kokostaart met limoen

Kokostaart met limoen

Ik (en Annika trouwens ook) ben verslaafd aan kokos. Die kokostaart moest er dus echt een keer van komen. En nu is het moment. Het is een No Bake versie, dus supermakkelijk om te maken. Deze taart is misschien wel de lekkerste taart die ik ooit gemaakt heb. Hij is lekker fris, daar hou ik van. Dit komt door de limoen en de kokosyoghurt die ik gebruikt heb. De kokosyoghurt is van Abbot Kinney’s en dit vind ik persoonlijk een hele fijne. Je kunt het kopen bij AH to go en sommige bio winkels. En nee ik word hier niet voor betaald, ik ben gewoon fan.

De bodem is al net zo’n succesverhaal. (Je leest ik ben heel blij met dit limoentaartje). Ik maakte de bodem van citroen-gember koekjes van de Farm Brothers. Deze zijn echt verrukkelijk. Zo uit de hand, maar ook heel geschikt als taartbodem. Lijkt mij ook lekker met cheesecake trouwens, binnenkort maar eens proberen. Eigenlijk is dit een soort yoghurttaart. Een taart die mijn vader die niet van yoghurttaart houdt zelfs heel lekker vond. Ik maakte hem al met Pasen, dus het werd de hoogste tijd dat ik hem met jullie zou delen. Want dit taartje wil je gewoon proeven. Ook leuk om voor moederdag te maken.

kokostaart met limoen

kokostaart met limoenkokostaart met limoen-16

Ingrediënten voor 8 – 10 personen
300 gr kokosyoghurt (van Abbot Kinneys)
250 ml slagroom
1 limoen
60 gr suiker (of honing)
10 gr gelatine (dit zijn 7 blaadjes)
60 gr citroen-gember koekjes (van de Farm Brothers)
30 gr kokosrasp
50 gr gesmolten roomboter
Handje kokosschaafsel (AH heeft dit)

Materialen
Springvorm van 20 cm

Zo maak je het
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Vet de randen en de bodem in met een bakspray of wat olie of gesmolten boter.

Begin met het maken van de bodem. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Of je slaat er even heel hard op met een deegroller dat kan ook. Voeg de kokosrasp toe en de gesmolten boter en meng het door elkaar. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de vorm en druk het goed aan. Dit werkt het beste met de bolle kant van je lepel. Laat de bodem opstijven in de koelkast.

kokostaart met limoen

Laat de gelatine weken in koud water.

Was de limoen en rasp hem met een fijne rasp. Bewaar de zest in een klein bakje in de koelkast.

Pers de limoen uit en verwarm het sap in een klein steelpannetje. Haal de pan van het vuur. Knijp de geweekte gelatine uit en meng dit met  het limoensap. Meng het met een garde goed door elkaar (je wilt geen klontjes) en laat het vervolgens iets afkoelen.

Klop in de tussentijd de slagroom met de suiker stijf. Je kunt ook een suikervervanger zoals honing, agavesiroop of kokosbloesemsuiker gebruiken.

Roer in een andere kom de yoghurt los. Voeg een lepel van de yoghurt bij het limoen-gelatinemengsel en meng dit snel door elkaar. Dit zorgt ervoor dat de gelatine nog verder afkoelt en ze noemen dit in de bakkerswereld familie maken (geleerd van Rudolph).

Voeg nu het gelatine yoghurt mengsel bij de rest van de kokosyoghurt en meng snel.

Spatel tenslotte de geklopte slagroom door de kokosyoghurt.

Giet de vulling in de vorm en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Rooster de kokosvlokken in een paar minuutjes goudbruin in een droge koekenpan.

Haal de kokostaart uit de koelkast en garneer hem met de limoenrasp en het kokosschaafsel.

kokostaart met limoen-11kokostaart met limoen-12

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Editorial: Cultuurbarbaar
Video: 3 x makkelijke wraps
Bewaar
25 Comments
  • ZoeteUurtjes

    13 augustus 2016 at 21:57 Beantwoorden

    Deze taart heb ik gemaakt voor de verjaardag van mijn vader \r\nIn plaats van de Abbot Kinneys,gebruikte ik Danone Dario Kokos-limoen maar heb wel de suiker achterwege gelaten omdat deze al gezoet is\r\nIk maakte een biscuit (cake) in plaats van een koekjesbodem en gebruikte de kokos-limoen als taartvulling.\r\nHoeveelheid was voldoende om een taart van 22 cm te vullen en een laagje erbovenop te doen.\r\nDankjewel voor het delen van dit recept\r\nMorgen gaan we proeven en een foto maken

  • Jolanda

    15 juli 2016 at 21:37 Beantwoorden

    Deze taart pas gemaakt en hij was superlekker! Nu de tweede keer klonterde de gelatine toen ik hem bij de yoghurt deed. Terwijl ik er wel eerst een lepen van de yoghurt heb geroerd.. Tips?

  • Maaike

    1 juli 2016 at 12:06 Beantwoorden

    Hij staat in de koelkast hoor! De kokosyoghurt van de ah genomen. Die is net zo leker als van abbot vind ik, maar wel iets goedkoper! En de hazelnoot gemberkoekjes als bodem! Ik heb er een grote taart van gemaakt en russen de twee lagen kokosyoghurt mengsel nog wat kokos gedaan. Ik kan niet wachten om hem te eten!!

  • Annemarie

    27 juni 2016 at 14:27 Beantwoorden

    heerlijk recept, hier in Buenos Aires geen kokos yoghurt, maar met deze aanpassing ook een succes (voor diegenen die de kokos yoghurt ook niet kunnen vinden helaas) : 200 ml slagroom, 200 ml stevige magere yoghurt, 100-150 ml kokos creme/melk, dank voor recept!

  • Saskia

    23 juni 2016 at 15:26 Beantwoorden

    Zou ik de slagroom kunnen vervangen door kokosslagroom?

    • Pauline

      24 juni 2016 at 14:54 Beantwoorden

      Ik denk het wel. Heb er zelf alleen geen ervaring mee.

  • Roos

    16 mei 2016 at 22:25 Beantwoorden

    Mmm… Heerlijk! Heb bastognekoekjes en verse gember gebruikt, was ook erg lekker! Jammer dat die kokos yoghurt zo prijzig is waardoor je al ruim 7 euro kwijt bent aan de yoghurt, is er geen alternatief?

  • Emily

    12 mei 2016 at 21:45 Beantwoorden

    Super lekker recept! Vandaag gemaakt maar hij steeg niet echt op in de koelkast en bleef redelijk vloeibaar.. Enig idee hoe dit komt?

  • Rina

    6 mei 2016 at 15:56 Beantwoorden

    Hoi Pauline, ik heb de hazelnoot gember koekjes van AH eigen merk genomen en de kwark van Danio cocos/limoen smaak was ook superrrrr lekker.\r\nDat vonden de buren ook??\r\nLiefs Rina

  • Pascal Hegeman

    3 mei 2016 at 21:50 Beantwoorden

    Mmmm vandaag de Ah ingedoken maar helaas geen cocosyoghurt van abbot gevonden…en ook geen farm Brother….waar koop ik die? Heb je misschien alternatieven?\r\n\r\nBvd

    • Pauline

      4 mei 2016 at 13:56 Beantwoorden

      De kokosyoghurt is ook alleen bij AH To Go te koop. Je kunt beide producten wel bij Marqt en de biowinkel kopen. Maar een ander koekje of een andere yoghurt volstaat ook.

  • karlien

    1 mei 2016 at 21:51 Beantwoorden

    Ben echt gek op kokos. Mag helaas geen citroen en limoen, ga dus proberen om een eigen twist aan de taart te geven!

  • Liesbeth

    1 mei 2016 at 17:50 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!,

  • Susan van Keulen

    1 mei 2016 at 17:35 Beantwoorden

    Heb je een idee hoe ik deze taart gluten kan maken. Hij lijkt me nl. heerlijk.

    • Pauline

      2 mei 2016 at 18:55 Beantwoorden

      Met een bodem van noten gemixt met dadels is het ook lekker. Of met glutenvrije koekjes.

  • Florence Vlogt

    1 mei 2016 at 17:02 Beantwoorden

    Aaaah al die lekkere taarten die ik tegenkom! Lekker voor de zomer lijkt me deze!\r\nliefs xx

  • Mabel

    1 mei 2016 at 14:39 Beantwoorden

    Klinkt goed?? Heb je misschien de voedingswaarde van deze taart? Xx

  • Nienke Bezuijen

    1 mei 2016 at 09:41 Beantwoorden

    Hmm, klinkt goed! Ik ga wel voor een andere bodem want ik verwacht dat er suiker in de koekjes zit (migraine gevoelig). Mijn moeder is echter vegetarisch – hoe kan ik dat oplossen met de gelatine? Thanks!

    • Christina

      1 mei 2016 at 12:20 Beantwoorden

      Agar agar ipv gelatine . Heb ik laatst bij Marqt gehaald maar is vast ook ergens anders te koop.

  • Cheese and Chinese

    1 mei 2016 at 09:13 Beantwoorden

    Wat gaaf dat er kokos in alle lagen zit, voor de echte kokoslover dus (hierzo!!) Lijkt me een ontzettend lekkere taart!

  • Imke

    1 mei 2016 at 08:47 Beantwoorden

    Ik ben ook fan van de kokosyoghurt van Abbott Kinney’s!! Verrukkelijk!! \r\nIk ga deze zeker eens maken, vraagje, zijn die koekjes die je gebruikt koemelkvrij? En waar zijn ze te koop, ken ze niet, klinken erg lekker ?

  • Daniëlle

    1 mei 2016 at 07:36 Beantwoorden

    Dit klinkt super lekker! Helaas lust vriendlief geen kokos, dus dan maar snel mensen uitnodigen om op de koffie te komen. Dan kan ik hem gaan uitproberen.

    • Pauline

      2 mei 2016 at 18:55 Beantwoorden

      Gewoon lekker voor jezelf maken, dan heb je extra veel.

Plaats een reactie