spelt pannenkoeken

Speltpannenkoeken met blauwe bessen

Ik ben nog steeds dol op pannenkoeken, maar de verslaving is wel een beetje over. Ongeveer een half jaar geleden at ik gerust 4 keer per week pannenkoeken. Meestal wel verantwoorde versies zoals boekweit – of speltpannenkoeken. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Die fase is weer voorbij. Mijn leven typeert zich door eetfases. Momenteel is er een havermout met appel en kaneelfase aan de gang. Oh en een grillworst fase, ik kan daar niet vanaf blijven.

Desalniettemin geniet ik nog steeds volop van een lekkere pancake. Deze spelt pannenkoeken met blauwe bessen en ricotta waren echt heerlijk. Misschien een klein beetje off season. Maar daar hebben we een oplossing voor in de vorm van diepvriesfruit. Dat kan je prima gebruiken. Extra lekker met de iets gezoete citroenricotta. Ik ben zelf niet zo’n zoetekauw dus ik vind dat qua zoetheid genoeg. Houd je wel van zoetheid dan is een kneepje honing of een scheutje maple syrup wel lekker over je pannenkoek. En terwijl ik dit nu schrijf, krijg ik toch wel intens zin in een pannenkoek. Raar mens ben ik ook.

speltpannenkoek met blauwe bessen

Ingrediënten voor 8 st.
150 gr speltbloem
50 gr boekweitmeel
2 eieren
500 ml melk
1 tl citroenrasp
Snuf zout
Olijfolie

Toppings
100 gr blauwe bessen (eventueel uit de vriezer)
125 gr ricotta
2 tl honing
2 tl citroenrasp

Zo maak je het
Doe de speltbloem, het boekweitmeel en een snuf zout in een kom.

Voeg één voor één de eieren bij de speltbloem en meng het met een garde door elkaar.

Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en klop er een egaal beslag van.

Was een citroen en rasp deze met een fijne rasp. Voeg 1 tl citroenrasp bij het beslag.

Meng de ricotta met de honing in een aparte kom en voeg hieraan 2 tl citroenrasp toe. Zet apart.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Laat de pan goed warm worden en verdeel een lepel van het pannenkoekenbeslag over de pan.

Verdeel een paar blauwe bessen over de speltpannenkoek en bak hem op middelhoog vuur in 3 tot 4 minuten goudbruin. Zodra de bovenkant van de pannenkoek iets droger wordt, keer je de pannenkoek voorzichtig om. Bak de andere kant in 2 minuten goudbruin.

Serveer de speltpannenkoeken met de citroenricotta en wat extra blauwe bessen.

Houd je van zoet? Garneer de pannenkoeken dan met wat extra honing of maple syrup.

speltpannenkoek met blauwe bessen

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

10 tips voor gezonder eten
Video: DIY tortilla wraps van spelt
Bewaar
7 Comments
  • Margot

    7 februari 2016 at 12:38 Beantwoorden

    Ik heb ook van dat soort fases! En deze pannenkoeken zien er super uit!

  • Cheese and Chinese

    7 februari 2016 at 10:42 Beantwoorden

    Jammer genoeg heb ik al ontbeten maar stiekem had ik het heerlijk gevonden om deze pannenkoekjes te eten op deze zondagochtend!

  • Nicole

    7 februari 2016 at 09:00 Beantwoorden

    Herkenbaar die eetfases. \r\nPannenkoeken zijn altijd goed ?

  • Daniëlle

    7 februari 2016 at 08:51 Beantwoorden

    Oeh jammie! Ik heb gelijk weer zin in pannenkoeken! Lekker!

  • Esmée

    7 februari 2016 at 08:36 Beantwoorden

    Eetfases komen mij ook erg bekend voor haha! Maar deze pannenkoeken lijken me heerlijk! Ook weer mooie foto’s!

  • Marlotte

    7 februari 2016 at 07:03 Beantwoorden

    Haha, ik heb ook van die typische eetfases. Een tijd geleden zat ik ook helemaal in de pannenkoekfase, maar nu heb ik ze al een tijdje niet meer op. Ik gok dat die fase weer heel snel gaat aanbreken met dit heerlijke recept!

Plaats een reactie