kwarkpannenkoekjes

Kwarkpannenkoekjes met aardbeien

Ze zijn er weer hoor, de Hollandse aardbeitjes. Hoe verder in het seizoen, hoe lekkerder. Ik heb ze al geproefd en ze zijn goedgekeurd. Met deze kwarkpannenkoekjes. Superlekker! Ik ben een echte kwark-lover. Ik eet het nog steeds iedere dag als ontbijt met een half banaantje en een handje muesli. Lekker en voedzaam. Laatst wilde ik ricotta pannenkoekjes maken, maar de ricotta was op. Dus probeerde ik het met kwark en dat ging ook supergoed.

In plaats van bloem heb ik boekweitmeel gebruikt. Dat is handig als je glutenvrij moet eten (hoef ik zelf gelukkig niet). Mijn pannenkoeken cravings zijn trouwens beduidend minder geworden. Er is een tijd geweest dat ik ze iedere week (wel vaker dan één keer) at. De laatste tijd valt dat mee. Al verheug ik mij al wel enorm op de American Pancakes die ik in New York ga eten. Ik vertrek vrijdag al en heb er zoveel zin in. Even weer nieuwe eet-inspiratie op doen (want Australië is ook al zolang geleden, NOT). Maar serieus ik haal altijd heel veel inspiratie uit mijn reizen. Alle smaakcombi’s noteer ik en dan ga ik daar later mee aan de slag. Dus binnenkort kunnen jullie veel New Yorkish Food verwachten.. Maar eerst deze pannenkoeken, lekker Hollands, maar heerlijk.
ingrediënten aardbeien


kwarkpannenkoekjes

Ingrediënten voor 8 st (2 p.)
150 gr kwark (ik gebruik AH eigen merk)
1 banaan
80 gr aardbeien
2 eieren
60 gr boekweitmeel
1 tl bakpoeder
Snuf zout
Evt. poedersuiker of maple syrup
Olijfolie of boter om in te bakken

Zo maak je het
Klop de kwark en de eieren los met een garde.

Klop dan het boekweitmeel, de bakpoeder en een snuf zout door het beslag.

Verhit wat olijfolie of boter in een grote koekenpan.

Verdeel met een lepel 3 hoopjes van het pannenkoekenbeslag in de pan. Zet het vuur niet al te hoog en wacht tot de kwarkpannenkoekjes iets droog worden aan de bovenkant.

Draai ze dan voorzichtig om en bak de pannenkoekjes ook aan de andere kant goudbruin. Doe dit totdat al het beslag op is. Als het goed is, haal je zo’n 8 pannenkoekjes uit het beslag.

Snijd de banaan in plakjes en verwijder het kroontje van de aardbeien. Halveer de aardbeitjes.

Serveer de kwarkpannenkoekjes met het fruit en garneer eventueel met wat poedersuiker of Maple Syrup.

kwarkpannenkoekjes

kwarkpannenkoekjes

De pannenkoekjes zijn zonder de poedersuiker en Maple Syrup Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Pannenkoeken Aardbei Gezonde recepten Glutenvrije recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in