frambozen cheesecake

Weekendbites: Valentijn frambozen cheesecake

Love is in the air…Volgende week zondag is het Valentijnsdag. Met deze frambozen cheesecake scoor je zeker punten bij je lover. Dat beloof ik! Ik vond het wel weer eens tijd om een lekker zoet recept te maken voor jullie. En om het helemaal zoetsappig te maken, ging ik helemaal los met roze sprinkles. Zo ziet het er extra romantisch uit. Ik ben zelf best romantisch aangelegd. Voor mij hoeft dat alleen niet specifiek op Valentijnsdag. Af en toe en overwacht iets liefs doen vind ik stiekem veel leuker. Hoe is dat bij jou? Ben jij een sucker voor romantiek of eerder een nuchter persoon?

Ook als je niet zo romantisch bent, is deze frambozen cheesecake een aanrader. Want hij is om te smullen. En dat kan altijd. Of het nu Valentijn is, of niet. Ik heb de cheesecake roze gemaakt door er een mengsel van frambozen doorheen te doen. Daardoor smaakt de cheesecake ook lekker naar framboos. Je kunt dit ook prima een dag van tevoren maken. Dat is zelfs beter, want een nachtje in de koelkast doet de cheesecake goed. Dan wordt hij net even wat steviger. Ik heb de frambozen cheesecake versierd met roze sprinkles, maar je kunt het natuurlijk versieren zoals jij dat wil. Je kunt er bijvoorbeeld ook nog verse frambozen op doen, of slagroom toefjes.

frambozen cheesecake

Ingrediënten 
400 gr roomkaas
250 gr zure room
200 gr (diepvries)frambozen + 50 gr suiker
4 eieren
100 gr suiker
80 gr boter
150 gr koekjes (ik nam biscuitjes)
roze sprinkles

bakvorm 20 x 20 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht).

Doe de frambozen in een steelpan met een el water en de 50 gr suiker.

Laat dit zachtjes koken en pureer de frambozen fijn met een staafmixer. Laat het mengsel gedurende 8 minuten zachtjes koken, totdat de massa wat ingedikt is. Je kan het eventueel door een zeef halen als je de pitjes storend vindt. Laat de frambozenpuree afkoelen.

Smelt de boter in een steelpannetje. Voor de bodem maal je de koekjes samen met de gesmolten boter fijn in een keukenmachine.

Vet de bakvorm in en bekleed het met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk dit met de bolle kant van de lepel aan. Zet de bodem weg in de koelkast.

Meng de roomkaas zacht en romig met een mixer. Voeg de zure room, de eieren en de suiker toe en mix het tot een glad geheel. Voeg vervolgens de afgekoelde frambozenpuree toe en mix het nog even door elkaar. Nu krijgt het beslag een mooie roze kleur.

Verdeel het cheesecake beslag over de bakvorm. Bak de cheesecake in 50-60 minuten af in de oven.

Laat de cheesecake afkoelen en laat hem daarna opstijven in de koelkast. Minimaal 4 uur, maar een hele nacht is nog beter.

Snijd de cheesecake in 6 gelijke vierkantjes en bestrooi ze met de sprinkles. Je kunt de cheesecake ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

frambozen cheesecakeframbozen cheesecake

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Video: DIY tortilla wraps van spelt
Review: The New Easy Donna Hay
Bewaar
25 Comments
  • Michelle

    7 februari 2017 at 13:24 Beantwoorden

    Hij staat in de oven, ben benieuwd!

  • Anne

    6 februari 2017 at 14:31 Beantwoorden

    Ziet er goed uit! Mag ik vragen welke roomkaas jij hiervoor gebruikt? Ik heb nog niet echt de ‘perfecte’ roomkaas gevonden voor cheesecake.

    • Annika

      8 februari 2017 at 11:27 Beantwoorden

      Ik gebruik zelf altijd naturel roomkaas van de AH of Philadelphia.

  • Margo

    20 januari 2017 at 20:26 Beantwoorden

    Ziet er mooi uit, wil hem voor een verjaardag maken. Kan het ook in een ronde springvorm en welke maat moet je dan nemen.

    • Pauline

      23 januari 2017 at 12:51 Beantwoorden

      Zeker, dan zou ik een 20 cm nemen. Of bij een 24 cm het recept x 1,5 doen.

  • Hanneke

    30 juli 2016 at 15:14 Beantwoorden

    Zou je dit op de een of andere manier in kunnen vriezen? Bij het ontdooien worden de koekjes ntrlk zacht… \r\nDit ziet er super leuk uit voor de kraamvisite! Maar ik zoek iets wat ik van tevoren kan klaarmaken!

    • Pauline

      1 augustus 2016 at 14:09 Beantwoorden

      Invriezen is inderdaad lastig met dit soort recepten. Ik zou dan iets van cake of muffins maken, dat gaat altijd goed.

  • Bianca

    17 februari 2016 at 14:00 Beantwoorden

    Heel erg lekker! Ik heb aardbeien gebruikt ipv frambozen. Hij is alleen niet zo roze. Wellicht wat meer aardbeien gebruiken? Ben wel vergeten het eerst af te laten koelen, kan dat ermee te maken hebben? Gelukkig was de smaak er niet minder om.

    • Annika

      18 februari 2016 at 16:23 Beantwoorden

      Fijn dat het lekker was! Ik denk dat aardbeien net iets minder roze zijn van kleur dan frambozen, vandaar het kleurverschil!

  • Gerdien

    13 februari 2016 at 21:12 Beantwoorden

    Heb m gemaakt! Vroeg me af of je in plaats van frambozen ook gesmoken chocolade of bosbessen enzo kan gebruiken? ?

  • Sabrina

    5 februari 2016 at 21:27 Beantwoorden

    Mmh dit ziet er wel een toppertje uit. Ik ben fan van cheesecake maar hoe me meestal aan de “brave” versie. Deze ga ik zeker eens proberen. *happy Valentine*

  • Sanne

    5 februari 2016 at 16:58 Beantwoorden

    Wat voor roomkaas heb je gebruikt?

    • Annika

      8 februari 2016 at 11:17 Beantwoorden

      Gewoon de naturel roomkaas van het AH huismerk.

  • Megan

    5 februari 2016 at 16:31 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! Als ik een favoriete (ongebakken) cheesecake moet kiezen dan is het één met framboos. Ik maak de mijne altijd met een bodem van oreo koekjes, ook heel erg lekker!

  • Marion

    5 februari 2016 at 11:58 Beantwoorden

    Zien er heel erg mooi uit, super schattig!!

  • Annemarie

    5 februari 2016 at 11:54 Beantwoorden

    Super leuk! Ik denk dat ik deze ga maken voor als mijn nichtje geboren wordt. Door al dat roze is het weer eens wat anders dan een beschuitje met muisjes. Voor Valentijn kan het natuurlijk ook prima.

  • Margot

    5 februari 2016 at 08:49 Beantwoorden

    Wat ziet dat er leuk en lekker zoet uit!

  • nicole

    5 februari 2016 at 08:22 Beantwoorden

    Super cute gewoon! Ik ben zelf met vlagen romantisch ?

  • Esmée

    5 februari 2016 at 07:10 Beantwoorden

    Wat ziet dat er leuk en schattig uit! Het lijkt me ook heerlijk

  • Marlotte

    5 februari 2016 at 07:06 Beantwoorden

    Oh wat zien ze er onwijs schattig uit. Heel erg leuk voor Valentijn!

Plaats een reactie