ontbijt taco's

Ontbijt taco’s

In het weekend vind ik het leuk om wat meer te variëren met het ontbijt. Zo kwam ik op het idee om deze ontbijt taco’s te maken. Doordeweeks ontbijt ik standaard met een kom Griekse yoghurt en muesli. Dat is lekker snel en makkelijk. Ik hou er van om in het weekend wat uitgebreider te ontbijten. Dan neem ik er echt de tijd voor. Deze ontbijt taco’s zijn ook snel klaar trouwens, maar ik begrijp dat je dit niet zo snel maakt tijdens de ochtend hectiek. Daarom is het een perfect Weekendbites receptje. Dit ontbijtje zorgt voor een goede start van de dag!

Ik heb er voor gekozen om de ontbijt taco’s te maken met bacon, paprika en tomaat. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere toppings. Je zou ze bijvoorbeeld een Mexicaans tintje kunnen geven door ze te garneren met bonen en chorizo. Het lijkt me ook erg lekker om er nog wat kaas overheen te doen. Genoeg mogelijkheden, net wat jij lekker vindt! Het is weer eens wat anders dan een traditioneel gebakken ei of een uitsmijter. Door de wrap is het het wat lichter verteerbaar, dan bijvoorbeeld bij een plak brood het geval is.

ontbijt taco's

Ingrediënten voor 2 taco’s
2 soft taco’s (wraps)
1 avocado
sap van een 1/2 limoen
2 middelgrote eieren
4 plakjes bacon
1/2 groene paprika
1 tomaat
1 lenteuitje
takje peterselie
peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Snij de tomaat, paprika en het lenteuitje in kleine stukjes. Hol de avocado uit en prak de inhoud met een vork tot een soort spread. Voeg het sap van de halve limoen toe en breng op smaak met peper en zout.

Bak de bacon in een koekenpan tot deze goudbruin van kleur is. Bak vervolgens de eitjes. Ik heb de dooier zacht gelaten, maar je kunt dit naar smaak bepalen.

Verwarm de taco’s 5 minuten in de oven.

Bestrijk de taco’s met de avocado spread. Leg hier het spiegelei bovenop. Leg vervolgens de plakjes bacon op de taco. Garneer de ontbijt taco’s met de tomaat, paprika, lenteui en peterselie.

ontbijt taco's ontbijt taco's

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Bonen Wraps Mexicaanse recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in