Banana Bread French Toast
Wat doe je als je banana bread een beetje droog (niet dat het daar bij ons de kans voor krijgt) is geworden? Yes dan maak je er wentelteefjes van. Of zoals ze in de rest van de wereld zeggen Banana Bread French Toast. De bacon klinkt misschien een beetje gek, maar is echt heerlijk! Het zoutige krokante spek smaakt perfect bij het zoete van het bananabread en de banaan. Je kunt de banaan ook bakken, ook lekker! Als je wilt kan je er nog wat maple syrup overheen gieten. Extra lekker!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 bananenbrood
- 2 bananen
- 100 gr bacon
- 200 ml melk
- 1 ei
- 1 tl kaneel
- 40 gr pecannoten
- Maple syrup
- Boter om in te bakken
Zo maak je het
Snijd het bananenbrood in plakken.
Klop het eitje los met de melk en een tl kaneel.
Verhit een klontje boter in een koekenpan. Haal de plakjes bananabread één voor één door het melk-ei mengsel en leg ze voorzichtig in de pan. Bak de Bananabread French Toast in ongeveer 3 minuten per kant op een niet al te hoog vuur goudbruin.
Bak in een andere koekenpan de plakjes bacon krokant. Gebruik verder geen vet in de pan, de bacon is al vet genoeg. Laat de bacon uitlekken op wat keukenpapier.
Snijd de bananen in plakjes en hak de pecannoten grof. Garneer de French Toast met wat plakjes banaan, de krokante bacon en wat gehakte pecannoten. Serveer eventueel met Maple Syrup.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan