vietname springrolls

Vietnamese springrolls (video)

Zin in een lekker en licht recept? Dan zijn deze Vietnamese springrolls misschien iets voor jou. Het is heel leuk en eenvoudig om te maken. De velletjes rijstpapier kan je kopen bij de toko en tegenwoordig ook wel in de supermarkt. Je weekt ze kort in water en daarna kan je ze vullen met alles wat je lekker vindt. Deze keer gingen we voor een vega versie met lekker veel groente en verse mango. Mango echt heerlijk in verse loempia’s. Je zou eventueel ook wat garnalen kunnen toevoegen. Vers zijn ze het allerlekkerste dus eet ze het liefst meteen op. Het rollen is ook zo gepiept. Het snijwerk kan je eventueel wel van tevoren doen. Meer trek gekregen in Aziatisch eten? Kijk hier voor nog meer inspiratie.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 st.

  • 8 rijstvellen
  • 60 gr rijstnoedels
  • 0,5 mango
  • 1 avocado
  • 1 rode paprika
  • 50 gr wortel julienne
  • 2 st. lente ui
  • 30 gr cashewnoten

Lekker met

  • Sojasaus of Sweet chili saus

Zo maak je het

  1. Week de rijstnoedels ongeveer 2 minuten in gekookt water. Trek ze uit elkaar met een vork. Giet de noedels af en spoel ze na met koud water. Laat ze goed uitlekken en zet apart.

  2. Snijd de mango, de avocado en de paprika in dunne reepjes. Snijd de lente ui in ringetjes en hak de cashewnoten grof.

  3. Zet een diep bord klaar met warm water. Week het rijstvel ongeveer 30 – 45 seconden in het water. Hij moet zacht en vormbaar worden, maar ook weer niet te slap. Leg het rijstvel op een snijplank. Verdeel een beetje van de rijstnoedels over het loempiavel. Verdeel de paprika, mango en avocado in het midden van het vel. Maak het af met een paar ringetjes lente ui en wat gehakte cashewnoten. Je gaat de Vietnamese spingrolls net zoals een loempia vouwen. Vouw de buitenzijdes eerst naar binnen. Rol hem dan voorzichtig op.

  4. Je kunt de Vietnamese springrolls een nachtje in de koelkast bewaren, maar vers zijn ze het allerlekkerste. Serveer de verse loempia’s met een lekker chilisausje bij en je hebt een heerlijke healthy lunch.

vietname springrolls
vietname springrolls

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (27 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Camping Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Noten recepten Wortel Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in