valentijns popcorn

Valentijns popcorn met chocola (video)

Morgen is het de dag van de liefde. Heb jij nog speciale, romantische plannen? Wat je in ieder geval kunt doen, is deze zoete Valentijns popcorn met chocola maken. Daar maak je, je lover vast blij mee. Of jezelf natuurlijk, want als single mag je jezelf ook best verwennen op Valentijnsdag toch? Persoonlijk heb ik niet zoveel met Valentijnsdag. Wel met romantiek trouwens. Maar dat hoeft voor mij niet alleen op Valentijnsdag. Wat doe jij met Valentijnsdag? Pak je uit met een romantische date en cadeaus? of vier je het helemaal niet?

Ik hou van popcorn. Ik vind het dan ook superleuk dat je tegenwoordig heel veel verschillende smaken hebt. Ook in de bioscoop kun je tegenwoordig allerlei smaken krijgen, zoals kaas, chocola, karamel en nog veel meer. Zelf popcorn maken is niet moeilijk. Speciaal voor Valentijn heb ik er een zoete versie van gemaakt, popcorn met chocola en smarties. Door de roze sprinkles en smarties ziet het er meteen feestelijk uit. Zet een romantische feelgood movie op, steek een kaarsje aan en serveer de popcorn met chocola. Meer heb je niet nodig voor een romantisch avondje.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Iedere zaterdag komt er een nieuwe video online. Ik zou het leuk vinden als je je abonneert op mijn YouTube kanaal (alleen als je de video’s leuk vindt natuurlijk). Zie ik je daar?

Ingrediënten 
100 gr pofmaïs
80 gr pure chocolade
75 gr roze en rode smarties
2 el sprinkels
Scheutje olijfolie

Zo maak je het
Smelt de chocolade au bain-marie. Dit doe je door een kommetje boven een pan met heet water te plaatsen. Zorg er voor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade in delen. Smelt eerst de helft au bain-marie. Haal dan het kommetje van het vuur en voeg de andere helft erbij.

Verhit olijfolie in een grote pan met een deksel. Doe de mais in de pan en plaats meteen het deksel erop. Zo voorkom je dat de popcorn door de keuken vliegt.

Wacht tot je de popcorn hoort poffen. Schud af en toe de pan heen en weer, zodat alle maiskorrels goed poffen. Als je minder pofjes hoort is de popcorn klaar.

Verspreid de popcorn over een vel bakpapier. Drizzle de chocolade over de popcorn en strooi er de smarties en sprinkels overheen.

Laat de popcorn met chocolade uitharden buiten de koelkast. Doe vervolgens de popcorn in een leuke pot en je Valentijnscadeautje is klaar! Enjoy!

Valentijns popcornValentijns popcorn

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Chocolade Valentijn Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in