel ik het recept voor  yoghurtpudding met een moderne twist. Namelijk met mango en granaatappel. Een heerlijk fris toetje waar altijd ruimte voor is. Zelfs na een zwaar diner. Echt waar!

Het is eigenlijk meer een bavarois dan een pudding. Maar door de vorm lijkt het toch meer op een pudding. Die vorm kocht ik trouwens bij een kookwinkel in Haarlem. Maar je kunt ook een oud Mona bakje gebruiken. Wat ook leuk is, is zo’n old school vissenvorm. Wij hadden die vroeger thuis ook. Mijn moeder maakte daar heel vaak pudding in. Toen vond ik het altijd al erg lekker. Al was dat stiekem gewoon een zakje van Saroma. Bestaat dat overigens nog? Wij aten dat vaak. En later werd dat verruild voor zakjes yoghurt bavarois. Toen ik op de Hotelschool zat, leerde ik echt pudding maken. From scratch en zonder pakjes en zakjes. En dat bleek supersimpel. Kijk zelf maar.

yoghurtpudding

Ingredienten granaatappel

Ingrediënten voor 6 personen
500 ml slagroom
100 gr suiker
300 gr Griekse yoghurt
10 gr gelatine blaadjes
1 vanillestokje
1 mango
0,5 granaatappel

Zo maak je het
Laat de gelatine weken in koud water.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer in een andere kom de yoghurt met het merg van het vanillestokje lobbig.

Verhit de gelatine kort in een steelpannetje. Zodra het gesmolten is, zet je het vuur uit. Laat de gelatine iets afkoelen. Voeg een lepel van de Griekse yoghurt toe en meng het goed door elkaar.

Spatel de slagroom door de Griekse yoghurt. Spatel tenslotte het gelatine mengsel er doorheen.

Giet de vulling in de puddingvorm. Laat de yoghurtpudding ongeveer 4 uurtjes opstijven in de koelkast.

Schil de mango en snijd deze in plakjes. Pureer driekwart van de mango glad met een staafmixer. Bewaar de rest ter garnering.

Stort de puddingvorm op een bord. Dit gaat het beste door een gaatje te prikken in de achterkant van de vorm. Dan komt hij meteen los.

Garneer de yoghurtpudding met de mangosaus, de partjes mango en de pitjes van een halve granaatappel.

Serveer meteen.yoghurtpudding

yoghurtpudding

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Video: DIY Tomatentapenade
Sneak Peek: De Cover van Feel Good Food
Bewaar
12 Comments
  • Manon

    26 april 2017 at 13:02 Beantwoorden

    Kun je ook agar agar gebruiken? Ik moet het koosjer houden. Als ik Agar Agar kan gebruiken moet ik den dezelfde hoeveelheid gebruiken? IK ben niet thuis met agar agar.

    • Annika

      28 april 2017 at 09:20 Beantwoorden

      Ja dat kan! Gebruik per 1 liter vloeistof 8 gram agar agar, ongeveer 1/3 van de hoeveelheid gelatine.

  • Mylene Verweij

    26 juni 2016 at 08:02 Beantwoorden

    Heb deze gemaakt. Smaak was prima. Erg romig. Bleef alleen zacht misschien toch te weinig gelatine? Op halve liter gebruik je deze hoeveelheid namelijk ook. Ik kreeg hem ook niet uit de vorm. En hij had minstens 6 uur inde koelkast gestaan.

  • tati de Boer

    10 juni 2016 at 14:42 Beantwoorden

    Daaamn. Denk je dat dit ook met sojayoghurt lukt? Lijkt me echt heel lekker 😉

  • Ger

    10 juni 2016 at 09:29 Beantwoorden

    Dat ziet er aantrekkelijk uit. Ik heb meteen zin om het te maken.

  • Anita

    10 juni 2016 at 09:14 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk, ga dan ook blaadjes gelatine gebruiken, er staan niet bij waarin je die kan oplossen? Een klein beetje water?

  • Margot

    10 juni 2016 at 08:46 Beantwoorden

    Wat ziet dat er vrolijk uit!

  • Lucia

    10 juni 2016 at 07:31 Beantwoorden

    Ziet er lekker zomers uit. Ik denk dat je gelatinepoeder gebruikt hebt, ik wil dat vervangen door blaadjes gelatine hoeveel blaadjes heb ik dan nodig?\r\nOf waar kan ik gelatine poeder kopen?

    • Pauline

      11 juni 2016 at 22:52 Beantwoorden

      Nee ik bedoel blaadjes. Dat gaat ook in grammen. De helft van een zakje is 10 gr.

  • Daniëlle

    10 juni 2016 at 06:49 Beantwoorden

    Lijkt mij een heerlijke pudding met lekkere frisse zomerse smaken!

Plaats een reactie