Video: Quesadilla’s met courgette en ricotta

Quesadilla’s, ik ben er dol op. In plaats van de Mexicaanse variant, maak ik quesadilla’s met ricotta en courgette. Lekker licht en fris, een ideaal tussendoortje. Quesadilla’s zijn supermakkelijk om te maken. En je kunt ook eindeloos variëren. Maak bijvoorbeeld deze quesadilla’s met chorizo of gegrilde groenten. Voor nu houden we het even bij ricotta en courgette. Met wat gehakte munt is dit een top combinatie. Je kunt het ook lekker bij de lunch serveren en ook op feestjes doen quesadilla’s het altijd goed. En een groot voordeel, het is supersnel klaar!

Dit is voorlopig de laatste video van het seizoen. Want ja, laten we eerlijk zijn. In de zomer liggen we allemaal liever op het strand dan dat we binnen Youtube video’s kijken, toch? We lassen daarom even een zomerstop in. Dat betekent dat er in juli en augustus geen video’s zullen verschijnen op de zaterdag. Maar daarna gaan we weer lekker verder hoor, vol met nieuwe ideeën en inspiratie. Abonneer je wel nog even op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 8 st. 
4 wraps
1 courgette
100 gr ricotta
Rasp halve citroen
Olijfolie
Knoflook
Oregano
Peper en zout
Paar takjes munt

Zo maak je het
Snijd de courgette in dunne plakjes met een mandoline. Als je geen mandoline hebt, kun je ook gewoon een mes gebruiken.

Maak een kruidenolie van wat olijfolie, knoflook, oregano en peper en zout. Bestrijk de courgette plakjes met de kruidenolie en leg het een paar minuten op de grill (3 minuten) totdat het goudbruin van kleur is.

Breng de ricotta op smaak met wat peper en zout en de rasp van een halve citroen. Meng dit door elkaar.
Snij de takjes munt fijn.

Bestrijk 1 wrap met het ricottamengsel. Verdeel de gegrilde courgette over de wrap. Strooi wat gehakte munt erover en leg een tweede wrap er boven op.

Grill de quesadilla in een paar minuutjes goudbruin en snij het in vier parten.

Quesadilla's

Quesadilla's

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Poffertjes met kaneelsuiker
Weekendbites: Boursin bonbons met olijven
Bewaar
12 Comments
  • Hélène

    12 juli 2016 at 11:52 Beantwoorden

    Simone de courgetteplakjes moeten toch met kruidenolie bestreken worden!

  • Machteld

    1 juli 2016 at 13:32 Beantwoorden

    Ik heb m net als lunch gehad. Mega lekker! Dankjewel!

  • Rina

    25 juni 2016 at 20:58 Beantwoorden

    Wat een leuk filmpje weer! En die grill, wil ik ook!!!!!!!\r\nWord alrijd hebberig als ik van die mooie apparaten zie?

    • Pauline

      26 juni 2016 at 12:18 Beantwoorden

      Haha hij is ook wel heel fijn moet ik eerlijk bekennen 🙂

  • Marianne

    25 juni 2016 at 14:53 Beantwoorden

    Hoi Pauline, Welke grill gebruik jij. Hij ziet er zo professioneel uit.\r\n\r\nGroetjes, Marianne

    • Pauline

      26 juni 2016 at 12:20 Beantwoorden

      Het is echt een top apparaat. Hij is van Cuisinart.

  • Irene

    25 juni 2016 at 12:01 Beantwoorden

    Wow. Lekker!

  • Tanja

    25 juni 2016 at 10:34 Beantwoorden

    Mmm wat lijkt me dit lekker! En een eenvoudig recept! Op warme dagen wil je ook niet lang in de keuken staan 😉 Vraagje, kunnen de quesadilla’s ingevroren worden of word het dan erg papperig? En nog iets anders, hoelang kun je zo’n kruidenolie bewaren? Ik zou graag een voorraadje maken en ik heb schattige olieflesjes hiervoor 😉 De munt is het enige kruid wat welig tiert in mijn tuin, de rest van de kruiden en groenten is helaas verloren gegaan. Ik drink vaak heerlijke muntthee met een beetje honing! Lekker in zomer en winter 🙂

    • Pauline

      25 juni 2016 at 14:15 Beantwoorden

      Dat zou ik niet doen inderdaad. En ze zijn in een handomdraai klaar, dus vers maken is wel het lekkerste. je kunt kruidenolie wel wat langer gebruiken, alleen mg je dan geen knoflook gebruiken. Deze is namelijk bacterie-gevoelig.

  • Hafida

    25 juni 2016 at 09:37 Beantwoorden

    Simone ze heeft de courgette ermee ingesmeerd, voordat ze op de grill gingen

    • simone

      25 juni 2016 at 15:31 Beantwoorden

      Oh haha thanks, dat heb ik dan dus totaal gemist

  • Simone

    25 juni 2016 at 08:40 Beantwoorden

    Leuk recept! Maar klopt t dat de kruidenolie niet gebruikt wordt? Of heb ik t ergens gemist…

Plaats een reactie