Weekendbites: Ananas Kokos ijs

IJs van slechts drie ingrediënten? Ja dat kan. Dit overheerlijke ananas kokos ijs is daar het levende bewijs van. Ik vind het superleuk om zelf ijs te maken. Dan weet je precies wat er in gaat. Want ja, laten we eerlijk zijn, de meeste ijsjes gaan rechtstreeks naar je heupen. En voor ijs-lovers zoals ik, is dat geen goede zaak. Nu de zomerperiode er weer aan komt hou ik er toch wel van om regelmatig een ijsje te eten. Om er voor te zorgen dat ik ook nog lekker in m’n vel zit, maak ik vaak zelf ijs. Net zoals dit recept voor ananas kokos ijs. Het enige wat je nodig hebt is ananas, banaan en kokosmelk. Er wordt geen suiker aan toegevoegd, maar is minstens zo lekker.

Op Pinterest zag ik het leuke idee om het ijs te serveren in de ananas zelf. Superleuk, want ziet dit er niet feestelijk uit? Hier maak je wel de blits mee hoor, bij je gasten. Ik krijg er meteen een tropisch gevoel bij, nu nog een mooi wit strand en een blauwe zee. Ik heb het ijs na de bereiding een klein uurtje in de vriezer gezet. Op deze manier hard het iets uit en kun je echt bollen ijs scheppen. Maar het is ook superlekker om het ananas kokos ijs direct na de bereiding op te eten, want dan heeft het meer een softijs-achtige structuur. Ook erg lekker!

Ananas Kokos ijs

 

Ingrediënten voor +/- halve liter ijs
1 hele ananas (bevroren)
2 bananen (bevroren)
400 ml kokosmelk

Zo maak je het
Snijd de bananen in stukjes en doe dit minimaal 4 uur in de vriezer. Hol de ananas uit. Ik heb dit gedaan door de ananas horizontaal en verticaal in te snijden. Vervolgens lepel je de ananas eruit. Verwijder wel de harde kern. Doe ook de ananas minimaal 4 uur in de vriezer. Bewaar de uitgeholde ananas in de koelkast.

Doe de bevroren banaan en ananas in de kom van je keukenmachine. Voeg hier de kokosmelk aan toe. Gebruik alleen het dikkere gedeelte, laat het vocht achter in het blikje. Als je het blikje op de kop bewaart zit alle kokos bovenin het blikje.

Maal alle ingrediënten +/- 15 minuten in de keukenmachine tot een glad mengsel ontstaat. Je kunt het ananas kokos ijs nu direct serveren. Voor wat harder ijs zet je het mengsel ongeveer 45 minuten in de vriezer.

Ananas kokos ijs

Ananas kokos ijs

 

 

Ananas kokos ijs

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

One Day Diary: Amsterdam & Nieuwe yoghurt
10 x culinaire cadeautjes voor moederdag
Bewaar
14 Comments
  • Maria

    2 december 2016 at 18:24 Beantwoorden

    Lieve Pauline,\r\nthanx voor de yummy recipe!\r\nheb vanavond als toetje voor mijn twee sweethearts ( mijn dochter van 5 en mijn man))gemaakt en they love it! Superbedankt!

  • Eva

    12 mei 2016 at 14:13 Beantwoorden

    Gisteravond gemaakt, was inderdaad heel makkelijk! Maar mijn ijs smaakt helaas meer naar banaan dan naar ananas of kokos. Ondanks de goede verhoudingen én een scheut kokoslikeur. Had stiekem op een soort pina colada ijs gerekend. Haha.

  • Astrid Doppert

    8 mei 2016 at 13:56 Beantwoorden

    Heerlijk kan ik ook eens ijs eten.

  • Irma Cox

    7 mei 2016 at 12:56 Beantwoorden

    Wat een leuk recept! Lekker zomers!\r\nHoe lang kun je het na het maken bewaren in de vriezer?

  • El

    7 mei 2016 at 09:12 Beantwoorden

    Kan je ook de ananas, banaan en kokosmelk in de keukenmachine mixen en het daarna invriezen? Dan zou je het ook eerder kunnen maken en daarna evt langer bewaren.. Of gaat dat niet goed met de kokosmelk? Ben benieuwd ?

    • Pauline

      7 mei 2016 at 21:58 Beantwoorden

      Ik denk dat dat wel kan. Het kan alleen wel zijn dat er ijskristallen ontstaan.

      • El

        8 mei 2016 at 23:24 Beantwoorden

        Oke, Thanx! Ik ga het proberen!

  • Wim Pothoff

    6 mei 2016 at 18:58 Beantwoorden

    Knap van je hoor om elke dag inspiratie te vinden voor ’n ander recept!\r\n\r\nIk volg je al vanaf het begin. Ze zijn heerlijk en makkelijk

  • Margot

    6 mei 2016 at 10:23 Beantwoorden

    Heerlijk! En fijn dat je er maar zo weinig ingredienten voor nodig hebt!

    • Pauline

      6 mei 2016 at 16:55 Beantwoorden

      Ja daar houden wij van. Hoe makkelijker hoe beter 🙂

  • Esta Löchter

    6 mei 2016 at 09:44 Beantwoorden

    Wat een leuk en eenvoudig recept. Ga ik zeker maken. Bedankt.

  • Nicole

    6 mei 2016 at 09:26 Beantwoorden

    Zo dat ziet er lekker uit! Mooi geserveerd op deze manier!

Plaats een reactie