DIY frieten bakken

Video: DIY Frieten Bakken

Ik ben dol op friet! In deze video laat ik zien hoe je zelf frieten bakt. Of patat, maar net hoe je het wilt noemen. Ik geloof dat het in iedere provincie anders genoemd wordt. Zelf frieten bakken is eigenlijk heel eenvoudig. Dat laat ik je zien in deze easy DIY video. Vroeger hadden we standaard iedere vrijdag een patatdag. Hadden of hebben jullie dat ook? Nu eet ik niet heel vaak friet meer, maar het is wel een van mijn favoriete guilty pleasures. Niets lekkerder dan een vers gebakken frietje met een klodder mayo. Zelf frieten bakken is een piece of cake. Het enige wat je nodig hebt zijn aardappelen en olie. En natuurlijk een lekkere mayo voor erbij.

Om zelf frieten te maken is het belangrijk dat je kruimige aardappelen gebruikt. Bij de Appie worden zelfs speciale frietaardappelen verkocht, dan weet je zeker dat je goed zit. Je kunt de frieten natuurlijk afbakken in de frituurpan, maar als je deze niet hebt, is dat geen probleem. Ik bak ze zelf gewoon in een pan met olie. Werkt net zo goed! Abonneer je ook op ons YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vinden wij natuurlijk heel erg leuk! Zien we jullie daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Ingrediënten
Ongeveer 2 (kruimige) aardappelen per persoon
Zonnebloemolie
Zout

Zo maak je het: 
Doe de zonnebloemolie in een ruime pan en verwarm dit tot 160 graden Celsius.

Schil in de tussentijd de aardappelen. Snijd ze vervolgens in repen van 1 tot 1,5 cm dik. Dit hoeft niet heel precies.

Spoel de frieten af en dep ze daarna droog in een schone theedoek .

Leg alvast wat keukenpapier klaar op je werkblad. Bak de frieten voor in de olie. Doe per keer een flinke hand frieten in de olie en laat ze 5/6 minuten voorbakken. Ze blijven neutraal van kleur.

Laat de frieten een half uur afkoelen op het keukenpapier. Zorg dat de frieten elkaar niet raken.

Laat de temperatuur van de olie stijgen naar 180 graden Celsius. Bak de frieten in 3/4 minuten goudbruin. Doe ook hier iedere keer een handvol frieten tegelijkertijd in de olie.

Laat de frieten uitlekken op keukenpapier. Strooi wat zout over de frieten en serveer met een lekkere dot mayo.

DIY frieten bakken

DIY Frieten bakken

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Samosa's met Raita
Weekendbites: Oreo Milkshake zonder ijs
Bewaar
5 Comments
  • Laurentia

    13 mei 2016 at 09:57 Beantwoorden

    Heerlijk zelf gemaakte frieten nu nog zelf gemaakte Mayo zoveel lekkerder dan gekochte en zo simpel met staafmixer in 2 minuten\r\n?

    • Pauline

      13 mei 2016 at 11:09 Beantwoorden

      Die hebben we ook voor jou gemaakt, maar dan wel met knoflook, nog lekkerder

  • Nicole

    10 april 2016 at 08:31 Beantwoorden

    Hmmm lekker! Toch geef ik de voorkeur aan ovenfriet.

  • Leanne

    9 april 2016 at 07:18 Beantwoorden

    Wij gebruiken altijd agria aardappelen, speciaal ontwikkeld voor friet. Heerlijk, een ware traktatie! 🙂

Plaats een reactie