Snelle wok met biefstuk

Snelle wok met bief en zwarte bonensaus

Als ik het echt even niet meer weet ga ik wokken. Dat is mijn “Go To” gerecht als ik snel iets verantwoords op tafel wil zetten. Deze snelle wok maakte ik met biefstuk en zwarte bonensaus. Een prima maaltje voor een doordeweekse dag. De bonensaus kocht ik bij de Toko. Het is een sausje van gefermenteerde zwarte bonen, sojasaus en knoflook. Zulke ingrediënten gebruik ik soms ook gewoon kant en klaar. Ik let er dan wel op dat er niet al teveel rommel in zit.  Er is vast wel een manier om zelf zwarte bonensaus te maken, maar voor een snelle maaltijd vind ik dit ook prima.

Het fijne van wokken is dat je eigenlijk alle groentes kunt gebruiken die je nog hebt liggen. Ik had nog wat broccoli en een rode paprika (die heb ik altijd in huis). Prima uitgangspunt voor dit wokgerecht. Ik heb nu biefstuk gebruikt, maar je zou ook kip of varkenshaas kunnen wokken. Of zelfs garnalen, alleen zou ik dan wel voor een ander sausje gaan. Ik ben wel benieuwd, gebruiken jullie ook kant en klare woksauzen? Of toch liever alles zelf maken. Ik heb de zwarte bonensaus in ieder geval op mijn “to cook” lijstje gezet. Toch maar eens proberen te do it yourselven.

Snelle wok met biefstuk

Ingrediënten voor 4 personen
4 biefstukken
1 rode paprika
1 stronk broccoli
4 el zwarte bonensaus
Scheutje water
Handje cashewnoten
Peper en zout
Olijfolie

Marinade
3 el sojasaus
0,5 rode peper
1 teentje knoflook
1 tl verse gember geraspt
Scheutje olijfolie

Zo maak je het
Hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Rasp een stukje gember met een fijne rasp. Maak een marinade van de sojasaus, de knoflook, rode peper, gember en een scheutje olijfolie. Snijd de biefstukken in reepjes. Leg ze minimaal een half uur in de marinade. Het liefst langer natuurlijk. Je zou dit de avond van tevoren ook klaar kunnen zetten.

Was de paprika en snijd deze in reepjes. Was de broccoli en snijd deze in hele kleine roosjes. Je kunt de broccoli eventueel kort blancheren, maar dit hoeft niet perse.

Verhit wat olijfolie in de pan. Bak de biefstukreepjes op een hoog vuur rondom aan. Dit hoeft maar heel kort. 2 minuten is voldoende. Haal ze uit de pan en laat ze rusten onder wat aluminiumfolie.

Giet een scheutje extra olie in de pan. Voeg de paprikareepjes en de broccoli toe en bak dit mee.

Voeg de zwarte bonensaus en een scheutje water bij de broccoli. Laat het een paar minuten staan, totdat de broccoli voldoende garing heeft.

Voeg op het laatst de biefstukreepjes bij de snelle wok en verhit het nog 1 minuut.

Serveer de bief met zwarte bonensaus met noodles of rijst.

Snelle wok met biefstuk

Snelle wok met biefstuk

 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Bonen Rundvlees Aziatische recepten Vlees recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in