kruidenboter

3 x kruidenboter

Kruidenboter, I love it! Ik ben dol op de traditionele kruidenboter met kruiden en heel veel knoflook. Maar ik vind het ook leuk om te variëren. Daarom bedacht ik drie soorten kruidenboter die je heel gemakkelijk zelf kunt maken. Ik kan zo een heel stokbrood met kruidenboter achter elkaar opeten. Ja hoor, dat vind ik geen probleem. Maar ik vind het ook lekker bij een stukje vlees of vis. De citroen tijm boter die ik heb gemaakt past bijvoorbeeld heel goed bij een stukje vis. En de chili boter past weer goed bij vlees. En ze zijn allemaal superlekker op een vers gesneden stukje stokbrood. Yum! Lekker als borrelhapje in het weekend, of bij de barbecue.

pasta met doperwten
kruidenboter

Ingrediënten voor citroen tijm boter
125 gr ongezouten Lurpak Smeerbaar of gewone roomboter
Kneepje citroensap
Rasp van een halve citroen
1 teentje knoflook
Handje tijm
Snuf zout

Zo maak je het
Hak de knoflook en haal de blaadjes van de tijm. Rasp de schil van een halve citroen. Meng de boter met de knoflook, tijm, de citroenrasp en een kneepje citroensap. Voeg een snuf zout toe en meng door elkaar.

Ingrediënten voor basilicum boter
125 gr ongezouten Lurpak Smeerbaar
Handje basilicum
Kneepje citroensap
1 teentje knoflook
Snuf zout en peper

Zo maak je het
Hak de knoflook en basilicum fijn. Meng de boter met de knoflook, de basilicum en het citroensap. Voeg een snuf zout en peper toe en meng door elkaar.

Ingrediënten voor chili boter
125 gr ongezouten Lurpak Smeerbaar
1 el chili vlokken
Handje peterselie
1 teentje knoflook
Kneepje citroensap
Snuf zout

Zo maak je het
Hak de knoflook en peterselie fijn. Meng de boter met de knoflook, de peterselie, de chilivlokken en het citroensap. Voeg een snuf zout toe en meng door elkaar.  

kruidenboter
kruidenboter

Dit bericht is in samenwerking met Lurpak, lees mijn disclaimer.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Italiaanse recepten Lactosevrije recepten Borrelhapjes Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in